HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Modellek

2011.07.24. 12:45 Morgó Medve

Az igazán jó blogbejegyzés valahogy kötődik a jelenhez. Aztán van úgy hogy elcsúsznak a dolgok és már régen nem aktuális amiről az ember írni akar. Legalábbis abban a formában nem, hogy ha felállunk a számítógép mellől és kimegyünk az utcára szembesülünk azzal amiről néhány perce olvastunk.

Így vagyok én ezzel a két plakáttal is amiről az írásomban szó lesz. Amikor megjelentek az utcákon rögtön tudtam, hogy erről írni fogok. Aztán telt múlt az idő, egyéb témák fontosabbak voltak, ezek mindig lemaradtak. Szép csendben elvoltak a számítógépemen és vártak a sorukra. Most amikor takarítás közben megláttam őket és első gondolatom az volt, hogy sajnos ezek már aktualitásukat vesztették, nyugodtan kitörölhetem. De azért csak sajnáltam egy kicsit, így aztán mégiscsak elmondok egy-két gondolatot ezekkel a reklámokkal kapcsolatban.

Miről is van szó? Vessünk egy pillantást az alábbi képre:

Ha nem jönnénk rá magunktól, hogy mit reklámoznak ezek a kissé meghajszolt hölgyek akkor a kép bal felső sarkára pillantva rögtön biztosak lehetünk benne, hogy nem egy frizura reklámról van szó, hanem itt bizony a hölgyek melltartókat és egyéb fehérneműket reklámoznak. Nagyon derék dolog. Bár a cég ismert a piacon de a reklámra neki is szüksége van. Egy dolgot nem értünk, hogy ezek a derék manökenek  mitől néznek ki úgy mintha valaki jól megkergette volna őket. Mert úgy néznek ki. A hajuk zilált, a bal oldalon lévő a nyakához kap. Lehet, hogy légszomj kínozza? Bár  mozdulat csalóka, lehet az is, hogy pipiskedés csupán, ami a kamerának szól. Jobban megnézve egy közepes hosszúságú futóversenyre is gondolhatunk, mégpedig a célszalag közelében. A légszomjjal küzdő baloldali hölgyről már szóltunk, a középen lévő ifjú hölgy felemelt karja utalhat a biztos győzelemre, míg a jobb szélen futó versenyző már feladni látszik, amint éppen engedi lefelé a karját.

Persze lehet, hogy ezeket a hölgyeket nem is kergeti senki, sőt maguktól sem futnak sehová, egyszerűen a fotós gondolta úgy, hogy a reklámozott fehérneműk mélyebben fognak gyökerezni a jövendő vásárlóban, mintha csak úgy egyszerűen billegnének ezek a fiatal hölgyek a fényképezőgép előtt, ki-ki düllesztve a kidülleszteni valójukat.

Teljesen más a hatása az alábbi képnek ahol már csak egyetlen nőt látunk, szerintem itt már nem azon mélázik az ember, hogy ki üldözi ezeket ott a plakáton hanem megnézi magát a reklámozott portékát, a fehérneműt:

Tudom, hogy nekem kicsit ósdi szemléletem van a női divatot illetően. Fiatalabb koromban is némi értetlenséggel néztem a "Nők lapja" divattal kapcsolatos oldalain felvonuló manökeneket, akik lehetetlenebbnél lehetetlenebb ruhákban feszítettek, amit én el nem tudtam volna képzelni nőkön. Akkor úgy gondoltam, hogy biztos a művelt nyugaton ez így szokás, csak nekem van ilyen ósdi felfogásom. Aztán mikor kezembe került néhány NSZK-ból származó divatlap akkor csodálkoztam csak igazán, mert az ottani modelleken teljesen normális ruhák voltak, nem olyanok mint nálunk. És ha már a modelleknél tartunk el is mesélek egy ezzel kapcsolatos történetet.

Fodrászverseny volt az egyik kultúrházban. Arra már nem emlékszem, hogy a ház mely részén készültek a frizuraköltemények, a bemutatásuk viszont úgy történt, hogy a modellek elvonultak a nézőtéren a széksorok között, tettek néhány kört aztán egy kijáraton elhagyták a termet. Fiatal voltam még, feleségestől vettem részt ezen az eseményen. Szívesen szemléltük meg az igényesebbnél igényesebb frizurákat. És persze azokat is akik fejükön viselték ezeket a csodákat. A modellek kedvesek és mosolygósak voltak, kivéve egyet, aki mint aki karót nyelt úgy vonult végig a termen. A többiek inkább sétáltak, ő vonult. Érdekes, a frizura is illett ehhez a karót nyelt vonuló stílushoz. Képzeljünk el egy magasra tornyozott frizurát, mintha egy karcsú kúp alakú méhkast viselt volna a fején. És persze mosoly egy szál se. Ránk sem nézett, mintha ott sem lettünk volna. Persze néhány méter után őt utálta mindenki és nagyon sajnáltuk, hogy ezt nem hozhatjuk a tudomására. Aztán a sors segítségünkre sietett.

Az történt ugyanis, hogy a hölgy eltévesztette az ajtót és egy olyan ajtón szeretett volna távozni ami be volt zárva. Tehát amikor úgy érezte kellőképpen megszemlélhettük a hajkoronáját ebben a vonulós, karót nyelt stílusban odalépett az ajtóhoz és finoman lenyomta a kilincset. A kilincs azonban nem engedett. Ebben a pillanatban kiesett szerepéből, már nem egy beképzelt modell  volt hanem egy ideges nő aki szeretett volna kimenni, de nem tudott. Néhány másodpercre a közönségnek is szüksége volt, hogy felismerje a helyzetet, de amikor rájött, hogy mi történt kitört a nevetés mindenkiből. Ebbe a nevetésbe beleszorult a mi összes bosszúságunk amit ez a nő okozott azzal, hogy semmibe vett bennünket. Erre persze még idegesebb lett, talán a kilincset is letépte volna ha nem lép oda egy rendező és nem vezeti el a kijárathoz.

Végezetül egy kis videó a modellkedés világából, talán bizonyságul arra is, hogy nevetés és nevetés között milyen különbségek lehetnek. Mert létezik részvéttel teli, együttérző nevetés is Így aztán nyugodtan nevessen a kedves olvasó ha úgy érzi nevetnie kell.

http://morgomedv.freeweb.hu/Model.wmv

Egy biztos, én az első megbicsaklás után lerúgtam volna azt a fránya cipőt a lábamról.:)

 

10 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr395182107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_138032 2011.07.26. 18:10:26

:D Na...ezé' nem vagy Te modell.:)

Ismeretlen_138032 2011.07.26. 18:14:57

Meg énse'. Ha nézed mostanában a TV-t, szombaton esténként megy Sültbolondok címmel egy sorozat, eddig kettő ment le. Meglepetve állapítottam meg, hogy mintha valami változott volna ott is(Franciaország) - a főszereplő nem egy csontkollekció, hanem teljesen olyan, amilyennek egy nőies nőt egy nő elképzel:)

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.07.27. 20:41:40

Talán nem ez az egyedüli oka, hogy nem vagyok modell.:) Láttam a műsorban ezt a Sültbolondokat, szombaton belenézek majd. Egyébként egy nőies nőt valószínűleg én is úgy képzelek el mint egy nő.:)

Ismeretlen_138032 2011.07.28. 09:44:35

Szerintem nálam is több ok is van még.:) A film kifejezetten jó.:) Ez viszont érdekes: egy nő jobban tudja, milyen a nőies nő? És a férfiak? Hogy vannak ezzel? (ez a gondolatod most nekem tényleg újdonság, de lehet, hogy valamit nagyon eltaláltál)

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.07.30. 09:41:40

Szerintem a nők két okból kifolyólag tudják, hogy milyen egy nőies nő. Vagy azért mert megvan nekik mindenük, hogy nőiesek legyenek vagy azért mert nincsen. De azért az utóbbiak se keseredjenek el, a külső nem minden. :) Tudom közhely, de tényleg így van. Most már nyugdíjas vagyok, mondhatnám időmilliomos, javaslom egyszer beszéljük meg ezt is.:)

Ismeretlen_138032 2011.07.30. 14:20:51

Az egyetlen, amim van: az idő.:)

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.07.31. 11:11:57

Hát úgy néz ki az nekem is lesz.:)

Ismeretlen_138032 2011.08.01. 21:27:26

Nem minden a külső.:) Sajna:) Vagy: szerencsére:) Meg a szépség egy nagyon összetett dolog. Elég, ha megszólal: és világgá szaladok. Vagy fordítva is akadhat: hallottam már olyanról, hogy a blogvilágban szerelmesedtek egymásba, és az életben is működött a dolog. (részleteket ne kérdezz, nem tudok). De ez utóbbi nekem tényleg izgalmas: mi jöhet át a sorok között? Amúgy mit is akarunk megbeszélni?:)

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.08.03. 09:30:45

Én arra gondoltam, hogy azt kéne megbeszélni, hogy a szépség nem minden.:)

Ismeretlen_138032 2011.08.04. 08:37:13

:)
süti beállítások módosítása