HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Szakállal vagy anélkül

2011.08.07. 15:01 Morgó Medve

Jó kis kalamajkát okoztam magamnak ezzel a szakálltalansággal. Először is megoszlanak a vélemények a szakállamat illetően. Van aki azt mondja, hogy feltétlenül növesszem vissza, úgy sokkal jobb. Aztán van aki azt mondja, minimum tíz év amennyivel fiatalabbnak látszom így szakáll nélkül.  Bevallom hízeleg nekem a dolog, ki nem szeretne 10 évvel fiatalabbnak látszani, még ha férfi is az illető? Már-már hajlik rá az ember, hogy elballagjon az illatszerboltok valamelyikébe és beszerezzen egy önborotva készüléket némi borotvahabbal, amikor megint levél jő, hogy nahát, egy pillanatig se hezitáljak, örüljek annak, hogy ebben az átmeneti időszakban is nő, sokkal hamarább fogok normálisan kinézni. Kétségtelen, hogy ez a szakálltalan kép amit körbehordoztam nem a legjobb. Jó, persze, szakáll valóban nincsen rajta, de úgy nézek ki, mint akinek tele van a gatyája és éppen nem tudja eldönteni mit kell ilyenkor csinálni.

Persze megértem én a Morgómedve olvasókat, hogy neheztelnek rám mert képek nélkül tényleg nem lehet állást foglalni ebben a dologban, de hát az inkognitó fontos dolog. Tudom némileg megtépázódott már az évek során de azért még nem tartok ott, hogy íme itt van, nézzétek ez vagyok én szakállal és szakáll nélkül. Úgy hogy elnézést kérek azoktól akik nem ismernek személyesen vagy legalább valami hiteles képről. Ők jelen esetben legyenek passzív szemlélői ennek a - már bocsánat - tökölődésnek.

Ne feledkezzünk el azonban azokról sem akik úgy vélik legyen úgy ahogy én szeretném, függetlenül attól, hogy hogy nézek ki újmódi külsőmmel, vagy hogy fiatalabbnak látszom-e vagy nem a koromnál. Nekik is igazuk van. Bár ezt a nagyvonalúságot csak azok engedhetik meg maguknak, akik már végleg lemondtak arról, hogy külsejükkel is kivívjanak valamiféle elismerést a másik nem körében.

Úgy hogy nem vagyok én könnyű helyzetben, az már igaz. Más lenne a helyzet ha Amerikában élnék, ott a férfiak számára kötelező fiatalabbnak látszani. Hogy honnan veszem ezt? Valamikor régen olvastam vagy hallottam. Mindjárt el is gondolkoztam rajta és azt mondtam magamban, hogy teljesen nyilvánvaló a dolog, hiszen Amerikában a család fenntartása alapjában véve a férfi dolga, márpedig a fenntartáshoz pénz kell, ahhoz meg vagy pénznyomda mint az egyszeri adófizető polgárnak Lembergben, vagy pedig munka. Munkához viszont az jut könnyebben aki külsejével is kellemesebb benyomást kelt a munkaadókban. Ez volt az a pillanat amikor én többnyire némileg röstelkedve néztem magamon végig, és megállapítottam magamban, hogy de jó, hogy nem vagyunk Amerikában. Ami valóban jó dolog, gondolom ma is a fix közalkalmazotti nyugdíjjal a zsebemben. Ami ugyan nem sok, de azért némi biztonságot ad az embernek ebben a reformoktól hemzsegő világban.

Tehát a munkaadóktól ugyan eltekinthetek már, de nem tekinthetek el a másik nem képviselőitől. Ők viszont megoszlanak ebben a kérdésben, úgy hogy sajna megint nem tudtam egyről kettőre jutni. Azért van még egy szempont ami lássuk be, elég nagy súllyal esik latba: ez pedig a reggeli borotválkozás kérdése. Gyanítom ez fogja eldönteni a kérdést.

4 komment

Címkék: Személyes

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr415182112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2011.08.07. 15:29:58

Öreg Harcostársam! Nézd meg az összes fényképes bumácskidat. Ha valami kötekedő szervnek lesz 3 kívánsága - személyi, forgalmi, jogosítvány- akkor mondhatja hogy ez nem Te vagy sima arccal. Sok sok évvel ezelőtt egy határátlépésnél az illetőnek az utazó csapatunkból ott kellett levagdalni a szakállát a szerv előtt kisollóval, mivel nem volt borotvája a csomagban, de a személyi igazolványban simaképű fénykép volt.Nem egyéni útlevelünk volt, hanem csoportos útlevél és mindenkinek be kellett mutatnia a személyijét, a magyar-csehszlovák határon. Ha pedig 30 éve nem használtál borotvát-semmifélét- akkor emlékezz vissza az elsőkre: mennyire égett az arcunk Esztergomban az első próbálkozások után!!

KLÁRI 2011.08.07. 16:14:44

Igen,"férfi szempont"!!!!Ha jól olvasom...mintha a női nem véleménye is számítana...az elsők között reagáltam!!!!TARTOM!!!

ferko 2011.08.07. 21:55:43

Adj magadnak kettő hónapot, szorgalmasan borotválkozzál minden nap (betört ám az űrtechnológia a borotvás dolgokba is), aztán meglátod. Szakállt akkor is lehet növeszteni. Általában a szakáll öregít, fiatalabbak bölcsebbnek, emberesebbnek néznek ki tőle. Én láttam képet , szokatlannak mondanám inkább. A pár hónap a megszokáshoz kell. ui.: nem szeretnék szemtelen lenni, de akár a frizurán is lehet változtathatni, ami szintén fiatalosíthat. Végülis nyugdíjasnak fiatal vagy. Esetleg festetni is lehet valami szolid szinre. Ki leszel cserélve. :)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.08.08. 00:06:18

Kezdem a végével.:) Köszönöm az ötletet de azért annyira nem fontos a dolog. :)) Ha csak annyiban telt volna a változtatás, hogy nem növesztem meg a szakállamat az még belefért volna. De igaza van öreg harcostársamnak, ha az igazolványaimban szakállas kép van akkor emellett kell maradni. Így van rendjén a dolog. Köszönök minden véleményt, a dolog eldőlt, marad a szakáll.:))
süti beállítások módosítása