HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Görögdinnye

2011.08.22. 10:52 Morgó Medve

Sok görögdinnyét felvágtam már, de ilyennel még nem találkoztam. Szép nagy dinnye volt, Mályiba menet vettem egy hatalmas élelmiszer áruházban, tehát ahol nagy tételben és meglehetősen alacsony áron kínálják. Leírhatnám ugyan, hogy hol vettem de inkább körülírom. Akik ismerik Miskolcot úgyis tudják melyikről van szó. Szóval hogy folytassam, megvettem egy 10 kiló körüli dinnyét majd a telekre érve kettévágtam, hogy be tudjam tenni a hűtőbe. A meglepetés akkor ért amikor a dinnye kétfelé hasadt és dőlt belőle egy zavaros, kellemetlen illatú fehéres folyadék. Én még ilyet nem láttam. Először az asztalt borította el, majd onnan szépen folyt lefelé a linóleumra. A dinnye belseje pedig barlangos, nyálkás és üreges volt.  Természetesen szóba nem jött még a megkóstolása sem. Úgy ahogy volt kipakoltam az udvarra, hogy majd lesz vele valami. Aztán végül az lett, hogy csütörtöktől vasárnap reggelig tovább rohadt egy szemetes szákban, akkor aztán elvitték a szemetesek.

Mályiban egyébként hetente egyszer van szemétszállítás, idáig benne volt az adóban, idén úgy látszik újítottak a dolgon. Itt van ugyanis előttem egy számla, hogy fizessek a szemétszállításért egy bizonyos összeget. Nem keveset róttak ki de szó nélkül kifizetem. Tudom nehéz időket élünk. Egyébként is elégedett vagyok az Önkormányzattal, nem tudom hogy csinálták, de idén szinte nem is volt szúnyog. Esténként amikor az udvaron olvasgattam sokszor gondoltam elismeréssel a polgármester úrra, úgy hogy megyek is a postára azzal a csekkel.

Természetesen ezek után már nyilvánvaló miért is nem jelentkeztem az elmúlt napokban. Kihasználtam még ezt a néhány kellemes napot, hogy valamit visszahozzak a befizetett adóból és a kerítésért kifizetett nem kevés összegből. Bár ezzel a kerítéssel csak részeredményeket értem el, a kutyák ugyanis úgy járnak kelnek a kerítés alatt mintha ott sem lenne.

Elolvastam végre Ottlik Géza "Iskola a határon" című könyvét is. Jó könyv, elég nehéz letenni. Írhatnék róla most is de inkább egyszer majd külön, csak arról. Támadt néhány gondolatom olvasás közben azokat szeretném megosztani olvasóimmal.

Egyébként az idő tényleg jó volt, dolgozni már nem sokat dolgoztam, nincs értelme. A nyárnak vége, szeptemberben nekem is elkezdődnek az egyetemmel kapcsolatos feladataim. Idén elég korán kezdünk, 5-én kezdődik a tanítás. Előtte egy konferencia Szlovákiában, utána egy Lengyelországban egy pedig Magyarországon. A szokásos konferenciák amik mindig szeptemberben vannak. Addig jó lenne egy kicsit fogyni, hogy legyen hová felszednem azt az egy-két kilót. A cél, hogy még szeptember 30-án reggel is be tudjam gombolni a nadrágomat és ez a nadrág még kibírja estig amíg megérkezem Balatongyörökről, ahol minden évben ilyentájt teszem próbára szervezetemet és az ünneplő nadrágomat. Aztán jön egy nyugalmas október amikor újabb centiméter tartalékokra tehetek szert, már ami a csípőbőséget illeti.

1 komment

Címkék: Mályi

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr585182117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_26298 2011.11.11. 06:50:19

Sajnos üzemzavar lépett fel a Freeblog szerverén és eltűnt a bejegyzések egy része.Az utolsó ami megmaradt ez a Görögdinnyés. Viszont sikerült a Google segítségével visszamentenem az elveszett írásokat egy kivételével, hamarosan visszapakolom majd valamilyen módon.
süti beállítások módosítása