HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Készülődöm a disznótorra

2012.02.10. 18:16 Morgó Medve

Holnap disznótor lesz, most erre koncentrálok. Sokan gondolhatják, hogy ha disznótorba járok mitől várom én a fogyást? Hát ebben van valami. De azért ezt lehet úgy is kezelni, hogy disznótorba megyek ugyan, de egy ilyen disznótorban lehet visszafogottan is eszegetni. Jó, most nem ezer vagy kétezer kalóriás lesz a nap, de nincs is minden nap disznótor. Tehát holnap jócskán túllépem majd a megengedett mennyiséget azért, hogy a rákövetkező néhány napon visszafogjam magam, jobban mint egyébként kellene. Sőt, elárulom, hogy már ma is a holnapra készültem.

Reggelire megettem 4 darab baromfi virslit, ebédre egy szál istentelenül rossz, viszont rettenetesen drága lókolbászt egy leheletnyi rozskenyérrel, vacsorára pedig megint 4 virslit. Ennyi. Holnap viszont úgy 9 felé eszem majd egy kevés töpörtyűt kenyérrel, ebédre egy tányér pörköltet krumplival, esetleg ha lesz egy kis sült húst is, vacsorára pedig a sör mellé nassolok majd egy kevés hurkát és sült kolbászt. Inni nem nagyon szoktam, most sem fogok. Vasárnap aztán megint kopp lesz. Meg hétfőn is, meg kedden is, meg szerdán is. Csütörtökön már nem mert este megint szakestély lesz, sörrel, zsíros kenyérrel.

Persze lehetne azt mondani, hogy ha valakinek az a baja, hogy 4 hete meg sem mozdul a mérleg talán nem kéne disznótorba meg szakestélyekre járni. Valóban lehetne. De most, hogy már órán sem találkozom a fiatalokkal nekem szükségem van ezekre a rendezvényekre, meg bízom benne, hogy nekik is.

Szeretnék szólni még erről az istentelenül rossz, viszont méregdrága lókolbászról. Ezt ugyanis tegnap vettem az egyik élelmiszer áruházban. Ott lógott szépen egy pár az akasztón, láttam 350 gramm, az árát ugyan nem láttam, mert olyan apró betűkkel volt kiírva, hogy nem lehetett elolvasni. Nem erőltettem a szemem, levettem és beleraktam a kocsiba. Mikor a blokkot a boltban leellenőriztem már szívtam a fogam, de igazából legjobban itthon bosszankodtam, mert ilyen rossz lókolbászt én még életemben nem ettem. Leginkább valami olcsó lángolt kolbászra emlékeztetett. És mindezt 2.700 Ft körüli kilónkénti áron. Csupán emlékeztetnék rá, hogy ez már szarvaskolbász ár, ráadásul már ennek feléért is tudtam szarvaskolbászt venni. Úgy hogy ezzel jól befürödtem. Persze tudom, én vagyok a balfácán, hiszen ki volt írva az ára. Csak hát az ember arra gondol, hogy vannak ugyan eltérések a lókolbász árak között, lehet, hogy pár száz forinttal drágább mint a megszokott hentesemnél de ezért az  pár száz forintért nem fogom silabizálni a kisbetűs árakat.  Hát itt jó nagy az eltérés, hiszen a megszokott boltjaimban ennek 1.200 Ft kilója. Hiába no, oda kell figyelni az árakra, egy pillanatig sem  csitulhat a figyelem mert megszívja az ember rendesen.

4 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr275182186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferko 2012.02.12. 07:52:10

Biztosan lokolbasz volt? Vegre egy kajálós sztori, remélem hétfőn is irsz róla :)

Zsóka 2012.02.12. 11:29:39

Az egész úgy rossz ahogy van. Amit az étkezésedről leírtál semmi köze a fogyókúrához.A csudába is miért kell 4 db. virslit megenni mikor 2 db. is bőven elég lenne??? Mi, akik rendszeresen olvassunk tőled, tudomást szereztünk arról, hogy fogyni szeretnél. Ez pedig, ha már elárultad KÖTELEZ !!! Nem azt várjuk el tőled, hogy beszámolj róla, hogy hol mikor mennyit és miért pakoltál magadba, ha nem azt, hogy legalább 2 hetente beszámolj arról, hogy mennyit fogytál. NINCS MENTSÉG!!! Ugye nem akarod, hogy mint eü. dolgozó felhívjam a figyelmedet arra, hogy mennyi veszélyt rejt magában a túlsúly!? Kérlek, hogy Ferkónak és senkinek ne sztorizzál arról, hogy mennyit ettél! Tessék fogyni és komolyan venni! Most mérges vagyok rád, pedig szeretlek.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2012.02.12. 15:31:30

Szerintem az volt, mármint lókolbász. Ma már azért nem lehet valamire csak úgy kiírni, hogy lókolbász, ha egyszer nem abból készült. Gondolom az ellenőrzési módszerek kizárják azt, hogy úgy is készülhessen hogy 1 kiló lóhús megy 99 kiló sertéshúshoz és ezt már lókolbásznak nevezhetik. :) Kétségtelen, hogy a teljes technológiára nem lehet garanciákat előírni de talán itt még nem tartunk. Sajnos a tegnapi napról nem nagyon tudok élvezetes beszámolót írni mert azért mindvégig szemem előtt lebegett a hetek óta mozdulatlan mérleg, így aztán nem ettem sokat, meg ki is hagytam dolgokat mint például a levest, főtt húst és toros káposztát. De ezért jól éreztem magam, jókat beszélgettünk forralt bor mellett, jutott idő mindenre. Zsóka, ne vedd rossz néven ferko kérését, sokan szeretik ezt a Morgót azért a stílusért ahogyan egy-egy szolidabb svédasztalos étkezést leírok.:) Én magam is elismerem, ebben nagyon otthon vagyok. Nem is hagyom a kérést teljesítetlenül, hamarosan elmesélek majd egy rendesebb étkezést a régebbi időkből. A virslit meg ne sokalljad annyira, elég kis nyeszlett virslik voltak ezek, bécsi virsliből egy tesz ki két ilyent. Az ízéről most nem szólok, de annyit azért csak mondok, hogy két 480 forintos baromfivirsli között is lehet óriási különbség. Ez most elég vacak volt, nemrégiben viszont vettem egész ehető minőséget is. Egyébként 2 virsli nekem reggelire tényleg kevés. Én a napot végképp nem szeretném éhesen kezdeni. Tudom, Te annak idején kezdetben mindent felére csökkentettél. Hát ez sajnos nekem nem fog menni. De azért igyekezni fogok a mennyiséget is csökkenteni. A tegnapi nap ellenére is tudom, hogy fogyni fogok mert lényegesen kevesebbet és mást eszem mostanában mint korábban. Biztos vagyok benne, hogy be fog indulni és akkor már arról is beszámolhatok majd. És akkor nem a mérgesebb éneddel találkozom majd hanem a mosolygósabbal. :) Az egészségügyi kockázatokkal köszönöm én is tisztában vagyok, csak az akaraterőm kevesebb. A szeretetedből fakadó mérgességed jól esik, bízom benne, hogy előbb utóbb rászolgálok majd a jelképes buksi simogatásodra is.:)

Zsóka 2012.02.13. 11:33:55

Morgó, meggyőztél. A leírásaid alapján beindul a Pavlovi reflex. Szinte látja az ember maga előtt miként szólítod magadhoz az ételeket a terülj asztalkáról.Nem az írások minősége zavar engem, ha nem az elfogyasztott ételek mennyisége. Elvégre fogyózol nem??
süti beállítások módosítása