HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Csirkecomb farral

2012.06.25. 16:52 Morgó Medve

Én úgy gondolom ez a csirkecomb farral új találmány lehet. Nem emlékszem, hogy korábban láttam volna ilyet. Volt far-hát, meg volt comb, most meg már létezik comb farral is. Természetesen csirkecombról van szó, amelyhez újabban hozzácsapnak egy kis far darabot is.

Miután pontos adataink nincsenek súlyokról és árakról kénytelenek vagyunk a józan ész alapján eldönteni vajon mi vezethette az újítók akaratát mikor feltalálták eme szokatlan konstrukciót. Azt hiszem azt a verziót elvethetjük, hogy ezzel mi vevők jobban járunk, ők meg ráfizetnek. Viszont ha nem emiatt rúgták fel az évszázados csirkebontási tradíciókat akkor nyilván ennek ellenkezője lehet az igaz, azaz egy kicsit ők jobban járnak mint mi. Nem sokkal, mert az feltűnő lenne, éppen csak egy kicsikét. De mint tudjuk sok kicsi sokra megy, így hosszabb távon biztos nyereséget hoz ez a változtatás. Mi viszont észre sem vesszük 3-4 csirkecomb esetében azt a kis árkülönbséget. Azt hiszem ez a tranzakció valahol megközelíti azt az estet, amikor (majdnem) mindenki jól jár. Illetve az eladók egy icike-picikével jobban, de ezt mi vevők úgy gondoljuk, hogy még belefér.

Érdemes néhány sor erejéig elidőzni még a dolog gasztronómiai vonatkozásainál is. Azzal ugyanis, hogy kissé megtoldották a combikát egy kis farral nagyobbá is vált az egész. Így viszont nehezen fér el a meglévő grill sütőkben. Nekem kettő is van, egyikben sem helyezhető el könnyen 2 darab egymás mellett. Egyet sütni viszont gazdaságtalan, egy mellett üldögélni és azt forgatni kész időpazarlás, ennyi ideje még egy nyugdíjasnak sincs. Kettő viszont nagyon nehezen fér el mind a Csehszlovák gyártmányú grill sütőmön (Minigrill), mind pedig egy nyugati külországból származó Elin márkájú grillsütőmben. Úgy tűnik mindkét darab konstruktőre két darab csirke combban gondolkodott és eszébe nem jutott, hogy egyszer majd a csirkecombok tartalmazhatnak még egy kis darab far részt is.

 

Én a múlt héten megsütöttem négyet, kész kínszenvedés volt a forgatása. És nem csak azért mert nagyok, hanem azért is mert magasabbak mint a hagyományos csirkecombok, így aztán résen kellett lenni, hogy ne érjenek az izzó fűtő szerkezethez. Megfordult a fejemben, hogy feldarabolom, viszont szerintem ekkor még tovább tartott volna a sütés. Hát nehéz dolog ez ezzel az újítással. Van még néhány darab Mályiban a mélyhűtőben, azt hiszem pörkölt lesz belőlük. Aztán ha grillezni akarok majd veszek csirkecombokat, far nélkül.

6 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr965182238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_14594 2012.06.25. 20:09:23

Igazán nem szeretnék kötekedni, csak néhány gyakorlati tapasztalatot osztanék meg. A csirkecomb farrésszel általában olcsóbb, mint anélkül. Persze, mert ugyanazon az áron nyilván nem vennénk meg. A farrésszel azért vesszük meg, mert abból nagyon jó levest lehet főzni, a többit meg lehet rántani vagy sütni. Tehát nem kell a farrésszel együtt sütni, hiszen az a része nem is lenne olyan finom. Szóval a létjogosultsága megvan a csirkecombnak így is.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2012.06.26. 20:22:59

Elég nagy falat ez a comb farral. Lehetne írni róla egy rendesebb tanulmányt. Igazából talán akkor lehetne tisztán látni ha egymás mellett lehetne látni csirkecombot és faros csirkecombot és megnézni milyen árakat írnának ki. Az a gyanúm ilyen soha nem fog előfordulni, vagy egyik lesz vagy másik. Aztán tovább lehet bonyolítani a dolgot, ha akcióznak is. A leveshez valóban jó a levágott far darab csak 2 vagy 3 comb esetén elég sovány leves lenne belőle. Valószínű az lesz, hogy levágom és hozzáadom a csirke far hátakhoz. Lehet, hogy azt a mélyhűtőben fogják kivárni.:)

beckzsu · http://beck.blog.hu 2012.06.27. 07:46:20

Ahogy Gigi, én is levest szoktam főzni a levágott farrészekből, persze a mélyhűtőben összegyűlik a megfelelő mennyiség. Nem feltétlenül húsleves, hanem zöldséges raguleves, ahhoz kevesebb is elég. :) És én a bőrét is lenyúzom - nem szeretem, ha túl zsíros -, azt is gyűjtögetem, végül töpörtyűt sütök belőle. Finom!

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2012.06.27. 14:47:33

Valószínűleg én is megfőzöm miután összegyűjtöttem. :) Tényleg érdemes levágni és összegyűjteni.

fda 2017.04.01. 09:08:46

Azt gondolom, jó ötlet ez a faros comb.
Nem kötelező megvenni, ott van mellette a "csakcomb".

1. Aki akarja, megeszi egészben, olcsóbb kilós áron.
2. Aki akarja, levágja, és mást csinál vele. Macskának adja, vagy levesbe teszi.

A lényeg, hogy alapvetően nem csapnak be vele, hiszen jelentősen olcsóbban adják. Amiért szerintem az egészet kitalálták: elfogy a boltból a kevésbé divatos csirkealkatrész is. Én például csirkefarhátat sose vennék, de a faros combot megveszem, aztán sütés után leesszük ami tetszik (nincs vele különösebb baj), a többinek örül a macska.

Morgó Medve 2017.04.01. 19:01:48

@fda: Sok mindenben igazad van. Leginkább abban, hogy ott van mellette a másik, lehet választani. Aztán lehet, hogy tényleg jobban el tudják adni a kevésbé értékes részeket is ilyenformán. Köszönöm a kiegészítést, hasznos, okos hozzászólások. :)
süti beállítások módosítása