HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

45 éves érettségi találkozó

2012.09.25. 18:51 Morgó Medve

Szombaton ünnepeltük a 45 éves érettségi találkozónkat Esztergomban. 1967-ben érettségiztünk a "Hell József Károly" Bányagépészeti és Bányavillamossági technikumban. Itt jobb oldalt vannak a kategóriák feltüntetve, ha ott kiválasztjuk a "Technikumban" csoportot akkor 18 írást találunk. Ezekben elolvasható milyen vidám élet is folyt annak idején  Esztergom-Kenyérmezőn, mert ott volt ez a méltán híres technikum. Az épületei ma is megvannak, csak egy továbbképző központ működik benne. A technikum meg átköltözött a szemközti telekre, ahol direkt ezért építettek egy épületet. Hogy egy kis iskolai levegőt is szívjunk itt találkoztunk. De nem is a levegő miatt hanem, hogy megnézzük az új múzeumunkat, melyeken hosszú hónapok óta dolgozik iskolánk egykori diákja majd tanára. A megnyitó szombaton lesz, így mi tulajdonképpen még nem a kész múzeumot nézhettük meg. Azért nagyrészt készen van, nagyon szép, sok munka van benne. Ha lesznek képek a megnyitóról ígérem felteszek néhányat.

Mielőtt belemennék a találkozó részleteibe egy kis statisztikát csináltam, javaslom fussuk át. A szalagavató meghívóban 33 név szerepel, mind fiú, mert ilyen iskola volt. Amit egyébként nagyon sajnáltunk. A létszám mégis 34, mert egyikünk harmadév táján lemaradt tőlünk, de közénk tartozónak tekintjük, meg ő is magát.

Minden 5 éves találkozót megtartottunk, tehát ez a kilencedik. Ezen a találkozón részt vettünk 14-en, ebből 7-en feleségestől. Az évek során elhunytak 8-an. Van két társunk akik egyszer eljöttek, aztán többet nem. Biztos nem érezték jól magukat.  A most eljöttek között volt aki idáig soha nem volt, egy másik pedig az elsőn volt aztán most jött el újra. Ők úgy láttam jól érezték magukat, tehát várhatók máskor is. Ketten idáig több alkalommal is voltak, m o s t viszont nem tudtak eljönni. Volt egyvalaki aki tudott róla de kórházban volt. Ő most lett volna először. Aztán volt egy másik aki végig látta a levelezésünket az elmúlt másfél hónapban mégsem jött el. Ő is most lett volna először. Mellesleg a közelben lakik, úgy 15 kilométerre. Végezetül van 6 fő aki s o h a nem jött még el, nem is kerestek bennünket. Nem tudjuk mi van velük.

Tehát 14 egykori osztálytárs és 8 felség ült le a vacsoraasztalhoz. Amíg a vacsora készült sorban mindenki elmondta amit fontosnak tartott, leginkább az utolsó 5 év történéseit. Nem egyben, közben meghozták vacsorát, azt nyugodtan beszélgetve ettük meg. Aztán mikor mindenkit meghallgattunk elhangzott néhány vidámabb történet a régi szép időkből majd kisebb beszélgető csoportokra szakadtunk. Meglepetésként ért bennünket, hogy 10 órakor zárt az étterem. Szombaton este ez kicsit korainak tűnik. A szervező kolléga nyilván rá sem kérdezett mert ő sem gondolt ilyen korai zárásra. A cég kitartóan ragaszkodott a záráshoz, még az sem tántorította el őket ettől, hogy felajánlottuk, hogy a társaság férfitagjai esetleg berúgnak egy kicsit ha ez kell a további nyitva tartáshoz. Így aztán átvonultunk a közeli szállásunkra és ott az előtérben még tudtunk vagy két órát beszélgetni. Ital nem volt probléma, öreg rókák vagyunk mi már, azért pia nélkül nem lépünk már ki a házból.

Másnap reggel aztán reggeli után szétszéledtünk a szélrózsa minden irányába. Vasárnap kora délután én is hazaérkeztem. Ekkorra már a szombat délután elkezdődött ínygyulladásom is kicsit erőteljesebbé vált, úgy hogy ideje volt. Itthon azért mégiscsak könnyebben tud az ember az ilyesmivel bánni.  Most már azt is tudom mi okozza. A fogkőleszedés. Második alkalom, hogy utána begyullad az ínyem. Jelen pillanatban már nem túl erős a fájdalom, de azért még megvan. Ideje lenne elmúlnia, mert holnaptól megint nagy szükségem lesz egy egészséges fogazatra, de erről majd legközelebb.

Végezetül néhány kép amit unalmamban csináltam a telefonommal miközben vártam, hogy kifizethessem valakinek a szállásomat:

Ez itt a Hajóállomás. Ide jártam oroszt gyakorolni, a restiben mindig volt elegendő szovjet katona akiket zaklathattam.

Itt a Duna látszik valamelyest. A túloldalon Párkány.

Itt pedig az újjáépített Mária Valéria híd a táblával, ami a korán záró csárdára hívja fel a figyelmet.

 

2 komment

Címkék: Találkozók

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr235182275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári 2012.09.25. 21:27:22

Ezt a mérnöki pontosságot!!!!! Mármint ami a statisztikát illeti.A "pályinka" nem fertőtlenítette az ínyedet?? Akkor nem ittál eleget.Remélem már minden o.k.????

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2012.09.26. 13:29:15

Hát nem sokat javított rajta, igaz, nem "pályinka" volt hanem csak whisky. :) Sokat javult de fáj még. Mire a gyógyszer elfogy el fog múlni azt hiszem.
süti beállítások módosítása