HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Lókolbász és bácskai

2013.11.06. 19:56 Morgó Medve

Mostanában nincsen semmi olyan alkalom ahol nagyon enni meg inni kellene, így aztán kicsit visszafoghatom magam. Vacsorára például megelégedtem 20 deka bácskai hurkával, desszertnek meg néhány karika lókolbásszal. A bácskaihoz megettem egy leheletnyi kenyeret is, de a desszerthez már nem ettem semmit.

Érdekes ennivaló ez a lókolbász. Kenyér nélkül éve csupán az első néhány karika élvezetes, utána túl töménynek tűnik, ilyenkor vagy hagyja abba az ember (kidobott pénz tovább enni, mert elveszíti igazi zamatosságát) vagy egyen hozzá kenyeret. A kenyér egy csapásra élvezhetővé varázsolja, különösen ha még egy kis hegyes erős paprika is akad hozzá. Persze ez már nem fogyókúrás vacsora, hanem valami más. No én megelégedtem a kenyér nélküli néhány karikával, hogy teljesen kiélvezhessem az ízét.

A bácskai is finom, itt Miskolcon csak újabban fedeztem fel. Világéletemben szerettem, azonban néhány évtizedre eltűnt az életemből, mivel nem találtam megfelelőt. Időnként fel-feltűnt az üzletekben, én vettem belőle, megkóstoltam és megállapítottam, hogy ez nem az amit én szeretek. Egyébként a legjobb bácskai hurkákat (mert erről van szó)  Recsken ettem régebben, mikor oda jártunk a bányához a köteleket ellenőrizni. Kora reggel indultunk Miskolcról, fél 8 felé voltunk Recsken a vasúti sorompónál lévő ABC-ben. Isteni bácskai hurkát lehetett kapni. Én mindig megvettem egy fél kilót (hogy otthonra is maradjon) aztán valahogy mégis elfogyott délután kettőre, akkortájt végeztünk. Sokáig vásároltunk itt, aztán kicsit megdrágult és átszoktunk Egerbe. Útba esett jövet menet, mint a Takarékszövetkezet. Ahogy a mondás is járja.

Aztán évtizedek teltek el, én időnként megpróbálkoztam egyel-egyel de mintha radírgumit rágcsáltam volna. Újabban viszont felfedeztem a Nádudvaron gyártott bácskait. Ez már tetszik, finom, az összetevők is normális méretre vannak darálva, a májat sem sajnálták belőle. Először csak a P-ben láttam, de van a L-ben is, 200 grammos kiszerelésben árulják.

A lókolbász lelőhelye pedig az Avason van, az OTP-vel szemben lévő üzletsoron. Ott van a sarokban, ahol korábban egy virágbolt volt. Ez most húsbolt. A lókolbászt Egerből hozzák, ha jól emlékszem 1800 Ft kilója, nagyon finom, szerintem a legjobb ebben a kategóriában és árban Miskolcon. Én 2 hete fedeztem fel, azóta onnan szerzem be a szárazkolbászt. Van hurka is, nem olyan jó mint amit szoktam venni, de ez is sokkal jobb mint a nagyáruházak kínálata. És olcsóbb is. Mire idáig értem az írással meg is éheztem egy kicsit, de már nem megyek vissza a konyhába. Sőt azt hiszem fogat is mosok, az a legbiztonságosabb módszer, hogy az ember aznap már ne egyen. Mert a lustaság néha nagyobb úr mint az éhség. :)

 

4 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr365618465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2013.11.06. 20:20:16

Hehe, a fogmosás tényleg jó módszer! :)

Morgó Medve 2013.11.06. 20:47:43

Ezek szerint erre Te is rájöttél :)

CHIARA 2013.11.13. 08:03:17

Olyan élvezetesen tudsz írni a lókolbászról, hogy elmegyek és veszek!!! Még jó, h. megírtad a "lelőhelyet"!! :)

Morgó Medve 2013.11.13. 21:02:08

Örülök, hogy kedvet kaptál hozzá. :) Viszont az árra nem jól emlékeztem, ma voltam utánpótlásért, hát ez bizony 1890 forint. De még ezért is nagyon megéri.
süti beállítások módosítása