HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Az új számítógép

2014.01.28. 12:50 Morgó Medve

A viszonylag új számítógépemmel meg vagyok elégedve. Nem tudom hány éves, én már használtan vettem, de öröm vele dolgozni. Az ezt megelőző gépemnél 20-25 percet is kellett várnom kellett ahhoz, hogy összeálljon és dolgozni lehessen rajta. Ez most 2-3 perc. Úgy hogy érdemes volt lépnem, megtehettem volna már korábban is, de én mindig ilyen voltam.

Már 4 éve házasok voltunk mikor megvettük az első (használt) Trabantunkat. Ez 1977-ben volt. Hiába mondták a bátyámék meg a szüleim, hogy vegyünk egyet, pénzünk is lett volna rá, én mindig azt mondtam: minek? van vonat is. Az ember jókat olvasgat és hipp-hopp, máris Miskolcon van. Igaz, hogy a vonatig el is kellett jutni mert az én falumat nem érintette a vonat, tehát buszozni kellett Hatvanig, de akkor én erre is csak legyintettem. Dacára annak, hogy szeptemberenként mikor szegény apám telerakta a sporttáskámat szőlővel Hatvanban már a pokolba kívántam a sok szőlőt, aminek egy részéből aztán must lett mire hazaértünk. Miután aztán megvettük a trabit akkor gondoltam, hogy hát ezt bizony hamarább is megtehettük volna.

Mint a trabi lecserélését is. Erre is mondta mindenki, hogy miért nem veszek már egy rendes autót, de én azzal ráztam le őket, hogy minek? ezzel is lehet menni menni mindenhová. Persze, hogy el lehet, de egy Suzukival ugyanez sokkal kényelmesebb. Úgy hogy mikor megvettem az új autót már igencsak sajnáltam, hogy csak 36 év után cseréltem le a Trabantomat.

Így voltam a videóval is. Körülöttem már mindenkinek volt videója, én meg csak mondogattam, hogy minek az? Megvagyok én anélkül is. Különben is, akkor sem nagyon volt mit felvenni a televízióból. Aztán egyszer az egyik kollégám megjegyezte, hogy ez arra is jó, hogy ha nem tudok megnézni valamit a TV-ben felvegyem, vagy csak máskor nézzem meg mint mikor vetítik. Ezen már elgondolkoztam és egyszer amikor mentünk Tatabányára kötelet ellenőrizni, mind a hárman bementünk Budán a régi Skálába és vettünk egy videót. Tatabányán az Árpád szállóban aludtunk, ott már volt kábel-TV, be is üzemeltük a frissen beszerzett cuccot. Ez 1988 tájékán lehetett, ma is őrzöm az akkor ott felvett videóclipeket. Nosztalgiából. Egyébként egy ITT készülék volt, kicsit sok integrált áramkörrel, még ma is menne ha használnám. Egyedül annyi baja van, hogy mikor dobja ki a kazettát kézzel be kell segíteni, fel kell emelni az ablakot előtte, hogy ki tudjon jönni. Máig a legjobb videóm volt, már nem használom, de nosztalgiából még tartom, egyszerűen nincs szívem kidobni. Érdekes, hogy a tárgyak is közel tudnak kerülni az ember szívéhez, nem csak az élőlények. Így vagyok én ezzel a 26 éves videóval is.

Egyébként jól vagyok, lassan 2 hete, hogy szakestélyen voltam, nagy szakestély volt, gyűrű- és kupaavató, az egyik asztal végén találtam helyet, mint később kiderült földijeim ültek mellettem. A fiúk voltak érintettek, a hölgyek házastársi minőségben kísérték el őket. Jó volt tudni, hogy az egyik hölgy a második faluból való volt, a másik meg a szomszédból, ahol gyerekkoromban a nyaraimat töltöttem. Nem egy Balaton volt, de azt is nagyon élveztem. Utóbbi a szomszédos falu, anyám odavalósi. Az ember mindig örül ha földijeivel találkozik. Jól éreztem magam, a szerencse jó helyre vezérelt. Hallgatók is ültek a közelemben, ők is hozzájárultak ahhoz, hogy jól érezzem magam. A szakestély egyébként jó volt, a krampampulit már nem vártam meg, fél 12 volt így is mire hazaértem. Eljövetelkor a "krampács" készítőjével találkoztam, igen marasztalt, de nekem már nagyon mehetnékem volt amit aztán ő is megértett, amit ezúttal is köszönök. Gondolatban már készülök a gyesznótorra ami február elején lesz. Volt néhány hetem amikor magam döntöttem el mit és mennyit eszem, hát csináltam egy kis helyet a disznóságoknak. Hát így élünk mi itt a végeken. :)

   

2 komment

Címkék: Személyes

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr15786335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2014.02.02. 18:10:06

Bátor vagy Öreg morgó. Használt számítógépet megvenni:)) A merevlemez milyen állapotban lehet, és mi volt vagy van rajta. Én is kidobtam két hete a még sulinetes korszakban összerakott nagy vasat. A merevlemezt a bölcsek tanácsára kivettem, és most itt díszeleg levélnehezékként az asztalomon. Vettem egy vadi új gépet W7-s operációs rendszerrel, ssd merevlemezzel, kb 10-12 másodperc alatt munkára kész. Az árát nem írom ide, mert egyből megtámadnak a nem írók csak olvasók, hogy az öreg nyugdíjasnak milyen jól megy, hogy tudott egy vadi új gépet venni. A csalódás akkor ért amikor a régi diszket másodlagosnak akartuk beépíteni, de nem volt már az alaplapon az a 32 tűs kábel amivel össze kellett volna kötni. Sok minden újra kellett telepíteni, de lassan kiismerem a lelkét. A legnagyobb próbatétel még hátravan, mert a NAV-os programokat újra fel kell tölteni, és nem tudom, hogy a korábban kitöltött és elmentett adóbevallásokat hogyan fogom megtalálni.
Amikor a Trabantodról írtál az első említésekor azt hittem hogy csak egy volt 35 évig, de így is sokat kihúztak, hogy négyszer cserélted.
Sok sikert, a számítógéphez és a Suzukihoz is.

Morgó Medve 2014.02.03. 19:27:34

Kedves Öreg Cimborám, én ezt egy szerviztől vettem, több volt nekik, szerintem Németországból szerezték be, ott meg a hivatalokban nem nyüstölik sokáig a gépeket. Az én legelső gépem is onnan van, 1994-ben vettem 100 márkának megfelelő 10000 forintot fizettem érte. Én ugyan nem itt vettem de itt hasonlókat lehet venni:
www.pc-outlet.hu/hasznaltpc.htm
Egész jó cuccok vannak. Nekem most másra kell a pénz ezért beértem ennyivel. Mondjuk jó lehet Neked az új gépeden dolgozni, egyszer talán nekem is jut majd egy olyan. :)
Azért egy trabival sok lett volna ennyi ideig furikázni. :)
süti beállítások módosítása