HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Ez is, az is

2014.08.15. 17:02 Morgó Medve

Jó ez a cím, sok minden belefér. Kezdem a morgással. Jó két hete, hogy elkezdődött egy sorozat a Duna TV-n, "Hungária Kávéház" címmel. Jó kis félórás TV-játékokat lehetett látni, fél 3 tájban kezdődtek. Fel tudtam venni mindet. Igaz, némelyiket időzítéssel, ilyenkor a pontatlan kezdés miatt egy csomó nem oda való dologgal együtt, de nem érdekes, egy a lényeg, hogy megvannak. A tegnapit is a távollétemben vette fel a videó, mert én éppen szundikálni készültem ez idő tájt Mályiban. A szundikálás megtörtént, aztán mikor felébredtem láttam, hogy esik az eső, hideg van, úgy hogy szépen összepakoltam és hazajöttem. Ma került rá a sor, hogy megnézzem a tegnapi epizódot. Tekergetem a kazettát, valami Kern darabot látok, a "Hungária Kávéház" sehol. Előre tekerem a Kern darabot, hogy lássam mi a címe, hát látom, hogy "Kávéház". Hát igen ez is olyan mint a Jereváni Rádió vicce a Moszkvában osztogatott autókról, amikről kiderült, hogy nem osztogatják hanem fosztogatják és nem autókat hanem bicikliket. Gondolom a műsorújság szerkesztője is úgy volt vele, hogy kávéház ez is meg az is, kicsire nem adnunk. Ma még futottam egy kört. Meghallgattam Nagy Gáspár egyik versét, megnéztem egy 5 perces filmet egy martonvásári kastélyról (ez nem szerepelt a műsorújságban) és utána következett, na micsoda? Hát persze, hogy a Kern féle "Kávéház" következő epizódja. Annak ellenére, hogy az én műsorújságomban még a jövő héten is "Hungária Kávéház" szerepel. Hát ennyit a rendről és a precizitásról.

Aztán mint írtam tegnap kiugrottam Mályiba. Két napra mentem, így odafelé bevásároltam. Régóta vágytam már egy kis halra, hát vettem egy kétkilósat. Majdnem a legnagyobbat vetettem ki az asszonysággal az akváriumból, fejbe is verettem. Kint aztán rögtön nekiláttam. Úgy gondoltam legyen minél hamarább megtisztítva. Hát nem egy nagy élmény az biztos. Először lekaparni a pikkelyeket, aztán levágni a fejét, azzal a késsel ami nekem ott kint van ez kész életveszély. Mint ahogy a belsőségek eltávolítása is úgy, hogy az epehólyag ne fakadjon ki. Aztán a szeletelés sem egy leányálom. Summa summarum, ha majd egyszer fizetős lesz az egészségügy valószínűleg inkább halszeleteket fogok venni. Igaz drágább, de talán az egészségügyi költségeken bejön a különbség. Nem mintha nagy kárt tettem volna magamban, hiszen csak két sebből véreztem. De abból ítélve amilyen nagy erővel kellett a kést nyomnom akár rosszabbul is végződhetett volna a dolog.

Ezután egy jó halpaprikást csináltam az egyetlen villanyrezsómon. Van ott egy gáztűzhely is, de arról folyamatosan koptak el a gázrózsák, illetve inkább a főzési lehetőségek. Mostanra a négyből már csak egy maradt, ezzel csináltam végig  a tavalyi nyarat is, hát ez is megszűnt. Mikor meg akartam gyújtani már nem gyulladt meg. Kész, kiürült a gázpalack. Kicserélve már biztos nem lesz. Így aztán kenyérrel tunkoltam ki a halpaprikás zaftját. Nem volt egy fogyókúrás megoldás, de  szegény ember vízzel főz. Illetve vízzel sem ha nincs gáz. Mikor hazajöttem elhoztam a maradék halszeleteket, majd itthon elfogy. Úgy gondolom egy kis rántott halacska is jól fog esni.

Hát az idei nyarat nem tudom dicsérni. Hogy finoman fogalmazzak. Olyan semmilyen volt. Nem is voltam sokat Mályiban. Kutyák nem voltak, a mókusokat már nem volt alkalmam odaszoktatni. Így az amerikai mogyorót majd én eszem meg, beosztással: minden nap egy keveset. Jövő héten lemegyek a vízaknába, leolvasom a mérőt és egyúttal el is zárom a vizet. Ha kimegyek majd viszek magammal kézmosáshoz, inni meg úgyis kólát iszom. Úgy hogy Mályiban véget ért a nyár.

Végezetül legyen egy kis filmajánlat is. Vasárnap 13.15-kor vetítenek egy jó magyar filmet, "Kaland a vonaton" címmel. Évek óta várom, hogy műsorra tűzzék. Most ez is megtörtént. A film 1962-ben készült, én akkor hetedikes voltam, gondolom akkor láthattam először. Azóta többször is láttam, nagyon tetszett. Érdemes egy pillantást vetni a briliáns szereplő gárdára. Hogy ez könnyebben menjen belinkelem a filmről írottakat:

http://port.hu/legenda_a_vonaton/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=42945039&i_topic_id=1 

Kapcsoljuk be vasárnap kora délután a TV-t a Duna TV-re hangolva. Nem fogjuk megbánni. Még a fiatalok sem.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Filmek Morgás Mályi

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr906606897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása