HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Évnyitó és rokonlátogatás

2014.09.02. 18:49 Morgó Medve

Szombat reggel útra keltem és csak tegnap este jöttem haza. Kiruccanásomat egy évnyitó ünnepséggel kezdtem Lőrinciben, ahol újraindult a vájárképzés. Az idei évnyitón már ott volt 15 olyan fiatalember is, akik úgy döntöttek, hogy vájárként szeretnék megkeresni a jövőben saját- és családjuk kenyerét. Ha a kormány komolyan gondolta a bányák egy részének újranyitását akkor nem választottak rosszul a fiatalok. Bár úgy gondolom akkor sem, ha nem jönnek be az ilyen irányú várakozások. Biztos vagyok benne, hogy a képzés rugalmas alakításával ezek a fiatalok meg fogják állni a helyüket a külszíni bányászatban is. Úgy hogy egyelőre drukkolok mindenkinek, akik részt vesznek ebben a képzésben.

Az ünnep egyébként méltó volt a jelentős eseményhez. A vendégek tényleg vendégnek érezhették magukat. Bármerre néztünk, bármerre fordultunk csak mosolygós házigazdákat láttunk. Erre mondják, hogy lesték minden kívánságunkat.

Tudom sokan várják, hogy ismertessem az ételek hosszú sorát amelyet az ünnepség végén elfogyasztottam. Megfelelek hát az elvárásoknak. Tehát egy kis pörkölttel indítottam nokedlivel, majd a töltött káposztát kóstoltam meg, igaz ezt kétszer is. Desszertnek megettem a töltelékek tetején szerénykedő 2 sült császárszalonna szeletet. A töltött káposztához kiválóan illett a pohárka muskotály. Ezután már csak néhány rétes következett, majd megállapítottam magamban, hogy jóllaktam, pedig nem is ettem sokat. Mert mint mindig természetesen most is fogyókúrázom. Tudom erre sokan elmosolyintják magukat, de nézzük meg a dolgokat tárgyilagosan mit is ettem valójában?

Ettem egy tényleg nagyon kevés pörköltet nokedlivel. Ez akár meleg előtelnek is tekinthető. Tulajdonképpen azért szedtem csak keveset mert nem is akartam pörköltet enni, viszont már kiszedtem egy kanálnyival mire ez eszembe jutott. Féltettem ugyanis az ingemet meg a nyakkendőmet. Holnap is szükségem lesz rá, meg holnapután is, óvatosnak kellett lennem. Ezután következett egy normális adag töltött káposzta. Amennyit egy normális férfiember megeszik. A nők nem, ők kevesebbet esznek. Na jó a második tányérral és a két szelet szalonna már pluszban volt. De este a vacsoránál csak csipegettem. Hát a rétesek az más, azt majd le kell adni. De ez azért nem katasztrofális.

Most látom kicsit hosszan írtam az évnyitóról, a rokonlátogatásba már nem érdemes belekezdeni. Mivel holnap és holnapután Bányásznapok lesznek, a hétvégén, mondjuk vasárnak majd írok róla.

Végezetül egy kis illusztráció az évnyitóhoz:

http://hatvanonline.hu/hir/Ujra_kepeznek_vajarokat_Lorinciben/0/7/6444

Itt pedig a programot nézhetjük meg:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=678655195554419&set=pcb.678655288887743&type=1&theater

A szöveg kissé szét (vagy össze) van csúszva legalábbis nálam, nyilván az eredeti hibátlan.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Bányász ünnepek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr16659793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása