HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

A maszek svédasztal

2014.12.19. 20:44 Morgó Medve

Van egy sanda gyanúm, hogy ez a büféebéd meg büfévacsora a svédasztal kifejezést váltaná fel. Ezt ugyan még nem mondta ki senki, de így gondolom. Sőt mint egyik olvasóm megjegyzéséből látjuk létezik a büféreggeli kifejezés is. Hogy miért büfé azt még mindig nem értem, de kicsire nem adunk. Azt is tudjuk, hogy nem a mennyiség a döntő, hiszen Miskolcon lényegesebb szolidabb választék volt mint például Sopronban szokásos és mindkettőre használatos a kifejezés. Javaslom egyelőre raktározzuk el a kifejezéseket, tudjuk mit jelentenek aztán - gondolom - majd kialakul.

Nekem viszont néhány éve van egy ötletem, amely sajnálatos módon nem tűnik megvalósíthatónak. Hogy miért maradjon későbbre, előzőleg vázolnám az elképzelésemet: adva van 4-5 család akik szeretik a svédasztalos étkezési formát. Amely nem más, mint hogy egy alkalommal többfélét is eszünk, de mindegyikből csak egy keveset. Tehát ezek közül az első család kezdi a sort. Sütnek-főznek, elkészítenek 5-6 féle ételt, zömmel húsételeket, de szerepelhet benne a tésztaféle is, szóval elkészítik az ételeket a köretekkel együtt, megveszik a desszertnek valókat és a gyümölcsöt is. Aztán jönnek a vendégek és a társaság nekilát a kirakott ételeknek. Persze előtte a házigazda aperitiffel kínálja a vendégeket. Falatozás közben italokat kortyolgatnak, a végén kávét isznak, gyümölcsöt esznek és közben meg megy a jóízű beszélgetés. Aztán mikor eljön az ideje hazamennek, és legközelebb egy másik család lesz a vendéglátó. Szerintem szuper lenne.

Csak egy  baj van, hogy nehéz 4-5 családot összeszedni, mert nem vagyunk egyformák. Így aztán meghalt a dolog, marad a vendéglátóipar. Már ahol vannak ilyen lehetőségek, mert mi itt Miskolcon nem nagyon bővelkedünk ilyesmiben. Régebben két ilyen hely volt (most nem számolom azt ahol csak egy hétig élvezhettem ezt az állapotot) mostanra egy maradt. A pestieknek könnyebb, ott azért lehet többféléből választani. Hát ezért lenne jó egy ilyen maszek svédasztal, de hát mint írtam ez lehetetlen. 10 embernek kell összepasszolnia, az meg a mai világban már nem megy.

Na de nekem nem is a nagy zabálásokon kell, hogy az eszem járjon, hanem kefirekkel kellene feltöltenem a hűtőmet. Persze erre egy kicsit megint várni kell, holnap ugyanis disznótor lesz, holnapután meg megesszük a maradékot, miközben jókat beszélgetünk a klubban meg felköszöntjük kedves cimboránkat, aki nekem kollégám is volt. Kezdődik a gyesznótoros szezon, jó hangú és hallású társaim kezdik a sort. Hát így élünk mi mostanában itt a végeken. 

Szólj hozzá!

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr436998639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása