HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Nem akarok ötleteket adni, de...

2015.02.04. 20:12 Morgó Medve

A paneles lakótelepeken (de lehet, hogy máshol is) az áramszolgáltatók mérőórái (villanyórái) a lápcsőházban lévő fülkékben vannak elhelyezve. Mint tudjuk ezek nem csak az elhasznált villamos energia mérésére alkalmas műszert tartalmazzák, hanem van rajtuk egy úgynevezett kismegszakító is, amelyet ha lekapcsolunk megszüntetjük az ehhez tartozó lakás energiaellátását. Magyarul a lakásban nem lesz villany.

Ha mi kapcsoljuk le valami miatt akkor semmi baj, baj akkor van ha egy idegen kapcsolja le, például késő éjszaka ott ahol még világosságot lát. Ekkor ugyanis az ott lakók valamelyike nagy valószínűséggel ki fog jönni a sötét lépcsőházba, hogy megnézze mi a helyzet. A többi elképzelését a kedves olvasóra bízom.

Tehát nem jó ez a megoldás. Viszont úgy tudom, hogy az áramszolgáltatók tiltják a fülkék kulcsra zárását, ennek ellenére tudok zárva tartott fülkékről. Ilyenkor egy felírat tudatja az érdeklődővel, hogy a kulcs a lakóknál található. Miután most már évente egyszer olvassák le a villanyórákat szerintem kulcsra lehetne zárni. Minden számítógépen van, a leolvasás előtt lehetne értesíteni a lakókat. Ha meg ennek ellenére sem lehetne leolvasni az órát a lakók kötbért fizethetnének. Tehát létezik megoldás. Viszont az tényleg tarthatatlan, hogy idegenek bármikor megszüntethessék az én villamos energiaellátásomat és nekem sötétben kelljen bóklásznom a lépcsőházban késő este ha vissza akarom kapcsolni. Tehát valamit lépni kellene az ügyben. Addig is ilyen esetben egyet tehetünk: várjuk meg a reggelt a hibaelhárítással. 

4 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr947141797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2015.02.05. 23:09:44

Így van, sose szabad ilyenkor kimenni, családi házban sem! Csúnya bűnesetek fordultak már így elő. Nem jó, , hogy nem engedélyezik a villanyórát a lakáson belül felszerelni. Ami engem illet, nem is értem ennek a rendeletnek a logikáját, mert például az áramlopásra is alkalmat ad.

Morgó Medve 2015.02.06. 09:39:54

Teljesen igazad van, a mérőeszköznek a házban volna a helye. Évente egyszer olvasnak le, azt lehetne egyeztetni a lakóval. Egyébként is a postás olvas le, legalábbis nálunk. Ha meg az egyeztetés ellenére meghiúsulna a leolvasás fizessen a fogyasztó kötbért. Majd jobban odafigyel hogy legyen otthon valaki. Az áramszolgáltatók sem következetesek, Mályiban nálunk a házban van a fogyasztásmérő. Mindig is ott volt. Még valami: nálunk úgynevezett okos "villanyóra" van, biztos vagyok benne, hogy ők is le tudnák olvasni, úgy hogy ki sem mozdulnának a helyükről. Két számítógép van kapcsolatban, nem lehet gond. Az egyik nálam a másik meg náluk.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2015.02.11. 21:38:35

@Morgó Medve: Gondolom, régen nem volt ilyen rendelet, ezért aztán a régi építésű házakban még bent is lehetett a villanyóra. A régi lakásunkban is bent volt, az a ház még a negyvenes évek elején épült.

Morgó Medve 2015.02.13. 17:53:38

@exbikfic: Igen, ez valami új dolog lehet. A Mályi ház is legalább 30 éves.
süti beállítások módosítása