HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Gyógyzoknik

2016.01.27. 09:05 Morgó Medve

Tavaly ilyenkor vettem 10 pár gyógyzoknit. A gyógyzokni attól gyógyzokni, hogy nem túl szoros a gumírozása, mégsem csúszik bele a cipőbe. Amíg új. Mert ha ez a gumírozás eléggé elrenyhül akkor bizony alig várja az ember, hogy hazaérjen és bevágja a szemétbe. Érdekes, hogy nincsenek előjelek. Az ember felveszi és már a buszmegállóban érzi, hogy igazítani kellene rajta, de egy buszmegálló nem igazán az a hely ahol le lehet venni a cipőt, mert már kívülről csak így érhető el. Tehát a zokni csúszik lejjebb és ez ember megy tovább. Mire eljut egy helyre ahol például már leveheti a cipőjét a sarka már csupaszon van a cipőben. Másnap azt hiszi, hogy ez egyedi probléma volt, tehát felvesz egy másik párat ebből a fajtából. Meglepődve tapasztalja, hogy ugyanúgy járt mint a másikkal. És ez így megy még vagy 2 nap ami után végre feladja az ember és fájó szívvel kidobja a többit is. Egyúttal megállapítja, hogy megbízható gyártási technológiát használhatnak a gyártásnál, hogy mind egyszerre veszíti el a rugalmasságát. Persze, tudom, ugyanazt az anyagot használják fel, ugyanúgy gyártják, de mégis, hogy majdnem napra egyszerre menjenek tönkre az tényleg érdekes.

Mint a szovjet Sprotni konzervjeim. A teljes történetet nem mesélném el, itt megtalálható, csak a lényeget mondom el. Mikor hallottam, hogy itt rendszerváltás lesz pánikba estem, boltokat láttam üres polcokkal, százméteres sorokkal, így aztán elkezdtem konzerveket felhalmozni. Kartonszámra vettem a szovjet halkonzerveket, a magyar löncshúsokat, májkrémeket. Időnként megszemléltem a beépített szekrényben felhalmozott készleteimet és megnyugodtam. Aztán megjött a rendszerváltás és a csemegepultok roskadoztak a finomabbnál finomabb húskészítményektől, olyanoktól is amilyeneket soha nem ettem. Valahol éreztem, hogy kissé elhamarkodtam ezt a nagy konzervvásárlást, de még nem nyúltam a készleteimhez, inkább ettem a finomságokat amiket boltok kínáltak.

Aztán eljött egy pillanat amikor úgy éreztem most már ha tetszik ha nem, neki kell állnom a konzervjeimnek. Neki is álltam, de elég lassan haladtam. Sok mindent bevetettem, hogy fogyjanak. Először gasztronómiai trükköket alkalmaztam hogy fogyjanak a löncshúsok. Sütöttem őket, kirántottam, fasírtot csináltam belőlük, aztán ajándékoztam is belőlük, bagóért próbáltam megválni tőlük. Summa summarum 2003-ra elfogytak. 3 darab sprotni konzerv maradt meg még sokáig, mert azok tartották a beépített szekrény egyik polcát. Ezekkel az volt a tervem, hogy a rendszerváltás 25 éves évfordulóján felbontom őket és ha tartalmuk jól fog kinézni és büdös sem lesz kinevezem azt a napot a Szovjet Konzerv Napjának és kellően dokumentálva (fényképek, videó) megeszem és megírom itt a Morgómedvében. Hát sajnos erre nem kerülhetett sor, néhány évvel a neves évforduló előtt elkezdtek levet ereszteni, illetve olajat. De mind a három nagyjából egy időben. Álltam és néztem. És csodálkoztam a szovjet konzervgyártási technológián. Hihetetlennek tűnt, hogy a szavatosság lejárta után 20 évvel ugyanakkor lyukadjanak ki és engedjék az olajat. Ami persze elég büdös volt már. Hát ez nem semmi. Hiába, a szovjet tudomány és annak eredményeit felhasználó ipari technológia megmutatta a világnak, illetve jelen esetben nekem, mit jelent egy pontosan kidolgozott technológia és annak hű követése.

Az a vicc jutott eszembe amikor a falusi bácsi a városban jár aztán bemegy a gyógyszertárba, hogy kérjen valamit a patikus úrtól székrekedés ellen. Ki is mér a patikus valami port egy ostya lapra,  de aztán gondol egyet, megkérdezi a bácsit messze van-e a faluja? Mondta, hogy biza messze. És megmondta a kilométert is. Ekkor kivett belőle egy keveset. Aztán a patikus tovább kérdezett, hogy messze lakik-e a buszmegállótól. Megtudja, hogy bizony jó kilométert kell gyalogolnia mire hazaér. A patikus megint igazított a por mennyiségén. De már belebújt a kisördög és azt is megkérdezte, hogy messze van-e budi a kaputól. Megtudta, igazított megint egy picit a mennyiségen. Aztán hősünk bevette a port és elindult haza. Teltek múltak a hetek, megint a városban járt és dolga volt a patikában. A patikus megismerte és megkérdezte, hogy alakult múltkor a dolog? Le a kalappal a patikus úr előtt válaszolta - egy ekkora távolságon csak 10 métert tévedni tényleg elismerésre méltó teljesítmény.

Visszatérve a gyógyzoknikra, tavaly a Kocsonyafarsangon vettem őket, holnap megint kezdődik az idei rendezvény, azt hiszem veszek néhányat. 250 Ft volt párja, szerintem ennyit megér akkor is ha csak egy évig használható.

4 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr568320586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2016.01.29. 14:11:29

A DM-ben lehet kapni gumi nélküli zoknikat, nőit, férfit egyaránt, Bellinda gyártmányút. Igaz, jóval drágább, mint ez a 250/db, de nagyon tartós és csak nagyon sok mosás után kezd kitágulni a felső széle.

Morgó Medve 2016.01.30. 10:07:41

@exbikfic: Köszönöm szépen, akkor oda megyek, ezeket a 250 forintos (ami lehet, hogy már 300) nem veszem tovább. Itt tényleg igaz, hogy olcsó húsnak híg a leve.

vajgerpeti 2016.02.02. 11:00:02

A gyógyzoknikat én is megszívtam. Már nem tudom melyik boltban vásároltam egyből 4 párat, azzal az ajánlással, hogy cukorbetegek is viselhetik. Hát nem. Ugyanolyan szoros volt a szára, mint a normál zokniknak. A 4 pár meg azért kell, mert ha valamelyik darab megadja magát, van ugyanolyan színű -fekete- tartalék a másik párokból:))

Morgó Medve 2016.02.03. 20:27:06

@vajgerpeti: Én már régóta minimum 2 párat veszek mindegyikből, hogy a természetes elhullást pótolhassam. :) Én egyszer a buszmegállóban vettem öt párat, természetesen nem gyógyzokni volt. Megérdemeltem. :)
süti beállítások módosítása