HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Ballagások

2017.05.06. 19:48 Morgó Medve

Tegnap meg ma voltak a ballagások. Régebben ez mindig szombaton volt, aztán egyszer csak elkezdték az iskolák áttenni péntekre. Nem tudom mi volt az oka, először arra gondoltam, hogy az iskoláknak ez a jó, a szombat továbbra is szabad marad, igaz, azoknak viszont nem jó akik pénteken még teljes munkaidőben dolgoznak. De lehet, hogy jó ez mindenkinek, a szombat mindenkinek szabad marad. Na mindegy, az okot nem tudom, ami viszont tény, hogy a középiskolák többsége pénteken rendezi a ballagásokat. De azért vannak kivételek is, mint például ahol én voltam ma. Igaz, itt kétféle képzés is van, gimnáziumi is, meg szakképzés is.

Szép volt az ünnepség, vendég voltam, sőt megbecsült vendég, itt mindig megkapják a vendégek a lehető legnagyobb figyelmet. Mint ahogy 3 évvel ezelőtt is, amikor beindult a vájárképzés és ez alkalomból jártunk ott. Itt elolvasható amit akkor írtam.

Elolvasva a 3 évvel ezelőttieket, igazam lett, a most végzett diákok már nem a klasszikus vájár szakmát fogják gyakorolni, inkább bányaművelő szak az amit ők végeztek. Munkahelyük pedig a közeli külfejtéses bánya lesz, amely dicséretes módon közreműködött ezeknek a fiataloknak a képzésében.

Ez a nap a fiataloké, az ő és tanáraik ünnepe, azért nekünk vendégeknek is jutott az ünneplésből. A vendégnek járó figyelmesség és megbecsülés, egy szép ünnepség és - nem akarok farizeus lenni - egy kiváló ebéd is. Örömmel láttam, hogy ebben az iskolában tisztelik a hagyományokat, volt töltött káposzta úgy mint 3 éve, ezzel indítottam, azután egy kis pörköltet ettem tarhonyával, majd desszertként ismét töltött káposzta következett. Előtte aperitifnek egy kis pálinkát ittam, az ebédhez pedig 2 pohár bort. A pohárköszöntőhöz természetesen pezsgő volt.

Ebéd után megköszöntük a vendéglátást és siettünk vissza, mert egyikünknek (hárman voltunk) még családi programja volt. Én meg hazaérve szundítottam egyet, majd olvastam. Húzós napok után vagyok, kellett már egy kis nyugodt olvasás a napon az erkélyen. Egyébként jól vagyok, eltekintve a szokásos bajaimtól. Készülök egy kicsit elmélkedőbb, tartalmasabb írásra.

Szólj hozzá!

Címkék: Ünnepek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3612486103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása