HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Facebook/Mi van ha meghal valaki?

2018.07.04. 09:36 Morgó Medve

Régóta készülök írni arról, hogy mi van ha valaki meghal ebből a Facebook közösségből. Hát egyrészt ez egy sajnálatos esemény, ha a hozzátartozók a Facebookon teszik közzé akkor ugyanitt lehet részvétet nyilvánítani is. Nyilván ez jól esik a hozzátartozóknak.  Ez lehet szavakban kifejezett, de lehet úgyis, hogy a megszokott "Tetszik" helyett most azt hozzuk a hozzátartozók tudomására, hogy szomorúak vagyunk.

Aztán később a hozzátartozóknak van még egy feladatuk, amit nem mindig csinálnak meg. Például - ha tudják a jelszót - lehet törölni az eltávozottat. Ez kicsit olyan, mintha saját magát törölné az elhunyt. Kicsit morbid a dolog, de így van. Nehezebb lehet az eset, ha nem ismerjük az elhunyt hozzátartozónk jelszavát. Én nem nagyon vagyok tájékozott ebben a dologban, lehet, hogy megfelelő dokumentumok birtokában fel lehet keresni a Facebookot üzemeltetőket és ők végzik el a törlést. Azért ebben nem nagyon bízom, mert nagyon sok felhasználó van, nem biztos, hogy erre fenntartanak egy apparátust.

Van egy viszonylag egyszerű módszer is. A hozzátartozók tudják, hogy mikor van az elhunyt hozzátartozójuk születésnapja, előző nap kiírnak az elhunyt idővonalára egy pár soros megemlékezést szerettükről. Én ezt meg szoktam tenni ott, ahol a hozzátartozók ezt elmulasztják. Elég szomorú dolog, amikor a tájékozatlan ismerősök boldog születésnapot kívánnak, sőt még hosszú életet is az elhunytnak. Sajnos ez sem száz százalékos megoldás, mert ha az ember nem az idővonalra kattint rá mielőtt írna valamit, hanem ott ahol a Facebook felsorolja az aznapi születésnaposokat akkor ez nem működik. De azért az első módszer is több mint a semmi. 

És hogy valahogy feloldjam a téma nyomasztó voltát ajánlanék egy olvasnivalót is. Az első anekdota arról szól, hogy a volt Szovjetunióban a május 1-i felvonulásokon az elő jelszómondó sorolta a jelszavakat, amelyeket a felvonuló tömeg megismételt. Hogy hogy nem, valahogy elhangzott az alábbi jelszó is: Éljenek a szovjet hősi halottak! A további - Kárpátaljáról származó - anekdotákat itt találjuk.

 

  

3 komment

Címkék: Könyvek Közösségi oldalak

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1614092203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2018.07.06. 11:21:43

Lehetőség van rá, hogy az ember megjelöljön úgynevezett hagyatéki kapcsolattartót, aki majd kezeli a Facebook-fiókot. A Beállítások közt mindjárt az első, Általános menüpontban található.
Egyébként én is jártam már úgy, hogy rámentem egy oldalra, mert az illetőnek születésnapja volt, és csak egy aznapi kommentből értesültem az ismerősöm haláláról. A FB-fiókja pedig azóta is mintegy lebeg a semmiben - nyomasztó, rossz érzés volt ilyesmivel szembesülni.

Morgó Medve 2018.07.08. 09:06:06

@exbikfic: Köszönöm szépen, jó, hogy ilyen korrekt megoldás van rá. Nem is gondoltam volna. Mindig mondtam, hogy a Facebook egy profi megoldás.
süti beállítások módosítása