HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Együnk több halat/én farkassügérrel kezdtem a több evést

2018.07.30. 12:24 Morgó Medve

Azt mondja az illetékes miniszter, hogy le vagyunk maradva a halfogyasztásban, együnk több halat. Ugyanakkor a helyi hírharsonában meg azt olvasom, hogy a Búza téri nagycsarnokban bezárt nyárra a halas, mert bizonytalan a hal beszerzése így nyáron. Majd szeptemberben nyit ki újra. Ugyanott azt is olvasom, hogy a multik áruházaiban meg néhány kis hal úszkál az akváriumban, mert a szigorú előírások nem könnyítik meg a halárusítást. Nem ígérem meg, hogy ez utóbbit leellenőrzöm, ugyanis az Auchan ahol a halak egy részét be szoktam szerezni már nem esik útba mióta nincs Mályi. Úgy hogy higgyük el amit az újság ír.

Én egyébként szeretem a halat. Régebben gyakran vettem pontyot is, de az utóbbi időben félek, hogy a szeletelésnél egyszer elvágom a kezem, így felhagytam az élőhal vásárlással. Az a helyzet, hogy amikor a késsel a gerincet vágom át olyan erővel kell nyomnom a kést, hogy ha akkor megcsúszik és a kezemre ugrik nekem annyi. Lehetne ugyan szeletelten, tisztítva is venni de az meg drága. Így aztán ha halra vágyom veszek pisztrángot a Lidl-ben.

Nem olcsó a tisztított pisztráng, kilója olyan 1.900 Ft körül van. Persze elég drága, úgy hogy nem gyakran vágyom halra, de a múltkoriban megajándékoztam magam 2 darabbal. Aztán láttam, hogy vannak rövidebbek is, igaz azokból meg három van egy dobozban. Jó ötletnek látszott megvenni, mert ezeknek már nem kellett levágnom a fejét meg a farkát, hogy elférjen a lábasomban. Mert azért úgy egyben azért mégis csak szebb, mint farkatlanul, fejetlenül.

Itthon aztán nézem a számlát, látom, hogy a 2 darab pisztráng 900 forint körül van, a 3 darab meg 1.900 Ft. Súlyuk közel azonos lehetett. Alaposabban szemügyre vettem a szerzeményemet, hát persze, hogy nem pisztráng volt hanem a címke szerint farkas sügér. Soha nem hallottam róla, az interneten kellett megnézni mi a csoda ez. Kiderült, hogy egy tengeri hal. Hát a tengeri halaktól idáig ódzkodtam, gondoltam ennek elkészítéséhez úgysem értek, majd egyszer elmegyek Horvátországba meg Görögországba és majd ott rendelek egyet az étteremben. Viszont ez már ott volt a konyhaasztalon, ezzel kezdeni kellett valamit. Elég drága volt, hogy elkapkodjam a sütést, eltettem hát másnapra.

Másnap aztán szép komótosan előszedtem a receptet, még egyszer elolvastam  a hozzávalókat és elindultam beszerezni azt ami nem volt itthon. Például citromot és valami fokhagymát tubusos vagy zacskós formában. Az utóbbit sikerült vennem. Ezután nekikészültem, a halat besóztam, állni hagytam majd megkentem fokhagyma porral majd elkezdtem sütni. Nem sok cicózás kell vele, mikor megsült meglocsoltam jó bőven citromlével és fejedelmi ebédem kerekedett belőlük. Már kettő után is abbahagyhattam volna de úgy gondoltam mit pakolgassam már azt az egyet? Úgy hogy benyomtam azt is. Nincs ám olyan sok halhús ezeken a halakon. Úgy hogy pont jól éreztem magam. 1.900 Ft csúszott le a torkomon, plusz a hozzávalók. Hát nem fogok nagyon rákapni. 

Még annyit, hogy a keresőbe beírva a farkas sügér kifejezést nagyon sok további receptet kaphatunk. 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr5014150169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása