HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Selmeci utibeszámoló (3)

2006.09.14. 04:55 Morgó Medve

Hol is hagytam abba? Ja igen, éjféltájban elindultam a szállodába.

De mielőtt lefeküdnék, egy kicsit az előzményekről.

A hallgatóimmal Bacsófalván a Hotel Lodiarban (ez egyebkent a reklám helye mert megerdemlik) szálltunk meg, de én a vacsora miatt ezt az éjszakát a városban töltöttem mint például tavaly is. Délután mielőtt elindultunk koszorúzni, alaposan átgondoltam mire is lesz szükségem mondjuk másnap délutánig amíg visszajövök, és az alábbi dolgokat tettem egy német textil szatyorba. Gondolom mindenki ismeri, ez egy reklámszatyor, csak nem műanyag és valami miatt jó hosszú az a része amit fogni kell, így például az ember a hátára is vetheti. Bekerült tehát ebbe a valamibe egy ing, egy gatya, egy pár zokni, egy pizsama (hátha hideg lenne, nem lett) valamint egy fogkefe. Fogkrémet meg fésűt nem tettem mivel tudtam a fürdőszoba túloldalán is fog valaki aludni közülünk, majd kérek Hát itt tévedtem. Oda nem érkezett meg a vendég és ébredés után kezdődtek a bonyodalmak.

Egy jó szállodában törülköző van, szappan is, WC papír is. Eddig tehát minden rendben. De fogkrém az nincs. Menni kellett volna reggelizni, de így hogy menjek? Körülszaglásztam a folyosón, síri csend. Naná, negyed 8-kor egy nehéz éjszaka után mi legyen? Hallgatózás a szobák előtt, te Úristen csak most ne jöjjön senki, semmi. Vissza a szobába, ujjammal úgy-ahogy megmostam a fogamat és mentem reggelizni. Itt hálistennek senki nem volt, igaz még szakácsnő sem mert mint később elolvastam a szállodai ismertetőket csak 8-tól van reggeli. Végülis valaki csak összehozta a reggelimet és visszamnetem a szobába. A folyosón persze ha lehet még síribb csend. Olvasgatam a szállodai tudnivalókat mert más nem volt az uticsomagomban, lezuhanyoztam majd újra beindultam fogkrémet keresni. Most már egész közel hajolva az ajtókhoz hosszasabban hallgatóztam. Az idő sürgetett, már kiegyeztem volna szlovák fogkrémmel is. Csendben ízlelgettem magamban, hogy "dobre rano dajtye proszim zubnuju pasztu" mikor magyar szó ütötte meg fülem. Boldogan kopogtattam be és tartottam oda fogkefémet a kedves borsodi kollégának.

Visszafelé menet találkoztam még hollandokkal is, éppen bőröndökkel hurcolkodtak már lefelé, váltottunk néhány udvarias szót, kölcsönösen megdícsérve egymás országát. Igaz én még soha nem voltam Hollandiában de ez azért nem gátolt meg abban, hogy néhány közhelyet ne mondjak neki csodálatos hazájáról. Elvileg németül társalogtunk de azért volt abban minden még holland is. Érdekes nyelv ez a holland, állítólag úgy keletkezett, hogy részeg angol tengerészek megpróbáltak németül beszélni. :) Hm, lehet benne valami. :)

Erősen késében voltam, siettem hát a Kammerhoff-ba ahol 9-kor a csillét és a rönköt akartuk megnézni. Ja, és ünnepelni kicsit ezeket mi drága gyerekeinket akik eltolták azt a csillét meg rönköt Selmecre.

Ma megpróbálok képeket feltenni az Internetre.

(Folytatása következik)

2 komment

Címkék: Selmec

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr565181255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigi1976 2006.09.14. 23:10:52

Legközelebb vegyél valamelyik drogériában egy ún. útifogkrémet :-). Az pici, nem nehéz, helyet sem foglal, viszont jó néhány fogmosásra elegendő. Amúgy szerintem az ujjal való fogmosásnál hatékonyabb lett volna a tiszta vízzel és fogkefével történő fogmosás :-).

Morgómedve 2006.09.15. 21:09:35

Hát ez nem jutott eszembe. :) Tényleg, de tökéletlen vagyok.:) Kössz. Szia
süti beállítások módosítása