HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Uszodabérlet tulajdonos lettem :)

2006.09.23. 14:52 Morgó Medve

Kihasználva a gyönyörűszép napfényes szombatot, a reggeli órákban kibuszoztam a villanytelepi strandra, hogy bérletet vegyek. Most már kicsit óvatosabb voltam, előtte telefonon tájékozódni akartam, hogy egy verőfényes meleg szombati napon vajon nyitva van-e a pénztár de a telefonkönyvben nem szerepel a számuk. Naná, még a végén megrohannák a népek őket. Hát a népek nem rohanták meg őket mint az később kiderült. De ne rohanjunk a dolgok elébe.

Elindultam hát, mondván talán ma tudok bérletet venni. Nem csalódtam. Az uszoda tárt karokkal fogadott. Némi hezitálás után beruháztam 7000 forintot egy 15 alkalomra szóló bérletbe. Ha belegondolok, hogy mindez december 31-ig szól nagyon erőltetett tempót nem is kell diktálni magamnak. Gyorsan magamra öltöttem frissen beszerzett fürdőnadrágomat, persze előtte levetkőztem, és kicsit félénken, szinte a fal mellett osonva megközelítettem a medencébe vezető lépcsőt de előtte cuccaimat felakasztottam valami fogasfélére. Mondanom sem kell a kutyát sem érdekelte külsöm, az a 15 ember aki a medencében volt komótosan szelte a vizet, jobbára idősebb hölgyek. Mindenkinek külön sávja volt, ez alatt azt kell érteni, hogy valami kötelek voltak kifeszítve keresztben amiken ilyen műanyag izék voltak, de nem ettől maradt fen a vízen hanem ki volt kötve. A medence lefelé lejtett, a legkisebb részen ereszkedtem be a vízbe, persze gondolom egyesek most vihognak, hogy erre kicsapott a víz a medencéből. Ha-ha-ha. :)

Ezt követően ezt a bizonyos kotelet meg-meg emelve araszoltam az egyre mélyebb vizek felé. Úgy középtájt megállapodtam ahol már egy középkorú úr úszott gyorsúszásban. Ez az amikor valaki gyorsan halad és mindenkit összefröcsköl a közelében. Hát én is kaptam rendesen, bosszúsan törölgettem ki szememből meg a fülemből a vizet, amikor halkan megjegyezte, hogy arrébb van még üres "pálya". Hát nem tagadom, felbosszantott.

Most mondjam neki, hogy nem vagyok vak, én is látom? Hát hogyne láttnám? Csak én a Zagyvában klottgatyában tanultam meg úszni a többi kis surmó gyerektől, úszástanítást és úszóedzőt akkor láttam életemben először mikor Peti fiamat hordtam úszni tanulni. Félek is a mélyvíztől, Mályiban mindig csak a szélébe mertem bemenni már amikor még kijártam a tóra. Egyébként a klottgatyát később egy úgynevezett fecske fürdőnadrág váltotta fel, amely ha jól emlékszem kék alapszínű volt, középen fehér csíkkal és oldalt kellett megkötni madzaggal, talán gumi nem is volt benne. Később amikor már a Mátrai Erőműhöz jártunk fürödni, nem ehhez, egy örgebbhez Lőrincibe, én is egy ilyen fecskében pompáztam büszkén. Igaz, ez is mindig le akart csúszni, éngem tényleg üldöznek ezek a lecsúszó nadrágok (meg gatyák) hát persze nem mindegy hogy egy gatyában gumi van-e vagy pertli.

Emlékszem ahogy ott kis suttyó 10 éves gyerekként lubickoltunk a meleg erőműi tóban érdeklődésssel figyeltük, hogy egy férfi állandóan magasra dobál egy fiatal nőt aki nagyokat sikongat örömében, annyira hogy közben néha az egyik melle is kibukott a fürdőruhájából amit aztán még nagyobb visongatások közepette tuszkolt vissza. Ezektől a kis közjátékoktől a pasi még lekesebben dobálta a vizba hol itt megragadva hol ott, mi meg nem értettük, hogy lehet ekkorákat visongani ilyen hülyeségtől.

Még hazafelé is ezt vitattuk amig meg nem jött az eső. Onnan viszont szívtunk mint a torkosborz.Ugyanis úgy döntöttünk, hogy a gyorsabb haladás érdekében nem a kövesúton folytatjuk az utat, hanem a főldúton a kötélpálya alatt. Hát ne tudja meg senki mit ki nem álltunk. A földúton a bicikli kerekek már cirka 5 méter után is összsszedtek annyi sarat, hogy percekig tartott amik kiszedtük a sárvédő és a kerék közé beszorult sármennyiséget. Majdnem sírtunk mire hazaértünk.

Na szóval visszatérve a mai úszásomhoz, végül is nem rossz ez. Az ember közben gondolkodhat, mikor vége egy szakasznak pihengethet, nézelődhet. Miután nekem csak a mélyvízben jutott hely igy a pihenők alatt is kapaszkodnom kellett mert nem ért le a lábam. Egy óra alatt leúsztam kb. 800 métert, ezzel a mai úszást befejezettnek is nyilvánítottam majd mentem az öltözőbe iletve a zuhanyzóba.

Érdekes ötlet a zuhanyzófülkékkel szemben tükröket felszerelni. Egyrészt az ember...hogy is mondjam, állítólag hallgatólányok is olvassák ezt a blogot, na szóval láthatja is azt amit leginkább csak tapintani szokott hasonló helyzetekben, másrészt meg látva saját magát egy pillantig sem jut eszébe, hogy abbahagyja az úszást mert már kellően karcsú lett. :)

Az uszodából kilépve egyből könnyebbek éreztem magam, mit nem tesz már egy órai úszás is- gondoltam elégedetten. Lötyögött rajtam a nadrág. Aztán rájöttem, hogy csak nem jó lyukban van megint az övem. :)

8 komment

Címkék: Úszás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr385181265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikfic 2006.09.24. 00:02:41

Miközben őszintén gratulálok a bérletedhez, meg főleg a kemény kitartásodhoz, halkan megkérdezem, hogy úszás után mennyit ettél? Kivételesen nem froclizni akarlak, szó sincs róla, csak emlékszem, amikor én jártam (nem sokáig) a Lukácsba reggelenként, utána beérvén a munkahelyemre, kifosztottam a büfét, annyira éhes voltam. De ez lehet, hogy egyéni, én speciel farkaséhes lettem az úszástól, kivétel nélkül mindig.

Morgómedve 2006.09.24. 08:18:17

Mások is mondták, nehogy aztán evéssel pótoljam amit leadtam, hát erre gondolván eszembe sem jutott jól bezabálni.:) Egy nagyon szolíd ebédem volt, igaz nem diétás de mértéktartó. 5 db.zöldpaprika olajon megsütve, 3 tojás rá, nagyon kevés kenyérrel. Barnával. Ennyi volt. Ne szisszenj fel az olajra, nem volt sok és lejtősre állítottam a tányért lecsurgattam. Tudod én nem igazán élveztem ezt az uszigálást, igy ha már csinálom legyen értelme alapon nem ettem sokat. Meg este sem szakestélyen, bár ott azért nehéz diétázni. :) Ma a reggeli 4 orsi virsli volt kenyér nélkül.:)

Ismeretlen_39292 2006.09.24. 22:31:12

Kitartást kívánok! Remélem a következő bérletvásárlásról is ilyen lelkesen mesélsz, a szíjjat már beljebb kell csatolni kettővel legalább, akkorra.

bikfic 2006.09.25. 00:55:20

Az jó, ha ennyi evéssel bírod, én emlékszem, kaszinótojások és tormás sonkatekercsek tömegét burkoltam be annak idején zsemlékkel körítve. Istenem, régi szép idők, amikor még megehettem a kaszinótojást! Én sem szerettem az úszást, nagyon unalmasnak tartottam, alig vártam, hogy végezzek a napi penzummal. És akkor még utána a sok macera, zuhany, öltözés a sok idióta vartyogó nő közt, hajszárítás, mind elvesztegetett időnek éreztem. Abba is hagytam hamar, még mielőtt fogyás helyett jobban meghíztam volna a büfékajától.

bALEKINA 2006.09.25. 11:45:46

Újra itt! :) Az uszodában történő úszást én se kedvelem, szerintem is nagyon unalmas és én is időpocsékolásnak tartom az előkészületeket és az utóműveleteket. Viszont sok türelmet és kitartás kívánok, mert mozogni ugye kell, és az úszás tényleg megmozgat mindent. Én visszasírom a szigetközi gyerekkoromat, amikor a Mosoni Dunában lubickoltunk órákig és a hideg víztől lila lett a szánk és libabőrös a testünk, de eszünk ágában se volt kijönni a vízből. Szegény édesanyám miken ment keresztül akkor. Volt hogy megállították az utcán a boltba menet, hogy szerinte normális-e, hogy a kislánya a falu hídjáról ugrál a Dunába. Persze szegény nem tudott erről semmit. Meg arról se, hogy hányszor sétáltunk fel az 1-es út mentén a Duna parton, hogy utána a derékig érő gazba átgázolva bemásszunk a Dunába és leússzunk dacolva a sodrással, hínárral, kiálló fákkal. De szerencsére senkinek nem lett soha nagy baja viszont én ma is sokszor bemegyek olyan „vad” vizekbe, ahova korombeli lányok „már” nem. :)

bALEKINA 2006.09.25. 12:18:00

Átolvastam, hogy mit is írtam én ide. Nem akarom, hogy olyan színezete legyen a dolognak, hogy az édesanyám nem vigyázott ránk rendesen. Mert ő egy igazi földre szállt angyal, csak engem nem lehetett nagyon otthon tartani. A mai világban sose lehet tudni, hogy értelmeznek dolgokat az emberek. (Hála a csodálatos médiának!)

dittke 2006.09.25. 17:17:34

Gratulálok!!!!!!!!!!! Sok sikert továbbra is.:) Első alkalommal elég szép teljesitmény a 800 méter, külön gratula! Nem semmi!:) Az körülmények leirása nagyon ismerős, és szórakoztató:)

Morgómedve 2006.09.26. 05:08:12

Úgy néz ki még tartom magam az úszás ellenére is megelégszem viszonylag kevés kajával. Persze emellett éhes is vagyok de nem vészes. Unni én is unom, de igyekszem közben az agyamat jártatni, mondjuk ezt zavartalanul lehet közben művelni. És ha nem is a következő bérletvásárlásig de azért bízom benne, hogy előbb-utóbb 2 lyukkal tényleg arrébb rögzíthetem az övemet. :) Kedves bALEKINA, eleven gyerek lehetett Maga is, azért bennem megáll az ütő arra amiket itt leírt gyerekkoráról meg a Dunáról.) Bár a folyók mellett felnőtt gyerekek jól úsztak, de mégis, elég veszélyes dolgokat műveltek. Jó, hogy itt van és örömünkre irja nekem a kommenteket.:) Dittke köszönöm a gratulációt Neked is. :)
süti beállítások módosítása