HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

A csille- és rönktolás vége 2.

2006.10.18. 18:32 Morgó Medve

Visszatérve a panzióra, az ablakban a muskátlik között diszkréten elhelyeztem a szalámirudakat, természetesen úgy hogy kivülről ne látszódjék, és ezzel ne rontsa a panzió imázsát, majd ledőltem egy keveset olvasgatni. Kicsit pihentettem előző héten beütött térdemet majd zuhanyozás következett.

A zuhanyzófülke nekem olyan kicsinek tűnt. Igaz, nekem mindegyik annak tűnik mostanában, nem is értem miért is nem tudnak normális méretű zuhanyzófülkéket csinálni? Na mindegy. Viszont további bonyodalmat okozott mint már annyiszor ez az újfajta csap is amit az embernek ugye csak el kell fordítania és már változik is a víz hőméréséklete, nem kell külön melegvíz meg hidegvíz csappal bajlódni. Jó is ez, csak ha a nagy forgolódásban véletlenül a hasunkkal fordítjuk el a kart általában szolíd anyázás következik miközben nézegethetjük és tapogatjuk magunkat, hogy mennyire is vitte le a bőrt az irgalmatlanul forró víz.

Ezután szép komótosan átballagtam a közelben kévő múzeum udvarára, ahol már gyülekeztek a rönk- és csilletolók és a vendégek. A hangulat tényleg nagyon emelkedett volt. Köszöntők hangzottak el, kaptunk egy kis borovicskát is. A hallgatók feldobottak voltak, mi nemkülönben. Énekelgettünk a csille mellett, vártuk az indulást. Végül 5  előtt pár perccel megindult a menet természetesen a csillével és a rönkkel a Városháza felé. Én átmenetileg a kassai egyetemisták közé keveredtem amint az a videón is látható. Miután azonban kicsit viccesen nézhettem ki a sok 50 kilós lányka között kiléptem közülük és a menet végére álltam. Közben énekeltük hagyományos nótáinkat.

A Városháza előtt kisebb ünneplés volt, ahol egy bizonyos deklarációt is ünnepeltünk egyúttal. Ez a deklaráció arról szólt, hogy több egyetem (köztük a miénk is) a Selmeci Akadémia utódegyetemének tekinti magát. Itt beszélt Selmecbánya polgármestere, de megjelent Mária Terézia is. Kissé csúsztunk, emiatt kicsit aggódtam, nehogy otthon megdorgálja férje mert nem időben teszi neki a konyhaasztalra kedvenc knédlijét.

Ezt követően bányászlámpás hallgatók álltak az élre, a széleken fáklyások helyezkedtek el és megindult a menet az Akadémiára ahol ünnepi beszédeket követően elhelyezték a csillét és a rönköt. A hangulat itt volt a legemelkedettebb. Fényképezkedés a csillével, (gondolom a rönkkel is, de ott nem tudtam ott lenni), kattogtak a fényképezőgépek. Ezt követően volt egy szakestély aminek a nyelve szlovák volt ugyan de a fontosabb dolgok magyarul is elhangzottak. Ezután gondolom a fiatalok elfoglalták a sörkiméréseket, én meg visszatértem a fogadóba.

Éjszaka jól aludtam. Másnap reggel még egy kis ágyban olvasgatásra is jutott idő. Sajnos mikor reggeli olvasásomat befejeztem ott ahová a király is gyalog jár leesett a szemüvegem. Gondoltam én arra, hogy fel kéne venni, de kicsit lusta voltam még, majd ha végeztem a zuhanyzással  meg egyebekkel felveszem - gondoltam én. Hát biszony ezúttal is bebizonyosodott a tétel miszerint ha egy szemüveg leesik és nem veszik fel időban arra bizony rá fognak lépni. Így is történt, egy reccsenést hallottam és tudtam, a szemüvegemnek annyi. Nem volt ez egy drága szemüveg, a Metróban vettem vagy 298 forintért de megijedtem, hogy hazafelé nem lesz mivel olvasnom. Végül Zólyomban már elég ügyesen tudtam tartani úgy a fejemet, hogy nagyjából vízszintes maradjon.:)

Reggeli után csatlakoztam a hallgatókhoz és elindultunk hazafelé. Kora délután voltunk itthon. A buszban mindvégig jó hangulat uralkodott. Nem véletlenül, hiszen egy nagy dolog végére tettünk pontot ezzel a kétnapos utazásunkkal. Hétfőn pedig elkezdődtek a dolgos hétköznapok.:)

5 komment

Címkék: Hagyományok

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr935181285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikfic 2006.10.18. 21:53:53

Csalódott vagyok: azt hittem, lesz valami poén az elrejtett rúd szalámikkal.

Morgómedve 2006.10.19. 02:55:50

Hát akárhogy törtem a fejem, sajnos nem lett. Pedig elismerem, olyan jól indult. :) Mikor katona voltam korlátozott volt amit magunknál tarthattunk, az egyik srác egy üveg libazsírt ágyazott be, mert leginkább csak a szekrényt ellenőrizték. Nem kis dolog volt mert az ágynak is kifogástalannak kellett lenni, sarkosnak, egyenesnek, feszesnek. Egyszer zászlóalj ellenőrzésnél az egyik tiszt lerántotta a takarót és a zsirosüveg a kövön tört szét. Képzelheted a meglepetést meg a retorziót. :) Csak emlékeztetésül, 1967-et írtunk... :)

bikfic 2006.10.19. 11:56:22

De legalább azt áruld el, hogy elfogyott mindkét rúd? Vagy ott hajtanak gyökeret a muskátlik közt? Istenem, azok az üvegbe dermedt zsírok, közepükön egy-két-három szelet husival, vagy liba esetén májdarabbal? Kollégista éveim gyönyörűsége - bár akkoriban nem liba volt, hanem sertészsír, melybe belekerült a lesütött hús. A kollégiumi ablak télen remek fridzsider volt, ott díszelegtek az ilyen üvegek és rájártunk éjszakai tanulás folyamán. Nincs is finomabb, mint éjjel kettőkor bevágni egy szelet zsíroskenyeret!

bikfic 2006.10.19. 11:58:01

... már persze úgy értem, hogy húszévesen milyen finom volt, mert akkor még azt se tudtuk, mi fán terem a koleszterin.

Morgómedve 2006.10.19. 19:30:56

Kivételesen nem felejtettem ott,elhoztam. Az egyik még megvan, a másikat elvittem magammal hétfőn Márkushegyre, de ezt inkább megírom majd a Morgóban.:) Volt a kollégiumban libazsír is, benne libatöpörgyűvel, és valóban a lesütött húst jól lehetett tartósítani disznózsírban. Én egyszer csomagban érkezett töltött csirkét is ettem...többit majd egyszer leírom részletesebben:)
süti beállítások módosítása