HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Ismét uszingálok

2006.11.13. 17:55 Morgó Medve

A múlt héten a konferencia betett az uszingálásnak, de ma vidáman, frissen hajnalban ott voltam az uszodában. A víz felett már sátor van, meg ahogy elnézem új főnök is. Igaz, ő nem a víz felett. Minden reggel megjelenik a medence szélén, átmeneti kabátban, megszemlél bennünket, a jó gazda szemével szemrevételez mindent. Olyan 48 körüli, magas, jóvágású pasi, a középkorú hölgyeknek biztos megdobogtathatja a szívét. Nemrégen jött, azóta mindig van valami meglepetés.

Első volt az óra. Előbb a bejárattal szemközti parton láttuk, de sok volt ott a cucc, senki nem vette észre. Mára megduplázta az órák számát, már a kijáratnál is van egy. Magában ácsorog, illetve jár, semmi nem vonja el a figyelmet róla, szinte büszkén, magát kihúzva pompázik a forgóajtó tetején. Ez azért nagy lépés volt. Idáig a köröket számolva vagy a húgyhólyagunkban emelkedő nyomásra voltunk hagyatkozva, ebből tudtam én is letelt-e már az aznapi penzum. Mondjuk elég jó időmérőnek bizonyult, mindig akkor fordult válságosba a dolog mikor letelt az egy óra. Persze azonos kezdeti feltételek esetén, ahogy a matekban mondtuk, azaz előtte ki kell menni mielőtt beereszkednénk a vízbe.

Aztán itt van a fürdősapka kérdése. Idáig úgy látom elég laza volt a rend ezen a téren, most viszont megjelent egy két oszlop közé kifeszített transzparens, hogy a medencében úszósapka viselése kötelező! Nem mai dolog ez, néhány napja kint van már, de én nem szeretem ezt az úszósapkát mert bezártság érzését kelti bennem. Ma is próbáltam sumákolni, 2 nőt láttam cseverészni sapka nélkül, na mondom ha ezeknek lehet én sem veszem fel. Közben a 2 nő távozott, egyedül maradtam sapkátlanul. Kezdtem kínosan érezni magam. Közben rám is kiabált kifelé menet egy kisebb főnök, na mondom baj van a végén még ki kell mennem. De kimenni nem volt kedvem mert nehezen megszerzett pályán uszingáltam.

Erről azt kell tudni, hogy először az ember többnyire pályátlanul kezdi a medence szélén a félméteres vízben. Aztán ahogy szabadulnak fel a pályák, nyomul befelé. Az önálló saját sáv biztonságot, örömöt ad. A birtoklás örömét. Ide már be lehet fogadni valakit, ha lehet az ellenkező neműek közül, de ha nem akkor is jó egyedül birtokolni egy teljes sávot. Na most ha én körben kimegyek az úszósapkámért a táskámhoz a partra elveszítem nehezen megszerzett területemet. Megjárhatnám 30 másodperc alatt is de ehhez a lépcső helyett a medence szélén kellene felugranom és kimásznom, aminek megvan a kockázata, hogy a víz súlya a fürdőnadrágomban lehúzza rólam és ott állok illetve mászok kifelé csupasz s@ggel. Hát én egy komoly tanárember vagyok, nyilván ezt nem vállalhatom fel. Így aztán kissé lapítva ugyan de leúsztam a maradék köreimet és kiballagtam a lépcsőn a medencéből.

Ez a nap is megvolt. Legközelebb csütörtökön fogok uszingálni meg pénteken mert holnap balekkeresztelő szakestélyre megyek. Valószínű elmaradok egy kicsit, nem lesz kedvem szerdán hajnalban az uszingáláshoz.

Azok számára akik nem tudják mi az a szakestély klikkeljenek ide egy kis szöveges ismertetéshez, ide meg képeket nézni. Iigaz nem tőlünk vannak de az nem baj. :) Egy család vagyunk mi mind, selmeci örökösök.:)

11 komment

Címkék: Úszás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr655181306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigi1976 2006.11.13. 17:48:22

Milyen úszósapkád van? Mert a gumi az tényleg nagyon gáz, azt én sem bírom. De ha olyan anyagból van, mint az úszónadrág, az egész elviselhető.

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2006.11.13. 21:01:31

Szerintem gumiból van, de azért nem nagyon nyúlik. 3 éve vettem vagy 170 forintért és igen sokalltam.:) Bár ha meggondolom lehet olyan anyag is mint az úszónadrág, nem tudom eldönteni. Némi ellentmondás látszik az idők között, én észre sem vettem, mások hívták fel a figyelmemet. Ennek oka, hogy Te az első verziót olvastad, ezt követe a második verzió ami későbbi mint a kommented. Ugyanis akkor raktam hozzá a linkeket. Köszönöm a hozzászólásodat.:)

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2006.11.13. 21:03:01

Szerintem gumiból van, de azért nem nagyon nyúlik. 3 éve vettem vagy 170 forintért és igen sokalltam.:) Bár ha meggondolom lehet olyan anyag is mint az úszónadrág, nem tudom eldönteni. Némi ellentmondás látszik az idők között, én észre sem vettem, mások hívták fel a figyelmemet. Ennek oka, hogy Te az első verziót olvastad, ezt követe a második verzió ami későbbi mint a kommented. Ugyanis akkor raktam hozzá a linkeket. Köszönöm a hozzászólásodat.:)

Ismeretlen_138032 2010.06.29. 17:23:38

Eltelt pár év. De egy-két hónappal később én is "uszingáltam" ugyanezeken a pályákon. Mármint '07 májusától. Elég sűrűn. De ugyanezeket, vagy hasonlókat éltem át - csak ismét jól szórakoztam:))) az írásodon. Azóta pedig várjuk a csodát: az új uszodát - a régi helyén. Te mint Tanárember, már biztosan nem oda jársz. Mindenesetre elég érdekes, hogy miközben cirka 3 éve még egymás melletti pályán uszingáltunk ismeretlenül, most itt a blogvilágban "ismerkedtem meg" Veled:))))

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.06.29. 21:13:16

Jártatom az agyam az asszonyokon vajon melyik lehettél Te. :) Én már egyébként nem járok úszni, rájöttem, hogy sajnos kevés az eredménye. De ha járnék akkor sem járnék az egyetemibe mert nem szívesen találkoznék össze a hallgatólányaimmal fürdőgatyában.:) Egyébként hasonló okokból Mályiban sem járok ki a tóra. Pedig holnap kimegyek néhány napra. Ha nem válaszolnék a kommentedre csak ez lesz az egyedüli oka.:) Ugyanis a régebbi írásokhoz írt kommentek nem jelennek meg automatikusan.

Ismeretlen_138032 2010.06.29. 21:31:55

Ok:) Az egyetemi uszodát - megértem:))))))))) Ha én tanítanék ott, valószínűleg ugyanígy gondolnám:) Én mostanában egy másik megyeszékhelyen uszingálok. Ott, ahol a Te írtad, már ritkábban, bár a fiaim még sűrűn előfordulnak ott is. Na ezt jól kiveséztük. De ez nem oldja meg azt a rejtélyt, hogy micsoda tréfákra képes ez az Élet. Bár ilyenkor szoktam mondani: öregszem. De hogy ez a blogvilágban is kiderüljön????:)

Ismeretlen_26298 2010.07.02. 20:31:58

Tudod mi itt már bármit írogathatunk ezt senki nem olvassa mert régi bejegyzés.:)) Na szóval ha itt valaki öregszik az csak én lehetek. :) Majd egyszer kitalálom, hogy melyik megyeszékhelyen uszingálhatsz.:) Egyébként ha ilyen melegek lesznek mint tegnap meg ma voltak én is elmegyek a tóra, de gyorsan bemegyek a vízbe aztán ott uszingálgatok szép komótosan.:) Sétálgatni nem fogok. :)

Ismeretlen_138032 2010.07.02. 20:57:10

A vízen?:))) Mostanában láttam egy ilyen felvételt, amin ezzel próbálkoztak emberek: egészen látványos sikerrel!

Ismeretlen_26298 2010.07.03. 06:21:09

@vadliba Hát persze, a vízen.:)

Ismeretlen_138032 2010.07.03. 11:58:17

Ma is járok arra vonattal, minő véletlen:))) majd integetek!:D:D:D Amúgy engem végképp nem zavar, bárki olvassa, amit írok. Vállalom. Ez egy játék.:) Arra használom, amire való:) addig, amíg nem rombol, hanem örömet szerez, gondolatot ébreszt - egyszóval gazdagít. Bocs a filozofálgatásért.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.07.06. 05:41:53

Engem sem zavar egyébként, én csak arra utaltam, hogy aki rendszeresen olvassa a Morgót az már nem nagyon jön ide vissza, maximum az aki újonnan fedezi fel és elkezd régebbi írásokat is olvasni.
süti beállítások módosítása