HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Mérlegek

2006.12.27. 19:38 Morgó Medve

Nem sok mindent vittem a házasságba. Vittem 1-2 öltönyt, ingeket, fehérnemeűket, sok-sok könyvet meg egy fürdőszoba mérleget. Ötödév végén kipakoltak a kollégiumból, rá egy hónapra megnősültem. A rossz nyelvek szerint azért mert nem akartam albérletbe menni. Ugyanis már akkor eldőlt, hogy maradok Miskolcon. A rossz nyelveknek nincsen igazuk, 24 éves voltam, igenis vágytam már behajózni egy nyugodt kikötőbe.:)

Hát a behajózáskor poggyászomba beletartozott egy mérleg is. 73 kiló voltam, a méréshatára 120 kiló volt. Kezdetben nem volt gond, jól tűrte közepesnek nevezhető súlyomat. Még némi emelkedés is belefért. Aztán úgy 20 év elmúltával 108 kiló körül járhattam mikor behorpadt. Nem nagyon, de pont annyira, hogy ha ráálltam a felső lap éppen hozzáért a forgó tárcsához és az nem forgott tovább. Elkezdtem trükközni. Csak a szélére álltam, ami jó megoldásnak tűnt volna csak éppen valahonnan a magasból kellett volna érkeznem egyszerre rálépve a mérleg mindkét szélére mindkét lábammal. Mivel ezért nem szereltem a fürdőszobába egy gyűrűt igy megpróbáltam lehetőleg gyors egymásutánban rálépni mindkét lábammal. Valahogy úgy hogy ráléptem az egyikkel, éppen billent volna fel mikor a másikkal is gyorsan ráléptem. Hát elég nagy koncentrációt kivánt a dolog, de többnyire sikerült megúsznom a felbillenést. Kivéve egyszer amikor majd' összetörtem a wc csészénket, nem beszélve az én bordáimról.

Ez volt az a pillanat mikor döntöttem, új mérleget veszek. Meg is vettem, az enyém meg elköltözött anyósomékhoz, ma is megvan csak nem tudom mire használják. Apósom közben meghalt, anyósom sem a legbiztosabban mozog már. Én meg vettem egy új mérleget, ami vagy 12 évet húzott le nálunk. Aztán talán tavaly ősszel ennek is behorpadt a lemeze, az amire rááll az ember. Egy darabig itt is egyensúlyozgattam, de öregebb lettem én is, már nem ugrok le olyan virgonc módon ha megbillen mint korábban. Így aztán úgy döntöttem megjavítom.

Szétszedtem, azt a bizonyos behorpadt lapot, kicsit megtapostam az ellenkező oldalról aminek első jele volt, hogy levállt az a kis ablakocska ami plexiből van és a mutatót jelképező vonalacskát is tartalmazta. Nagynehezen vissza tudtam illeszteni, igaz kijár a helyéről dehát nem mérem én a súlyomat mozgás közben. Sajnos nem lett tökéletes a dolog, tízszer ráálltam, tízféle értéket mutatott. Újabb mérleg beszerzésére szántam el magam.

Tavaly karácsonyra kaptam is egy új fürdőszobai mérleget. Az elsőt kapásból visszavittem mert rögtön begörbült alattam, igaz kicsit túlforgott a tárcsa is. Szépen elhaladt a vékony vonalka alatt a 100 kiló, a 110 kiló végül a 120 kiló is, és megállt 4 kilónál. Azaz teljesen körbefordult és kezdte előlről. Hajaj, de rossz ez a mérleg, mit mutat ez nekem? 124 kilót? Ki van zárva! Hálistennek el is görbült a lemez igy simán kicserélték. Az ujabb mérlegre ráálltam, ugyanannyit mutatott. Ez viszont már elgondolkoztatott. Csak egy halványka gyanú ébredt bennem, hogy nem a régi megszokott mérelegem mutat-e vagy 8 kilóval kevesebbet mint ami vagyok? És ez mutatja jól? Hát ezt nem hittem. Becsúsztattam a szekrénysor alá jó mélyen és újra visszatértem a megreparált mérlegemhez. Kicsit bütyköltem rajta és valamit javult az állapota.

Ezzel méregettem magam ebben az évben de magam is láttam a mért értékek eléggé szórnak. Így aztán mostanában már nem mértem magam sehogy hanem vártam a karácsonyt amikorra - mint értesültem - a családi összefogás hiper-szuper mérlegbe ruház be. Még valami testzsírt is fog mérni az a mérleg, hallotam előzetesként. És íme eljött a nap és itt van a szuper mérleg. Igaz testzsírt nem fogok mérni vele, érzem én, hogy van rajtam egy kevéske mérleg nélkül is de súlymérésre tényleg jó. Mindig ugyanazt mutatja, 123 kilót. Tehát jó volt az a 124 kiló annakidején. Ezennel megkövetem a szekrénysor alá elsüllyeszetett szerény 960 forintos analóg mérlegemet. És holnap reggel megint kefír lesz a reggeli Ham-Lettel. És uszingálás. :) Szigorúan, holnapután is! :)

5 komment

Címkék: Történetek Fogyókúra

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr945181330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikfic 2006.12.28. 11:12:56

Ezek a mérlegreparálások! nagyon jót nevettem! :))) Egyébként szerintem a legbiztosabb a derékbőség mérése, abból minden kiderül, nem szembesül az ember mindenféle kilószámokkal és lehet sikerélményt elkönyvelni - már persze, ha kevesebb centit mutat, mert ha többet, akkor irány uszingálni.

Klarissz · www.klarissz.blogol.hu 2006.12.28. 17:12:30

Nem vagyok a mérleg híve én sem. Én a ruháimon egyből észreveszem, ha felszalad néhány plussz kiló. Ilyenkor tényleg sor kerül néhány nap koplalásra, mert egy újabb ruhatárat nem tudnék venni. :-)

gigi1976 2006.12.28. 19:49:13

Én viszont inkább mérleget használok. A ruháimon ugyanis még a 10 kg pluszt sem vettem észre vagy két éve, és ez így elég veszélyes volt.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2006.12.28. 20:34:42

Jó vagy bikfic ezzel a derékbőséggel.:) Láttad Te már az én derekamat? Hát elég sok helyen lehetne mérni. Ha kevesebbet akarok látni a hasam alatt, ha többet középen a hasamon, de ott is lehet a szalagot csúsztatni fel meg le. :) Meghát, hogy másnap is ugyanott mérjem körbe kéne jelölni talán alkoholos filctollal.:) És mi van a levegő beszívásával illetve kiengedésével? :) Nem akarom elviccelni a dolgot de nálam ez nem igazán lenne megoldás. :) Egyébként az egész ünnepek alatt fenn volt egy olyan fényképem az iwiw-en ahol többedmagammal félmeztelen vagyok. A bányaművelő szakestélyen juttattam ahhoz a lehetőséghez az ott ülőket, hogy ha akarják megnézhetik. Csupán annyi nehézség volt, hogy nem tudták a hét melyik napján teszem fel egy órára 18 és 24 óra között. Az üzemzavarnak köszönhetően aztán ott maradt 3 napig. Kiváncsi lennék hányan nézték meg.:) A ruhaméretekről annyit, hogy amikor a szabóm megcsinálja az öltönyeimet mindig azt mondja: ebben plussz-mínusz 10 kiló van. Igy igaz, a himnuszok alatt szakestélyen még be tudom gombolni bár túlságosan nem bő rám, nagy levegőt már nem szoktam venni.:)

bikfic 2006.12.28. 22:29:44

Ja, tényleg nem láttam még a derekadat (de azért annak is van valahol egy középvonala, ott kell mérni, vagy nincs neki?) :)) Egyébként pedig ez nem ér, hogy most szólsz, amikor már levetted az iwiwről a képet! Miről maradtunk le! :)
süti beállítások módosítása