HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Egy író vergődése

2007.06.11. 12:30 Morgó Medve

Mióta A. Gy. megírta hírhedt könyvét Labancz Annáról figyelem a történéseket. Először akkor írtam amikor elolvastam a könyvet. Nem tetszett, nagyon nem tetszett. Ő, aki most amikor elvesztette a pert állandóan arra hivatkozik, hogy az áldozatok érdekeit is kell valakinek védeni, nekik is igazságot kell szolgáltatni, pont ő volt az aki szegény Annát rossz színben tüntette fel. Amikor elég szabados szexuális szokásokkal ruházta fel, amikor hiú kicsapongó életűnek állította be. Honnan tudja A.Gy. hogy Labancz Anna ilyen volt? Olyan intim dolgokat ír le amiről a 2 emberen kívül senki nem tudhatott. Az egyik már régen halott, a másik pedig nem mondja el hiszen ő ellenfele az írónak, vagy ha úgy tetszik ellenérdekelt fél. Aztán írtam arról is amikor betiltották a könyvet.

Nem igaz, hogy A.Gy-nek nincsen annyi jogérzéke, hogy ne tudná: valakit gyilkosnak nevezni bizonyítékok nélkül nem lehet. Miben bízott? Hogy a gyilkosnak nevezett nagyapa korú férfi szó nélkül eltűri majd, hogy legyilkosozzák? Naiv ember ez az A.Gy. Azt mondja, a dolog elévült lecsukni már nem lehet, ugyan miért nem vallja be, hogy ő a gyilkos?

"Ugyan, tessék már bevallani! Hiszen a gyilkosság elévült, már nem büntethetik meg. Ej, ej oktondi ember, hát nem érti, hogy elévült? Szótagolva mondom mint a gázáremelést szokták. El-é-vült! Jaj, nem érti. Hát mit csináljak, hogy végre megértse és nevetve vágjon hátba, hogy értem én öreg, csak ugrattalak. Hát persze, hogy én voltam. Hát ki más lehetett volna kis Sherlock Holmes-em".

Nem. A.Gy. azt hihette hogy a békés nagyapa L. József futni hagyja. De nem hagyta. És bekerült alperesként egy perbe amiről már a jogi kar levegőjét 4-5 hete szívó hallgató is tudja csak vesztes per lehet. Meg mi is akik annakidején a Petrik József szerkesztette Jogi esetek-en nőttünk fel. Talán A.Gy-nek sem ártott volna nézni ezeket a TV adásokat. De ezek szerint nem nézte. Meg is dádádzták most. Kapott 8 hónapot 2 évre felfüggesztve és 5 és fél millió forintos pénzbüntetést. Elég húzós ez a büntetés, de legyilkosozni sem illik senkit ha nem tudjuk bebizonyítani. Mert mint látjuk rosszul is végződhet.

Végülis sajnálom az ügy szereplőit. Sajnálom L. Józsefet mert bár a bíróság igazságot szolgáltatott neki de azért néhány év múlva sokan csak a "kabátlopásra" fognak emlékezni, arra már nem, hogy felmentették. Meg sajnálom az írót is. Nyugodtabb öregkor járna neki. Kétségtelen nagyobbat szólt a dolog így gyilkosozva, talán jobban is vitték a könyvet mint enélkül de azért ez kiszámítható volt. Azt hiszem erre mondják, hogy 19-re húz rá az ember. Aztán vagy jön az alsó, vagy fuccs az egésznek. Mint tudjuk nem jött.

1 komment

Címkék: Könyvek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr685181406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2007.06.11. 22:21:08

Szóval öreg morgómedve. Ha a legördülő menüből az e-mail cím első karaktere után beírom a címemet a rendszer azonnal visszapofázik, hogy érvénytelen a cím. Csak akkor hajlandó felismerni ha bötüről bötüre beírom a címemet. A lényegre térve:ha A.Gy. egyszer is látta volna LJ. évfolyamtársunkat tátva maradt volna a szája. Csekély 30 cm-rel magasabb mint akit leírt, valamint vállig érő szőke haja volt. Azután: ha Minden 69-es LJ. monogramú évfolyamtársunk megrótta volna egy farba billentéssel a szerzőt, rosszabbul nézne ki mint Döbrögi uram hátsó fertálya Lúdas Matyi akciói után. Bocsi az alpári hasonlatokért, de ezt nem bírtam magamban tartani.
süti beállítások módosítása