HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Feledékenység

2007.06.14. 05:10 Morgó Medve

Hallgatom a hátam mögött valamelyik hírműsort amiben arról van szó, hogy több év után kinyitottak valami öltözőszekrényt egy kórházban és abban pisztolyokat meg lőszereket találtak. Mint kiderült a gazdája már évek óta nyugdíjba ment - bár az ebédet még a kórházból hordta -, akkor is éppen ott volt mikor felfedezték a dolgot, így aztán gyorsan meg is kérdezték, hogy ugyan már miért is tartott váltó fehérnemű és munkaköpeny helyett lőfegyvereket a kórházi öltöző szekrényben?

Elképzelem amint a nyugdíjas búcsúztató után a meghatottságtól könnyes szemmel - a munkatársak igazán kitettek magukért - pakolgat ki kopottas kis szatyrába, egy-egy darabnál meg-megállva, hogy mi legyen? Hazavigye még ezt az agyonhasznált trikót vagy kidobja? Vagy ezt a jó meleg pulóvert. Aztán kezébe kerülnek a fegyverek amiket fia bízott rá hogy őrizgesse, óvatosan nézegeti, forgatja majd lassan visszarakja azzal, hogy neki erre nincsen szüksége. Majd bezárja a szekrényajtót és szép komótosan hazaballag. És azóta is hordja a lebbencslevest és társait a kórházból, évek óta minden munkanap elmegy mellette és rá sem hederít.

Nyilván a dolog nem így történt. Az ember nem hülye még ha nyugdíjba küldik is, nyilván nem jelentett volna gondot elvinni, aztán szépen beledobni például egy hídról valamelyik folyóba, vagy elásni, bár az előző jobb ötletnek tűnik.

Tételezzük fel inkább a feledékenységet. Ez már nyugdíjas korban valóban nem ritka dolog. Korábban sem, de akkor azért jellemzőbb az emberre. Tegyük fel, hogy bent felejtette a pisztolyokat és tartozékait. Mint a Rejtő Jenő könyvben az egyik illető aki biztosítási csalást akart elkövetni ezért felgyújtotta a házát csak éppen arról feledkezett el, hogy benn volt az asszony is. Így menekült aztán az idegenlégióba ahol nem nagyon firtatták az ember előéletét.

Vagy mint az én tankörtársam annakidején aki - miután a tanár már beszedte a dolgozatokat - rémülten rohant ki a tanári asztalhoz kikapta a tanár kezéből a stócot és elkezdte keresni a magáét. Persze már mindenki őt figyelte hogy mi lelte, hát szegény benne felejtette a puskát a többoldalas ZH-ban, naná, hogy rohant kiszedni. Persze itt már csak a puska visszaszerzése jelenthetett némi hasznot mert a ZH-t ott abban a pillanatban leosztályozták. Akkora karót kapott rá, hogy kilógott a vége. Ő viszont első blikkre azt gondolhatta, hogy ha kiszedi a bennfelejtett puskát akkor nem is derül ki, hogy puskázott. Hát igen, stresszhelyzetben nem teljesen normális az ember, hiszen már vagy ötven szempár figyelte mit csinál.:)

De ha már a puskázásnál tartunk elmesélnék még valamit. Nem voltam én nagy puskázó, de Politikai gazdaságtanból nem kedveltük egymást az oktatóval aki mellesleg egy csinos hölgy is volt. Nem tudom már mitől, de így alakult. Éreztem, hogy nem lesz könnyű megszabadulni tőle, egy-két pótzéhá meg ilyesmi kinéz majd nekem akármit is írok. Így aztán mikor eljött az évközi ZH ideje én is felfegyverkeztem különféle "szakirodalmakkal". Na most egy baj volt, hogy kicsit késve érkeztem az előadóba és már csak az első sorban volt hely. Gyorsan leültem, beraktam a padba a "segédanyagaimat" és elkezdtem dolgozni. Az óra végén odalépett hozzám a tanárnő és minden szó nélkül egy hatalmas egyest írt rá. Én meg csak néztem rá kérdően, majdnem felháborodva, hogy mi a fenét csinál? Ekkor mondta, hogy ugyan menjek már ki előre a dobogóhoz és nézzem már meg a padot. Én meg megnéztem, és elhűltem mert a padról felelőtlen elemek letörték az első lapot és teljesen látható volt az én teljes puskakészletem meg az is ahogy használtam. Mondanom sem kell, hogy az én ZH-m leosztályozása sem került túl sok energiájába, ott helyben lerendeztük a dolgot.

Hát jó messzire elkanyarodtunk a feledékenységtől, dehát eszembe jutott, gondolom elmondom. :)

3 komment

Címkék: Egyetem

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr255181408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2007.06.14. 13:48:21

A régi általános és középiskolai padok sokáig olyanok voltak, amelyeken elöl nem összefüggő, zárt előlap volt, hanem néhány vízszintes léc egymás fölött, de a lécek nem értek össze. Az is veszélyes volt, mert a két-két léc közötti résen át belátott a tanár, hogy mi van a padban.

bikfic 2007.06.15. 00:59:20

Ahh, régi szép idők! átütőpapírra írt puskák harmonikaszerűen összehajtogatva és belülről a szoknya felhajtására gombostűzve! Meg amikor finn szemináriumon dolgozatírás alatt nem vettem észre, hogy a tanár időközben mögém sétált, benyúlt és kiemelte az elém támasztott ragozási táblázatot! (amit óra végén pofátlanul még vissza is kértem tőle, naná, annyi munkám volt benne, mire összeállítottam) :)) szép is volt az, bizony!

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.06.15. 12:54:11

Bizony még én is emlékszem ezekre a padokra.:) Nekünk is ilyen volt az általánosban. Az egyetemi pad az előadóban viszont normálisan teljesen zárt volt elől. Onnan hiányzott egy deszka. Ilyen harmonikaszerű puskát én is elvettem nemrégiben, a lány a kezében tartotta. Aztán megnéztem a ZH-t, nevettem egy jót mert puskával sem lett volna elégtelentől jobb. Így aztán elvettem csak. Őrizgettem egy darabig aztán elkallódott. Szép munka volt, nagyon apró betűkkel. :)
süti beállítások módosítása