HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Rossz hírek

2007.10.16. 19:30 Morgó Medve

Legutóbb arról írtam, hogy mostanában az egyik orosz csatornán időnként megnézek ezt-azt. Vasárnap például kegyetlen emberrablókról írtam, akik földbevájt kunyhókban embertelen körülmények között tartják túszaikat, és ha a hozzártozók nem elég gyorsan fizetnek értük meg is csonkítják őket. Vagy ha úgy adódik hidegvérrel le is gyilkolják ezeket az ártatlan embereket.

Ugyanaznap egy riportot láttam Habarovszk és Jakutszk-föld környékéről ahol a kisebb települések között mai értelemben vett utak nem nagyon vannak, vagy ha vannak is rendkívül rossz állapotúak. Mivel azonban közlekedni kell, hát autók süllyednek tengelyig a sárban. Ahonnan aztán külső segítséggel is néha órákig tart a kiszabadításuk. Miközben a képeket néztem elkeseredett kinlódó emberekről azon méláztam mennyiben kötelessége egy ország vezetésének utakat biztosítani polgárai számára? Hozzá tartozik-e vajon az emberi jogokhoz, hogy az embernek joga legyen ú t o n közlekedni és nem minduntalan elsüllyedni az útnak nevezett sártengerekben. Megteheti-e egy állam, hogy ha egy országrész messze esik a fővárostól akkor már gondot sem fordít az ottani utak állapotára? Megtehetei-e egy ország vezetése, hogy magára hagyja polgárait csak azért mert nem főútvonalak mellett laknak hanem kis falvakban a tajgában? Vajon vizsgálta-e valaha az Amnesty International, hogy vannak emberek akik hiába vesznek autót nem járhatnak vele mert ha visszafelé egy nagyobb eső esik a vidéken már nem jutnak haza a rossz állapotú földutakon. Úgy gondolom az emberi jogokat nem csak halálos itéletekkel, utcai kardlapozásokkal lehet megsérteni hanem azzal is, hogy az állam nem gondoskodik polgárairól.

Ezek és ehhez hasonló gondolatok jártak a fejemben miközben a filmet néztem. Aztán mára ezek a dolgok eltörpültek. Eltörpültek mert számomra ma már nem ezek a targikus hírek. Ma már az az érthetetlen számonra, hogy emberek miért tartanak a környezetükben közismerten gyilkos hajlamú kutyákat? Pitbullokat és társaikat. Miért jó nekik egy időzített bombával együtt élni? Amely - mint ma megtudtuk - néhány hete robbant is. Egy ártatlan kisgyerek lett ennek az érthetetlen és felelőtlen kutyatartásnak az áldozata. Még meg sem emésztem a szomorú hírt mikor hallom, hogy társai akasztották fel az egyik elitéltet Tökölön. Azt olvastam valahol, hogy a fiatalkorú büntetésvégrehajtási intézetekben sokszor kegyetlenebb légkör uralkodik mint ahol felnőtt korúakat tartanak fogva. Eddig sem kételkedtem benne, ezután méginkább nem fogok. Nem szivesen gondolok arra, miket állhatott ki szerencsétlen a halála előtt. Amely talán megváltás volt a számára. Dehát ez csak feltételezés. A tény, hogy megöltek egy 19 éves fiút hasonló kurú társai. Mit lehet ehhez hozzá tenni? Semmit. :(

6 komment

Címkék: Morgás Orosz és szovjet témák

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr665181472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_14594 2007.10.17. 14:01:08

Nekem nem az fájt a legjobban, hogy valaki harci kutyát tart otthon. Azt nem bírom megemészteni, hogy ha már megtörtént a tragédia, miért kellett azt a szegény gyereket elásni? Miért kellett eltitkolni az egészet? Talán ennyire fontos volt a kutya? Nehogy megöljék miatta? Aztán meg kiálltak a nyilvánosság elé, és mindenkinek a szemébe hazudtak. Nem tudom megérteni, mi játszódhatott le a fejükben ez alatt? És vajon tettek-e valamit az ellen, hogy a tragédia megtörténjen? A felelőtlen kutyatartásról is lehetne értekezni hosszan, de engem inkább az erkölcsi érzékük (ami ezek szerint nem nagyon létezik) meg az agyi kapacitásuk (ami szintén elég alacsonynak tűnik) zavar jobban.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.10.17. 19:07:39

Hát igen ez is elég borzasztó dolog, csak úgy elásni, se koporsó, se temetés, se pap, csak úgy, hát nem semmi szülők ezek. Hiszen egy kisgyereket kell eltemetni nem egy elhullott állatot. És mégis elkaparták. De én azért még mindig visszatérek ezekhez a harci dögökhöz meg a parlamenthez meg a törvényükhöz amit a pitbull tartásról hoztak. Hát az olyan is. Szerintem az alapján egy pitbullt sem altattak el ebben az országban. Láttam ma egy képet erről a dögről, hát akinek ez a kutya örömet okoz annak tényleg nem sok lehet a fejében. Mármint agyilag. Ronda alattomos nézése volt, hideg, nem lehet tudni mikor ugrik az embernek. Sajnálom, hogy ilyenek vannak a földön.

Ismeretlen_39292 2007.10.19. 19:16:54

Már egy helyen leírtam a véleményem. Az egy dolog, hogy felfogta, hogy visszavonhatatlan ami történt, a gyereke halott, az is egy dolog, hogy elásták. Gondolom, az apa ötlete volt, a nő meg követi élete párját, mint általában, renjén is lenne így. De az már, mégis csak elképesztő, hogy ennyi ideig bírta a hazudozást!!!! Ezek után még mindig léteznek emberek, akik a halál büntetés után, az életfogytiglant is elakarják törölni??? A harci kutyák tartását pedig, a fegyvertartási engedélyhez hasonló feltételekhez kötném, ha már ennyire kell a világnak. Én még ép eszű embernél nem láttam, mind beteg, agresszióra hajlamos egyén, aki a kisebbségi érzetét ezekkel a dögökkel akarja enyhíteni.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.10.21. 06:27:46

Ezzel az életfogytiglan eltörléssel éngem is felbosszantottak. Úgy látszik itt ha jön valaki a hatalomba úgy érzi, hogy valami nagyot kell csinálni, ami az ő nevéhez fűződik, hát így van ezzel valószínűleg ez a nagyhajú miniszter is mert azt sem lehet már tudni milyen miniszter mindig változtatják. Valóban hasonlítanak egymásra a pitbullok meg a gazdáik. Legalábbis az arcuk hasonló jellemről tanúskodik. Teljesen úgy van ahogy írod nem akarlak ismételni.

Ismeretlen_39292 2007.10.21. 15:18:25

Itt már minden mögött pénz megtakarítás áll, szerintem. Miért nem lehetne dolgoztatni inkább a börtönben ülőkkel? Keményen dolgozni, aztán a pénzt kifizettetni a meleg szállás fejében. E helyett lehetőségeket kapnak, kondizhat, tanulhat, amihez kedve van. Míg más pénzért tanul ott kint, szabad lábon. Nem az a baj, hogy tanul, de tegye ezt munka után, ha marad még pénze, ideje, energiája rá.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.10.22. 18:38:04

Nehéz dolog ez a börtönmunka. A szocializmusban az állami költségvetés, a "nagy kalap" elbírta a gazdaságtalan börtönvállalatokat, jutott pénz a támogatásra. Ma azoknak is gazdaságosan kell működniük mert állami pénz nincsen a támogatásra. Tehát ha van piac a termékre lehet gyártani, eladni és ebből a tartási költségeket levonni, a dolgozóknak fizetni. Ha nincsen piac nincs munka, nincs pénz. Sajnos ezek a börtönvállalatok egyrésze tönkrement, nem dolgoznak a rabok hanem egymást szívatják. Tipikus börtönmunkák voltak a kenderkötélgyártás, a futballabda varrás, Szegeden bútorgyár volt vagy van a Csillagban, Sátoraljaulyhelyen fehérnemű gyár van de nekem van egy fehér köpenyek is onnan, igaz sajnos nem jön rám. de nagyon becses, nem mindennap varrnak az emberre rablógyilkosok.:) Bocsánat, lehet, hogy picit kibújt belőlem a tanárember de nem akartam nagyon tanáros lenni.:)) Ilyenkor szoktam felhívni a figyelmet a börtönképekre. Itt vannak: http://www.nol.hu/cikk/376722/ Jobboldalt középtájt kell a kére klikkelni!
süti beállítások módosítása