HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Reklámetika

2008.03.28. 16:48 Morgó Medve

Az idősebbek még bizonyára emlékeznek erre a zárójelbe tett nagy (X)-re. Azt jelentette, hogy amit a tisztelt újságolvasó momentán olvas az reklám cikk. Tehát nem egy oknyomozó újságíró rántja le éppen a leplet a visszásságokról, nem is tárgyilagos, mindenre kiterjedő írásról van szó hanem reklám cikkről. Olyan cikkről amit az írástudó azért írt, hogy jó színben tüntessen fel egy vállalatot vagy terméket. És ezért a megrendelő nem kevés pénzt fizetett. Ilyenkor aztán ha az olvasó úgy érezte valamit túlságosan feldicsérnek, csak lepillantott a cikk aljára és mikor meglátta a zárójelbe tett (X)-et már mosolyodott is el és lapozott tovább.

De hivatkozhatnék a reggeli hírműsorra is a kincstári TV-n. Régebben megjelent egy kis felirat a jobb alsó sarokban ami tudatta velünk, hogy bizony amit hallunk az reklám riport. Ma már nem divat sem ez sem pedig a (X). Érdekes, hogy nálunk bizonyos területeken a demokrácia a rendetlenség szinonimája lett. Kétségtelen a demokráciában bizonyos szabadságnak kell uralkodnia, de talán nem kéne ezt vonatkoztatni az újságírás írott és íratlan szabályaira. Ki és mikor törölte el ezt a régebben meglévő szabályt?

Ha már a reklámnál tartunk változatlanul morgásra ingerelnek. Én igenis jobban szeretem a skodás reklámot amiről nemrégiben írtam, aztán a tamburmajorosat ahol a zenekarból beszökdösnek a zenészek a lottózóba. És rettenetesen unom a nevelő hatású, közlekedési, egészségemért aggódó valamint 1 %-okat kéregető reklámokat. Biztos lenne egyéb módja is annak, hogy meggyőzzenek bennünket, hogy igenis csak ők érdemesek arra, hogy megkapják az 1 %-unkat. Igazi reklámokat akarok látni, formás női idomokkal, jókedvvel, humorral, gegekkel. Legalább olyanokat mint az a bizonyos skodás vagy szerencsejátékos reklám.

Nemrégiben egyik hűséges olvasóm és kommentezőm kommentjét visszafogta a rendszer, mintha moderált lett volna a kommentezés a blogomban. Nem is értem hogyan. Néhány napja vettem észre, hogy ott várja hogy megnézzem és tovább engedjem. Hát persze, hogy engedem, hogyne engedném, nagyszerű dolgot ajánl nekünk: régi reklámokat. Kukkantsuk csak be ide:

https://youtube.com/watch?v=okLNq2HHK2o&feature=related

Jobb oldalra tekintve találunk még néhányat.

Azt is írja, hogy a mostani kedvencei a Szőke-Badár UPC reklámjai pedig itt vannak:

https://youtube.com/watch?v=dn96zhhOZ6Q

Hát őket nem szeretem annyira de bizonyára sokan vannak akik igen, így közreadom azokat is. Nézegessük, amíg jobb nem lesz.:)

3 komment

Címkék: Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr155181561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_14594 2008.03.28. 21:25:35

Érdekes, azokban a folyóiratokban, amik az én kezembe kerülnek, bizony ott van az X vagy az, hogy "fizetett oldal". Amúgy meg egyetértek.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.03.30. 07:26:05

Köszönöm az egyetértést, jobban figyelek majd. De változatlanul úgy emlékszem, hogy X nincsen. Most viszont hogy mondod rémlik mintha az oldal tetjére fel lenne írva, hogy Hirdetések. De nem biztos. Majd figyelek, Ez esetben korholásom csak a TV-nek szól.:)

Ismeretlen_26298 2008.03.30. 11:48:08

Olvasgattam egy kicsit az erkélyen, kellemes melegen sütött a hátamra a nap, jó volt már egy kis tavaszi napsütés. Azt hiszem rájöttem a dolgokra: van egy oldal aminek jobb felső sarkába fel van írva, hogy Aktuális/Hirdetés. Vagy Sport/Hirdetés. Aztán az ember olvasgatja az aktuális vagy sport cikkeket és szép csendbe átsiklik az ugyanazon oldalon lévő hirdetés jellegű cikkre. Aztán vagy észreveszi, vagy nem. Erre mondják, hogy ügyes.
süti beállítások módosítása