HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Spórolás

2008.11.15. 06:25 Morgó Medve

A tegnap reggeli hírekben hallottam, hogy a honi légitársaságunknál nagy spórolásokba kezdenek. Többek között ezentúl nem ott tankolnak majd ahol kiürül az üzemanyag tartály hanem ahol olcsóbb a kerozin, valamint a műanyag evőeszközöket elmosogatják majd és újra felhasználják és oda figyelnek a WC-k öblítő tartályaiból történő vízfelhasználásra is. És mindezt a sok butaságot vagy háromszor is elmondták, fél óránként.

Mert jól hangzik ugyan, hogy ezentúl ott tankolnak majd ahol olcsóbb az üzemanyag de ez már a trabi-val sem jött volna be. Tudniillik egy üzemanyag tartályba akkor kell üzemanyagot venni amikor úgy nagyjából kiürült. Jó, meglehetett volna tenni, hogy tankolok egy olcsó kútnál aztán 100 kilométer után megint látok egy olcsó kutat és megint veszek 7 liter benzint. De ez azért így nem ment volna. És nem csak azért mert a trabinak 26 literes üzemanyag tartálya volt. Nem tudom én ezt elképzelni a 45 literes tartállyal rendelkező szuzuki-val sem. Tudniillik annyira minimális az eltérés az üzemanyag árakban, hogy egyszerűen nem éri meg vele vacakolni. Itt a földön. És most képzeljük el ugyanezt a kerozinnal: elndul a New York-i járat, aztán megtudják, hogy Franciaországban kicsit olcsóbb a kerozin. Leszállnak tankolni? És hová teszik? És mennyit vesztegetnek el a fel- meg a leszállással? Úgy hogy szerintem ez egy csacskaság, a Médiának odalökött szenzáció amit az be is vesz és már kezdi is szajkózni. Nem beszélve arról, hogy legjobb tudomásom szerint a gép a teljes útra szokott feltankolni és nagyjából annyit vesz fel amennyi az útra kell, mert a leszállást úgy kell megkezdeni, hogy kevés legyen az üzemanyag a gépen. Ezért kering egy gép ha valahol idő előtt kényszerleszállást végez. Még olyant is hallottam, hogy kiengedik az üzemanyagot a levegőbe. Hát szerintem erre nem érdemes több szót vesztegetni.

Érdekes ez a műanyag evőeszköz elmosogatás is. Gondolom erről lehet szó, nem valami rozsdamentes evőeszközről. Hát ez nehéz dolog lesz. Először is a magyar emberek egy része  megszokta, hogy ezt evés után szépen elcsomagolja és hazaviszi. Nem is igazán tudja minek. Hiszen van otthon ízléses fém evőeszköz, nem fog az ember otthon is műanyag késsel meg villával enni. De talán a gyerekek örülnek majd neki - gondolja az ember csomagolás közben. Madárlátta evőeszköz, jaj de jó lesz! Vagy csak egyáltalán azért vigyük haza mert a miénk, kifizettük punktum! Így aztán az ember evés után pakol.

Mint az a nem szimpatikus és önző úr aki egyszer egy TU-154-esen a bal oldalamon ült és mindkét kezét felrakta a szék karfájára. A mi közös karfánkra. Ami végül is nem lett volna nagy baj, ha a jobb oldalon nem egy olyan fiatal asszony ül, aki szintén feltette mindkét könyökét. Számolja ki a kedves olvasó mennyi maradt nekem. Igen, jól számolt, nekem egy sem. Nem is tudtam lerakni a kezem. Úgy olvasgattam, hogy mindkét karom a levegőben volt mert nem akartam rájuk rakni. Pedig megérdemelték volna. Néha összefontam a mellkasomon egy rövid időre, hogy pihentessem.  A dolog végül is kibírható volt addig amíg meg nem hozták tálcákon az ebédet. Na ez már nehezebb dió volt, mert az én könyökeim csak úgy fértek el, hogy elől magam előtt keresztbe raktam a kezeimet mintha a bal kezemmel a jobb fülemet akarnám megvakarni a jobbal meg a balt. Valahogy olyan iksz alakban. Hát így tényleg csak nehezen lehetett enni, próbálja csak ki az olvasó, mire megy ilyen helyzetben. Na az én balomon üldögélő önző uraság is elpakolt majdnem mindent: az evőeszközöket, a műanyag poharakat, a nassolni való csokoládét meg a süteményt is. Hát az ilyenek miatt dugába dőlhetnek a légitársaság újításai. Bár szerintem ők sem gondolták komolyan ezt a mosogatás dolgot. De majd meglátjuk.  

És végül a WC tartályokban elhasznált vízzel is meg lehet próbálkozni de ez már tényleg nagy butaságnak számít. Majd csak fele vízzel öblítenek a kedves utasok? Vagy nem is öblítenek? Vagy valami egyéb megoldás mutatkozik? Nagyon nem mélyednék bele a dolgokba mert már mindenki azt hiszi valami nem stimmel nálam, hogy állandóan a WC-kkel foglalkozom.:)

Hát kíváncsian várjuk a takarékossági intézkedések eredményeit. Innen a földről. Ja igen, innentől fogva mindig egy órával korábban kint voltam Ferihegyen, hogy az elsők között csekkolhassak be és  én választhassak ülőhelyet. Mondanom sem kell, hogy a folyosó mellettit választottam. Legalább egyik karom szabad volt. Igaz a légi utaskisérők néha kicsit nekem jöttek de még mindig jobb volt mint középen. Vagy az ablaknál. De mégiscsak legalább egy kézzel ehettem végre. :)

7 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr785181670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

netuddki 2008.11.15. 22:16:39

" Vagy nem is öblítenek? Vagy valami egyéb megoldás mutatkozik?" Majd azt is szépen elcsomagolják és hazaviszik. Viszont mivel a repülőre nem lehet bicskát felvinni, jól jön a wc-re a műanyag kés. De hogy milyen célra, az továbbra is rejtély...

Ismeretlen_14594 2008.11.16. 10:17:40

A tartályokat át lehet állítani, hogy ne menjen olyan nagy sugárral a víz, így kevesebb fogy ugyanannyi idő alatt. Más kérdés, hogy érdemes-e egy repülőn ezt alkalmazni, ugyanis ebben az esetben lassabban is töltődik fel a tartály vízzel, és ha mondjuk sorban állnak az utasok a wc előtt, akkor nem jut mindenkinek elegendő víz, így elég érdekesen nézhet ki egy idő után az ülőalkalmatosság. Szóval tényleg nem sok értelme ezen spórolni :-). A műanyag evőeszköz meg akkor jó, ha mondjuk kirándulni megyünk, vagy kisgyerekkel csak szimplán elindulunk valahova, és hazafelé már nem akarunk annyi mindent cipelni, mint oda. Miután a gyerek evett, az eldobható kanalat eldobom a bébiételes üveggel és a használt pelenkával együtt, természetesen megfelelő helyre. Szerintem azért nem mindenki pakolja el az evőeszközt a repülőn, nekem pl. eszembe sem jutott ilyesmi :-)). A kapott mogyorót elhoztam, mert ott nem ettem meg, később viszont jól jött.

Ismeretlen_26298 2008.11.16. 12:53:17

Szerintem ez az egész egy nagy marhaság, nem ezeken lehet spórolni.:) Egyébként ha nem lesz elég víz tényleg haza kell vinni. Na nem az utasoknak, hanem a cégnek.:) Egyébként erre a zsebkés dologra még tényleg nem derült fény. Hát soha nem fogjuk már megtudni minek kell zsebkés az ukrán meg orosz nyilvános wc-kbe? Gigi, igazad van nem ezen kell spórolni.:) Nekem is vannak műanyag villáim, a Metróban vettem, egy időben a szakestélyekre hordtam magammal, hogy ne a praclimmal kelljen az ecetes hagymában turkálnom, de egyedül nekünk volt ilyen az azstalnál, kicsit ciki volt, így aztán felghagytam vele. Van viszont vagy 80 darab műanyag villám.:) Egyszer neki ajaándékozom a Malévnek.:)

ferko 2008.11.16. 16:25:13

Mindenen sporolni kell, ezek a latvanyos dolgok, a sokkterapia. A tobbit, a sokat mashol sporoljak meg. Te foglalkozol az evoeszkozzel, meg a wcvel, a nagymanager fizetesevel meg nem annyira. errol szol:) nalunk is mar elterjedt a kettos wc lehuzo, az egyiket csak pisinel kell hasznalni, keves viz, a masik a nagy dolognal, akkor mind a 10 liter lezudul.

Ismeretlen_26298 2008.11.17. 15:04:02

Kétségtelen, hogy ha ezeket mondják nagyobbat szól mintha a menedszer fizetésekről beszélnének.:) A mi WC tartályunk meg olyan, hogy ha rövid ideig húzzuk rövid ideig jön a víz, és fordítva. Aztán meg megy a vita, hogy ahhoz képest amennyit az ember pisil elég ideig húzta vagy nem.:))

Ismeretlen_89040 2008.11.17. 16:42:31

Én nme szeretnék vészamdárkodni,de az Air Union légitársaság(akinek a leányvállalata a Malév)is nagy kakában van.Íme,oroszul az info-k:http://lenta.ru/story/airdebt/,így nem a Malév műanyag evőeszközei és vízspórolása fogja a céget kihúzni belőle...

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.11.18. 06:35:41

Köszönjük a linket, elolvastam. Hát persze, hogy nem húzza ki. :) Ezt vagy valmi odakerült nyeretlen kétéves új főnök találhatta ki, vagy odalökték a Médiának ők meg jókat röhögnek valamelyik hátsó szobában.:)
süti beállítások módosítása