HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Iwiw üzenőfal

2009.11.01. 06:19 Morgó Medve

Valamikor amikor indult az iwiw olyan kedélyes, barátságos és hasznos dolognak tartottam. Én leginkább azért szerettem mert ha  a hallgatóim közül valakire szükségem volt megnézhettem email címét, telefonszámát. Aztán mikor eladták gyanítani lehetett, hogy ez meg fog változni. Úgy tudom a vételár közel 1 milliárd forint volt, ami sok pénz, nyilván meg kell termelni. Természetesen az ember számol azzal, hogy a reklámok jobban előtérbe kerülnek majd. Az is várható volt, hogy bizonyos korszerűsítésekre is sor kerül. Meg is történtek ezek a fejlesztések.

Először csak véleményket lehetett mondani a másikról, később megjelent egy új szolgáltatás, hogy milyenek vagyunk mások szemében és még sok egyéb dolog. Ezek egy része jó dolog volt más része nem. De ebben sem lehet egyértelműen nyilatkozni. Kinek a pap, kinek a papné. Van ami az egyiknek jó a másiknak nem. Amiért viszont nagyon haragszom az az, hogy az üzenőfalat megszüntették abban a formájában mi volt. Régen elég volt naponta pár percet rászánni arra, hogy megnézze az ember a legfrissebb üzeneteket, ma viszont már millió oldalt kell legörgetni, hogy az ember kiszedegesse azokat a - többnyire közérdekű - üzeneteket amikre szüksége lehet és hasznosak számára. Megtudhatja viszont azt, hogy az ismerőseinek kik az új ismerősei, ki változtatott a profilján, ki tett fel új képet stb. Bizonyára vannak időmilliomosok akik szívesen értesülnek ezekről a hírekről de nekem erre sem időm sem kedvem. Nyugodtan megtehették volna, hogy szétválasztják: marad az üzenőfal ahogy volt, és akit meg ez az intimpistáskodás érdekel böngészhessen egy más menüpont alatt. Nem is nézem egy idő óta, mivel egyszerűen zavar ez a sok hír az ismerőseimről, viszont a korábbi megszokott híreket információkat hiányolom. Nyilván emiatt nem fogom otthagyni az iwiw-et de bosszant, hogy ilyenné lett. Talán előbb-utóbb az illetékesek is rájönnek, hogy nem az igazi volt ez a változtatás.

6 komment

Címkék: Közösségi oldalak

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr305181835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stali 2009.11.01. 06:46:32

Majd jól megkereslek, s ettől kezdve nem lehetnek titkaid előttem sem! Kidühöngtem magam ezen a baromságos változtatáson.

Ismeretlen_13764 2009.11.01. 09:12:23

jobb felső sarokban asszem simán be lehet jelölni, hogy milyen típusú híreket nem akar látni az ember. mármint van egy olyan hír, hogy XX és ZZ ismerősök, mellette jobbra, hogy "elrejtés". hopp, ennyi :-) (egyébként én se szeretem)

Ismeretlen_14594 2009.11.01. 10:39:34

Épp azt akartam mondani én is, hogy tudod szűrni, milyen adatok jelenjenek meg a Hírfolyamban :-). Én amúgy utáltam az üzenőfalat, mert az én diákjaim (rengeteg van az ismerőseim között) nem közérdekű információk közlésére használták. De beléphetsz te is a "Vissza a régi üzenőfalat" klubba, hátha visszahozzák, sokan szeretnék :-).

bikfic 2009.11.01. 15:21:28

Én nem szerettem a régit sem, főleg amiatt, mert sokan nem közérdekű témát írtak be oda, hanem kifejezetten magánközlésekre használták: pici lányom, boldog szülinapot, stb. Sose értettem, ezek az emberek hogyhogy nem tudják, hogy van lehetőség üzenetküldésre privátban, amit csak az illető címzett kap meg.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.11.01. 16:15:00

Köszönöm az észrevételeket.:) Kicsit figyelmetlen voltam, valóban lehet szűrni. Be is állítottam. Ennek ellenére nem szeretem ezt az újfajta dolgot mert mint minden szűrésnek ennek is megvan a hátránya, hogy olyan információkat is kiszűrhetek amikre szükségem lehet. Gondoljunk csak a spam-szűrőkre. Az is igaz, hogy sokan az Üzenőfalon írják meg azt amit magánlevélben kellene. Ilyenkor azt szoktam hinni, hogy nem tudnak mit írni de szerepelni szeretnének ezért írnak az Üzenőfalra. De ennek ellenére olvastam mert sok mindent találtam meg amit fel tudtam használni a munkámhoz az egyetemen. Elárulom azt is, hogy néha szóltam is a hallgatóknak ha olyant olvastam amit nem helyeseltem. És láttam azt is hogy használt nekik, többé nem írtak olyanokat amiket én helytelenítettem. Változatlanul szeretném ha a régi lenne az Üzenőfal úgy hogy csatlakozom a visszakövetelők klubjához.:)
süti beállítások módosítása