HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Putyin tankol

2010.12.05. 16:25 Morgó Medve

Az alábbi képet néhány napja az Interneten fedeztem fel:

A képen Putyin orosz kormányfő tankol. A kocsit nem ismerem fel, nem ismerem én az autókat, úgy nézem olyan kisebbfajta lehet, férj és feleség számára. A csomagtartó szinte nulla, de semmi baj, ha hazafelé beugranak egy szupermarketbe kicsit körülnézni a cuccoknak bőven akad hely a hátsó ülésen.

Nézem a képet. Békét és nyugalmat áraszt. Oroszország első embere könnyű nyári pólóban és szövetnadrágban van, sehol egy farmer. Azt hordják csak az amerikai elnökök  - gondolhatja - miközben távol a politikától valahol a farmjukon múlatják az időt.  Megkockáztatom, a kormányfő határozottan elegáns ebben a pólóban és a barna nadrágban.  A póló kivágásába hanyagul beakasztott napszemüveg is jól mutat. Nem valószínű, hogy fel fogja tenni a nap során, olyan funkciót tölthet be mint Hankiss Eleméren a másfél méteres sálja a 40 C fokos TV stúdióban. Kétségtelen öltözteti az elnököt ez a napszemüveg. A kormányfő egyébként jól tartja magát, sehol egy plusz kiló. Igaz arrafelé azelőtt sem a férfiakra volt jellemző az elhízás, sokkal inkább a nőkre. Elmondhatjuk tehát, hogy a kormányfő határozottan jól néz ki, miközben fogja a kifolyó csövet és saját kezűleg tankol. Sehol egy kormányőr vagy ilyesmi. Szinte elképzelem, hogy egy szép napos vasárnap délelőtt Putyin kormányfő úgy dönt hogy kimozdulnak otthonról. Beülnek az autóba aztán kiruccannak valahová. Például a Moszkva környéki üdülő telepek valamelyikére. Ott aztán a jó levegőn megisznak majd egy kávét, elfogyasztanak egy igazi orosz marózsennojét (a fiatalok kedvéért írom, hogy fagylaltot) sétálnak egyet az erdőben úgy mint régen, majd mikor eljön az ebéd ideje, megebédelnek egy hangulatos erdei étteremben.

Az ötletet a házastárs is jónak ítéli és már kapják össze is magukat. A kormányfő már tolat is kifelé a garázsból a kis autóval és már indulnak is. Útközben a rápillant az üzemanyag jelzőre és megállapítja, hogy tankolniuk kell. Meg is állnak egy út menti benzinkútnál. Amíg a családfő megtankol az asszonyka megigazítja a kissé elkapkodott sminkjét az autóban. Miután a tankolás megtörtént a csövet visszahelyezi a helyére és belép az épületbe, hogy rendezze a számlát. Mielőtt azonban a kasszához lépne kiválaszt a folyóiratok közül egy női magazint és csak ezután lép a pulthoz. A benzinkutas érdeklődésére, hogy készpénzzel vagy kártyával fizet azt válaszolja, hogy kártyával és már nyújtja is át a kis plasztikdarabot. Mielőtt azonban a pine kódot beütné rutinosan végigjártatja szemét a környezeten, nem felejti el szemügyre venni a plafont sem. Mikor meggyőződött róla, hogy nem figyelik kamerák beüti a négyjegyű kódot. Miután kifizette a benzint és a folyóiratot beül a kocsijába ahol felesége éppen befejezte a smink kiigazítását. Barátságosan rámosolyog élete párjára, átnyújtja a női magazint, majd gázt ad és elporoznak a Himkii víztározó irányába.  Hát nem gyönyörű?  Bennem legalábbis ezt a történetet ihlette ez a végtelen nyugalmat árasztó tankolós kép. A valóság elképzelését pedig az olvasóra bízom.:)

3 komment

Címkék: Orosz és szovjet témák

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr295182005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RolloJuve 2010.12.05. 18:32:39

Ez jó, Lada Kalina egyébként. :D A valóságot pedig elképzelni sem kell, kidobja a mindenhatooooo. http://index.hu/kulfold/2010/09/03/kinos_veget_ert_putyin_imazsnovelo_autos_turaja/ Persze a történet így szebb lenne, feleségestől, víztározóstól... :)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.12.07. 10:55:44

Jó ez a link, köszönjük.:)) De azért ez a kép is olyan békés, bájos. :) Lehet, hogy harmadszorra sikerült felvenni mert mindig belelógott egy kormányőr a képbe.:)

RolloJuve 2010.12.08. 23:14:20

Itt nem lehet likeolni, de ez a komment ott volt! :D
süti beállítások módosítása