HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Vége a nyárnak?

2011.08.03. 08:13 Morgó Medve

Mindenhonnan azt hallom, hogy vége a nyárnak. Abban mindenki egyetért, hogy még ma szép idő lesz. Az ablakon kitekintve erre meg is lehet minden reményünk. Aztán a hétből hátralévő néhány napot illetően megoszlanak a vélemények. Van aki azt mondja, hogy  a hétvégén jó idő lesz, van aki úgy fogalmaz, hogy szerdán még ugyan szép idő lesz, de csütörtöktől újra borulások, esők várhatók. Végig augusztusban.

Hát jól nézünk ki. A júniusom elment a vizsgaidőszakkal, nagyjából 130 vizsgazárthelyit javítottam ki,  júliusban meg 10 napot kivéve vacak idő volt. A Mályiban töltött idő már a befizetett adót sem hozza vissza, nem hogy a kerítésjavítás árát. Szegény Morzsiék sem értik, hogy most mi van? Az még hagyján, hogy rossz idő van, de a gazdájuknak is többe kerül ez a nyár mint egyébként szokott, hiszen a nyár nagy részében én szoktam kosztolni ezeket a vendégkutyusokat. Nincs más hátra, a tartásukhoz való hozzájárulást ki kell terjesztenem a nyárra is. Meg is teszem legközelebb ha kint járok. Azért legközelebb mert feladataim miatt a mai egyetlen elfogadható napon nem tudok kimenni.

Aztán - ahogy mondani szokták - szegény embert még az ág is húzza. Múlt péntek óta megint fáj a fogam. Bár szerintem nem is a fogam, hanem az íny gyulladhatott be, úgy hogy ezzel is kínlódom. A diaganosztizálásomat segítette, hogy az érintett  fogamat átlag 2 havonta látja fogorvos, tehát szinte biztos voltam benne, hogy nem a foggal lehet a baj hanem megint ínygyulladásom van. Ennek megfelelően  kezeltem. Úgy mint 2 évvel ezelőtt júliusban. Bizonyára vannak akik emlékeznek rá, sokat kínlódtam akkor is. Sajnos a megszokott fogorvosom szabadságon van, így maradt az öngyógyítás. Tegnap óta már kifelé megyek az alagútból. Jó is, mert mára már nincsen gyógyszerem. Jó kis masszív gyulladás lehetett, máskor a dobozban lévő kapszulák harmadát már csak azért szedem be mert úgy tudom így kell csinálni, most meg tegnap este vettem be az utolsót. Igaz nagyon meglepődnék ha mára nem lennék panaszmentes. Nem teljesen, megelégednék mondjuk 90 %-al is.

A szakállam növöget, a véleményeket gyűjtögetem. Statisztikailag a szakállas külsőm látszik nyerőnek. Már praktikus okokból is, mert ha marad, reggelente nem kell borotválkoznom.

Hát így vagyunk idén ezzel a nyárral, fogalmazzunk egyszerűen, nem ér egy kalap izét sem. Egyébként köszönöm megvagyok. A nyugdíjas napok telnek. Vennék már egy nyugdíjas bérletet de attól  tartok az ellenőr a buszon nem fogja beérni azzal, hogy azt mondom neki, hogy nyugdíjas vagyok. Valószínűleg a rektor úr 2 oldalas levelét sem tekintené mértékadó dokumentumnak, így inkább kivárok még egy kicsit. És fizetem a városban a méregdrága parkolási díjat. Bár a várost azért igyekszem elkerülni. Egyébként köszönöm, megvagyok.:)

9 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr515182111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2011.08.03. 17:24:56

Öreg nyugdíjas barátom! Az ehhez a korhoz kapcsolódó bérletet csak akkor veheted meg, ha a nyugdíjfolyósítótól megkapod a határozatot, hogy tényleg nyugdíjas vagy. Ezzel az eredeti(!!) papírral (másolatot nem fogadnak el, de az eredetit visszaadják) elballagsz a bérletpénztárhoz, egy friss fényképpel és kaphatsz egy új bérletigazolványt, és vehetsz magadnak félpénzért bérletet. Ha van még Miskolc kártyád is akkor még 10 % kedvezmény is jár hozzá, amit év végéig használhatsz ilyen vásárlásra. A fogfájásra pedig a garganizálás javallott a vöröskeresztes üvegből történő vételezés után:((((

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.08.04. 09:44:40

Kedves Harcostársam, köszönöm, hogy megosztottad velem ismereteidet. A probléma mára megoldódott, időt nyertem. Ma reggel még átutalt az egyetem egy havi fizetést, ebből telik még teljes árú bérletre is.:) A fogam rendbe jött, de azért egészségedre meghúztam azt a bizonyos vöröskeresztes üveget is. :)

vajgerpeti 2011.08.05. 16:34:14

Öreg Harcostársam! Még néhány dolog a fentiekhez. Ha felmentéssel vonultál nyugdíjba, azaz 4+4 hónap, akkor a nyugdíjazási eljárás a második 4 hónap utolsó napján indul a bürokrácia útvesztőjében. Ne számíts arra, hogy azonnal kapsz nyugdíjat. Előfordulhat hogy 1-2 esetleg három hónap múlva kapod meg az első részletet visszamenőlegesen, összevonva. Utána pedig minden hónap 12-én utalnak az OTP-be nyugdíjat. Ha látnád hogy akkor mi van ott! Mindenki veszi ki a pénzt az automatából, aki pedig nem meri azt használni, sorban áll a kifizető pultoknál. Egy ilyen napon más ok miatt voltam a bankban, és reggel fél kilenckor az egyik ATM-ben már nem volt pénz:)))) De addig biztos elég lesz tartaléknak az, amit az utolsó munkanapon, vagy az azt követő bérfizetési napon kellett megkapnod a 40 éves közalkalmazotti jubileumi jutalomként.

Ismeretlen_14594 2011.08.06. 15:29:03

Előleget azért fognak adni már az első hónapban, mivel 30 napos határidejük van észrevenni az igényt. Az előleg bármennyi lehet, több is, kevesebb is, mint a nyugdíj. De éhenhalás ellen elég.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.08.07. 15:44:36

Köszönöm a leírtakat, kezdő nyugdíjas vagyok, rám fér a felvilágosítás is meg a tanács is. Egyelőre valóban nem fenyeget a nélkülözés. A 40 évest is megkaptam. Azért milyen szép tőlük, hogy ideadják 38 évre is. Nem? :)

Samu 2011.08.07. 22:06:31

Vegyél a patikában Asperisan gélt. Az nagyon jó az ínygyulladásra. Nekem a fogorvos ajánlotta, és valóban bevált. Nem is olyan régen is szépen rendbejött tőle. Érdemes megvenni, és amikor elkezd fájni, rögtön kezelni vele, nem megvárni, amíg már nagyon fáj.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.08.08. 00:09:00

Köszönöm a tippet, legközelebb ezzel kezdem. Mert hogy előjön még majd abban biztos vagyok. Bár most nagyon vigyázok rá.

Samu 2011.08.08. 09:54:40

Sajnos az időjárástól is nagyon függnek ezek a gyulladások. Egy-egy erősebb front bellobbanthatja újra. Jó, ha van kéznél Asperisan, ha hirtelen kell. (Saját tapasztalatból mondom mindezt. :-)))

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.08.10. 07:31:59

Köszönöm szépen, valóban veszek egyet, elvan itt a fiókban.:)
süti beállítások módosítása