HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Mi van itt?

2012.03.27. 13:40 Morgó Medve

A filmkedvelő polgár szórakozottan lapozgatta az eljövendő heti televíziós műsorújságot. Bár még nem látott neki, hogy tételesen áttanulmányozza az elkövetkező hét kínálatát de vitte a kíváncsiság, hogy minél előbb megtudja, milyen új izgalmakat tartogat számára a televíziós műsorszerkesztés. Természetesen csak a közszolgálati csatornákban gondolkodott, a kereskedelmi televíziózás már végképp távol esett tőle. Nem is szokott hosszasabban elidőzni a programjaikon, egyedül a TV2 műsorának éjszakai kínálatára vetett egy-egy pillantást, fél 2 tájban ugyanis ott néha vetítettek egy-egy magyar filmet.

Lapozgatva a kínálatot rögtön feltűnt neki, hogy új sorozat ismétlését kezdi az egyik TV csatorna. Egy olyan filmsorozatról van szó amit annak idején új korában idő hiányában nem tudott megnézni, most viszont úgy nézett ki nem lesz akadálya annak, hogy felvegye mind a 14 részt. Aztán nyáron, amikor tényleg időmilliomos lesz, meg is nézze majd. A kezdési időpont is ideális volt, reggel 9 óra. Fel is húzta az órát 3/4 9-re, nehogy elmulassza az aktuális rész felvételét. Azt már az előzetes tájékozódás során látta, hogy nem tudja folyamatosan figyelemmel kísérni az egyes folytatásokat mert egy héten 2 alkalommal is távol lesz otthonától a jelzett időben. De semmi baj - gondolta - azért van a videó, hogy beprogramozza az ember és a videó majd szépen felveszi. És így is lett.

Az első héten szép komótosan fel is vette az "Egy óra múlva itt vagyok" című magyar tévéfilmsorozat mind az 5 részét. Aztán következett két nap pihenő, majd hétfőn reggel megint beprogramozta a jóember a videóját 9 órára, majd elment intézni a dolgait. Nem maradt el sokáig, nagyjából fél órával a kezdés után már ismét a lakásban volt. Izgatottan nézte meg a videót, örömmel látta, hogy megy. Bekapcsolta  televíziót is és látta, hogy valóban megy a felvétel, viszont azt is látta hogy ez nem a 14 részes sorozat 6. része. Alaposabban szemügyre vette mi is látható a képernyőn. Rémlett neki mintha már látta volna volna ezt a filmet néhány hete, a szintén közszolgálati m2 csatornán. Ki is találta a címét, nem volt más mint egy szintén több részes sorozat , a "Nyolc évszak".

Azért még leellenőrizte a csatornát, az időt, ezek stimmeltek. Megnézte a műsorújságot, az is stimmelt. Megnézte az előző héten vásárolt elkövetkező heti műsorújságot, az is stimmelt. Ott is minden hétköznap 9-kor az általa várt TV filmsorozat volt feltüntetve, nyoma sem volt semmiféle "Nyolc évszaknak". Aztán a szegény TV-néző azt gondolta, hogy az Internet korában egy nyomtatott sajtó tényleg nem lehet megbízható információforrás, gyorsan benézett hát a http://www.port.hu -ra is. És ott sem volt szó semmiféle "Nyolc évszak"-ról, ott is Láng Vince története szerepelt, mint az az alábbi linkre kattintva is kiderül.

http://port.hu/egy_ora_mulva_itt_vagyok/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=17884970&i_topic_id=1

Innen aztán végképp nem értette miért is nem folytatódik egy 14 részes sorozat ha már egyszer 5 részt levetítettek belőle. És ezek után mi a garancia arra, hogy a helyette elkezdett új sorozatot nem hagyják abban mondjuk a felénél? Mi történhetett? Elveszett az Archívum kulcsa? Ellopták a maradék 9. részt? Valaki a főnök nélkül elkezdett valamit és nem jól csinálta? Letolták és jött a "Nyolc évszak"? Gőze nem volt róla. Mint ahogy arról sem, hogy mi legyen a kazettányi felvétellel? Csak minduntalan egy kérdés fogalmazódott meg benne: mi van itt?

2 komment

Címkék: TV Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr545182203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2012.03.28. 16:52:55

Erről néhány hónapja már írtam Neked Öreg harcostársam.A műsorfüzetek pontosan olyanok mint a vasúti menetrend. Nem arra szolgálnak, hogy tájékoztassanak arról, hogy a vonat mikor érkezik, hanem onnan tudd meg, hogy mennyit késik a vonatod, vagy mivel térnek el a kiadott műsortól. Ma én is megettem az egyik kereskedelmi tv csatornájában megjelölt műsort. 15 óra 20 percre volt hirdetve kedvenc nyomozó kutyámról szóló sokadik ismétlést, és helyette egy gagyi kétrészes filmet sugároztak. Ilyenkor eszembe jut az újság alján lévő sor: a műsorváltoztatás jogát fenntartjuk. Itt egyébként soha nem akkor kezdődött a film amit a műsorújság, vagy a csatorna teletext oldalán jelöltek volt, hanem az as szabvány szerint érvényesült: ahogy sikerül. Az ilyen eltérések csak az ismeretterjesztő csatornákon nem fordul elő. Ott minden az előre megadott időpontban kezdődik, az előre megadott címmel. És akkor ez itt a reklám helye: Nat.Geo, Viasat History, Viasat Explorer, Spektrum, Discovery Channel. Szóval ehhez hozzá kell szoknunk, vagy elhagyni a csatornát. A másik ami még bosszantó, hogy a műsorszolgáltató nem tudni milyen indokkal megváltoztatja a meghirdetett csatornákat. Én elhagytam a UPC-mert rettenetesen sokba került a telefon és az internet meg a tv és átszerződtem a Digi-re. Itt viszont most már csak két idegennyelvű csatorna van, egy német és egy angol. Igaz fele annyiba sem kerül mint a másik. Például a telefon havi 200 forint előfizetés és a percdíjak is igen alacsonyak: Kanadába 15 Ft/perc, ( a múlt hónapban 57 perces kanadai hívásért 1100 forintot fizettünk).hálózaton belül ingyenes, és más belföldi hálózatba is igen alacsony a díj.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2012.03.30. 17:55:48

Kedves Cimborám! Itt azért kicsit másról van szó, a műsorújság itt másodlagos szerepet játszik. Itt a lényeg az, hogy elindítanak egy sorozatot, a néző leül és nézi folyamatosan részről részre az egyes részeket aztán egyszer csak valakik úgy gondolják, hogy na jó ebből elég, nézzünk valami mást. Mellesleg olyasmit amit néhány hete vagy hónapja vetítettek. És abbahagyják az 5. rész után. Egy 14. részes sorozatot. Képzeld el a "Háború és békével" ugyanezt. Ez bizony kedves Öreg Harcostársam, bizalom kérdése is. A néző leül sorozatot nézni mert b í z i k benne, hogy v é g i g nézheti. Eddig megvolt a bizalom. Most már nem lesz. Pedig a bizalom fontos dolog. Más: kicsit elfoglalt vagyok, holnap tudok írni. Elnézést!
süti beállítások módosítása