HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Disznótor február elején

2013.02.05. 19:10 Morgó Medve

Szombaton megint disznótorban voltam. Most egy másik diáktársaság vett egy kisebbforma disznót, amit úgy ahogy illik, fel is dolgoztak. Fél 5-kor még sötétben és esőben kezdték és nagyjából éjfél után nem sokkal zárták a napot. Én ugyanúgy mint legutóbb leginkább részletekben vettem részt az eseményekben. Voltak elegendően, ők sem várták el, hogy én vágjam a zsírnak valót. Így aztán először fél 11 felé néztem meg őket, még kocsival. Elüldögéltem egy darabig, megettem egy májkrémes zsemlét (még csak az volt) majd nem sokkal dél után hazakocsiztam.

Itthon olyan laza dolgokat csináltam, néhány órára nem kezd neki az ember semminek. Aztán egyszercsak csengett a mobilom, hogy kész a pörkölt. Gyorsan odaértem (most már busszal) de azért a telefonáló fiatalember nem bízta a dolgokat a véletlenre, kiszedett nekem is egy hatalmas adag pörköltet. Biztos ismeri az olvasó, olyan műanyag tál, amit gulyáspartik esetén használnak. Na ezt rakta meg nekem púpozottan a fiatalember. Én meg nekiláttam, ami nagy hiba volt. Jobban tettem volna ha legalább a harmadát visszaöntöm a bográcsba mielőtt hozzányúlok. Nem tettem, így aztán dugig ettem magamat pörkölttel. Köret nem volt, kenyérrel és savanyú uborkával ettük, igen finom volt. Csak sok, irgalmatlanul sok. Azért lenyomtam, úgy éreztem nem illik meghagyni.

Aminek viszont az lett az eredménye, hogy a szakestélyen sem tudtam megkóstolni sem a hurkát, sem a kolbászt. Ez a szakestély annyiban volt más mint a többi, hogy nem ettem semmit, inni is csak másfél doboz sört. Valahogy nem hiányzott, jól elvoltam ennyivel is. Én meg nem erőltettem, örültem, hogy nem kell nyomni magamba a kalóriákat. A szakestély azonban jó volt. Nem voltam felkérve, de azért mikor apropó adódott csak hozzászóltam. Fergeteges sikert nem arattam, de az előttem szólók sem. Szerintem egy kicsit fáradt volt már mindenki. Éjfél után jöttem el. Vasárnap meg kipihentem a "Gyesznótor" fáradalmait. Javaslom ezek után nézzünk meg néhány képet, hogy érezzük az írás hangulatát.

Sátor építés, még sötétben

A kész sátor

Jól esik a meleg az esős hajnalon. De hideg nem volt

Dezső 1.

Dezső 2.

Forralt bor, narancs karikákkal

Pörkölt maradékok

Készül a hurka

Ez már a szakestélyen készült. A szakestély elnöke és majordomusa

Kohász és bányász cimbora. Előbbi már jó néhány éve az iparban tevékenykedik de a gyesznótorokra visszajár

A szakestély szünetében

Ez a kép már a bányász kollégiumban készült. Valéta szalagok a Valéta szobában. A valétálás az utolsó évesek fontos eseménye. A Valéta Bizottság szervezi a végzéssel kapcsolatos feladatokat.

2 komment

Címkék: Baráti társaságok

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr845182332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2013.02.07. 18:01:41

Öreg Harcostársam! Amikor ilyen nagy evésekről írsz mindig eszembe jut egy operett slágerből két sor: az élet célja semmi más..... mint jó evés és jó ivás:=))))Sajnos ide nem tudom leírni a kottáit ennek a dalnak. Ez Zsupán belépőjének egy rövid részlete. Egészségedre ezeket a finom falatokat.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2013.02.08. 10:31:24

Kedves Cimborám! Köszönöm szépen, valóban finomak voltak. :)
süti beállítások módosítása