Szombaton megint disznótorban voltam. Most egy másik diáktársaság vett egy kisebbforma disznót, amit úgy ahogy illik, fel is dolgoztak. Fél 5-kor még sötétben és esőben kezdték és nagyjából éjfél után nem sokkal zárták a napot. Én ugyanúgy mint legutóbb leginkább részletekben vettem részt az eseményekben. Voltak elegendően, ők sem várták el, hogy én vágjam a zsírnak valót. Így aztán először fél 11 felé néztem meg őket, még kocsival. Elüldögéltem egy darabig, megettem egy májkrémes zsemlét (még csak az volt) majd nem sokkal dél után hazakocsiztam.
Itthon olyan laza dolgokat csináltam, néhány órára nem kezd neki az ember semminek. Aztán egyszercsak csengett a mobilom, hogy kész a pörkölt. Gyorsan odaértem (most már busszal) de azért a telefonáló fiatalember nem bízta a dolgokat a véletlenre, kiszedett nekem is egy hatalmas adag pörköltet. Biztos ismeri az olvasó, olyan műanyag tál, amit gulyáspartik esetén használnak. Na ezt rakta meg nekem púpozottan a fiatalember. Én meg nekiláttam, ami nagy hiba volt. Jobban tettem volna ha legalább a harmadát visszaöntöm a bográcsba mielőtt hozzányúlok. Nem tettem, így aztán dugig ettem magamat pörkölttel. Köret nem volt, kenyérrel és savanyú uborkával ettük, igen finom volt. Csak sok, irgalmatlanul sok. Azért lenyomtam, úgy éreztem nem illik meghagyni.
Aminek viszont az lett az eredménye, hogy a szakestélyen sem tudtam megkóstolni sem a hurkát, sem a kolbászt. Ez a szakestély annyiban volt más mint a többi, hogy nem ettem semmit, inni is csak másfél doboz sört. Valahogy nem hiányzott, jól elvoltam ennyivel is. Én meg nem erőltettem, örültem, hogy nem kell nyomni magamba a kalóriákat. A szakestély azonban jó volt. Nem voltam felkérve, de azért mikor apropó adódott csak hozzászóltam. Fergeteges sikert nem arattam, de az előttem szólók sem. Szerintem egy kicsit fáradt volt már mindenki. Éjfél után jöttem el. Vasárnap meg kipihentem a "Gyesznótor" fáradalmait. Javaslom ezek után nézzünk meg néhány képet, hogy érezzük az írás hangulatát.
Sátor építés, még sötétben
A kész sátor
Jól esik a meleg az esős hajnalon. De hideg nem volt
Dezső 1.
Dezső 2.
Forralt bor, narancs karikákkal
Pörkölt maradékok
Készül a hurka
Ez már a szakestélyen készült. A szakestély elnöke és majordomusa
Kohász és bányász cimbora. Előbbi már jó néhány éve az iparban tevékenykedik de a gyesznótorokra visszajár
A szakestély szünetében
Ez a kép már a bányász kollégiumban készült. Valéta szalagok a Valéta szobában. A valétálás az utolsó évesek fontos eseménye. A Valéta Bizottság szervezi a végzéssel kapcsolatos feladatokat.