HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Hőség

2013.08.07. 14:33 Morgó Medve

Nincs nekem semmi bajom ezzel a hőséggel, nyár van, most van itt az ideje. Tegnap ugyan potyára jöttem haza Mályiból, de azért ki lehet bírni ebben a panelben is. Igaz kicsit nehezebben mint kint.

Úgy volt hogy már ezen a héten Balekhét van, azaz a felsősök fogadják az elsősöket, de a telefonban nem jól értettem és este derült ki, hogy nem ma, hanem 28-án számítanak rám a végzősök. Kicsit csodálkoztam is rajta, ilyen korán azért nem szokott lenni. Gondolom azok is csodálkoztak akik a a Morgót olvasták és tisztában vannak vele, hogy mikor is szokott lenni a Balekhét az egyetemen. Így aztán van egy plusz napom itt bent a városban, ma már nem volt érdemes kimenni, holnap viszont tényleg itt van dolgom.

Így aztán füstöl az Internet, amikor meg nem, akkor kedvenc filmsorozatomat nézem, a "Csengetett, Mylord?"-ot. Veszélyes dolog ezt elkezdeni, én is csak egy fél órára tettem be néhány napja az egyik kazettát, most már harmadikat nézem, lassan végzek is vele. Persze az ember sajnálja az időt, de annyira aranyos film, hogy az ember nehezen tudja abbahagyni. Én minden alkalommal megcsodálom a szinkront is. Annyira tökéletes, annyira jó, hogy jobbat kívánni sem lehet.

A hírműsorok szerkesztéséről ugyanez már nem mondható el. Tegnap, hogy megvolt az ítélethirdetés a roma gyilkosságok ügyében a hírműsorok nagy hangon jelentették be, hogy életük végéig börtönben maradnak a gyilkosok. Ami még korántsem biztos, csak nagyon valószínű. Ugyanis hátra van még a másodfok, ott azért még születhet másfajta ítélet is. Ki kellene várni a végét az ilyen beharangozásokkal. Tehát a hírszerkesztőknek oda kellett volna tenni például a valószínű szót, de nem tették. Így aztán nem is igaz amivel felvezették a műsort.

Egyébként ez rendszeresen előfordul, mert így nagyobbat szól a dolog. Ma már mindenki azt gondolja, hogy ez belefér. Hát e b b e  a mai médiavilágba tényleg belefér. Meg a nagyon Balaton meg a nagyon zene is. Sajnos ez van. Ma már az írott és elektronikus sajtó sem iránymutató a helyes és szép beszédet illetően.

Elköszönök, van ugyan a tarsolyomban néhány nagyobb lélegzetű dolog, de abba még nem kezdenék bele. Ahhoz nyugodtabb napok kellenek. De nem felejtem el őket.   

 

Szólj hozzá!

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr395449745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása