HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Egy amerikai nyugdíjas új autót vásárol

2014.03.19. 10:56 Morgó Medve

Hosszasan gondolkodtam rajta, hogy milyen címet is adjak a mai írásomnak. Aztán az lett belőle ami olvasható. Szerintem ettől ütősebb már csak az lett volna, hogy ha azt is hozzáteszem, hogy egy egyedülálló nyugdíjasról van szó. Mert ez az igazság. A nyugdíjas pedig nem más, mint az én amerikai levelezőtársam, akiről már sokszor írtam az elmúlt évek során és akivel 1994-ben ismerkedtem meg itt az Interneten. Aki még nem hallott róla itt utánaolvashat.

Tehát Debbie az a nyugdíjas akiről írok. Aki egyedülálló, talán egy éve, hogy nyugdíjas lett, azelőtt valami olyan munkaviszonya volt amit én soha nem értettem meg, nem is a nyelvi nehézségek miatt. Soha nem tudtam eldönteni, hogy miből él, egyet biztosan tudtam, hogy állását elveszítette és igen várta a nyugdíjat. És közben valahol csinált valamit amiből megélt valamilyen szinten. Aztán egyszer a várva várt nyugdíj is megérkezett. És ami nem kevés lehet, hiszen egyedülállóként egyedül tart fenn egy lakást és minden évben megpróbál elutazni valahová. Európába már több éve készül, oda - ahogy írja - kevés a pénze, viszont az USA-n belül mindig eljut valahová 2 hétre. Visszaemlékezve a tavalyi évre úgy emlékszem a tavalyi európai utazásnak az volt az egyedüli akadálya, hogy nem volt olyan utazás az utazási irodák kínálatában amellyel el tudott volna jutni Magyarországra vagy Kelet-Szlovákiába. Hogy velem találkozzon. Már írtam neki, hogy nézegesse az ajánlatokat, örülni fogok ha meglátogat. Írtam ezt annak ellenére, hogy kicsit félek a találkozástól, hiszen nem bízom az angol nyelvtudásomban. No de ez még odébb van, egyelőre térjünk vissza az autóvásárláshoz, ami mostanában történhetett, egy hónapja írt róla.

Ezek szerint megvált az én Suzukimnál fiatalabb Suzukijától és vett helyette egy Chevrolet Spark-ot, amiről én még nem is hallottam. Ami nem sokat jelent, hiszen én az autókat csak akkor ismerem fel ha el tudom olvasni mai van rájuk írva. Na jó, a Renault-ot  megismerem mert az emblémájuk egy kicsit hasonlít azokra az ábrákra amelyeket én is gyakran rajzoltam gyerekkoromban kerítésekre, kitüntetve a parókia kerítését, hogy ezzel is törlesszek a pofonokért amiket hittanórán kaptam a plébános úrtól. Van egy fényképem is az autóról, íme megszemlélhető:

car_debbie.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szép kis autó, bár sokat nem látok belőle. Hogy miért is írok erről az autóvásárlásról? Hát hogy egy kicsit irigykedjek az amerikai nyugdíjasokra. Ugyanakkor persze örülök annak, hogy 20 éve ismert és szeretett levelezőtársamnak jobb sors jutott mint itthon jutott volna. Pedig nem lehet kiemelkedő nyugdíja, hiszen nincs felsőfokú végzettsége, amit egyébként mindig is sajnált, gépíróként kereste kenyerét amíg dolgozott. Ha egyetemet vagy főiskolát végzett volna sokkal többet kereshetett volna. Meg nyilván a nyugdíja is több lenne most. Amit persze nem kérdezek meg tőle, mert 25 év alatt én is megtanultam, hogy mások jövedelmi viszonyait nem illik megkérdezni, bár ha megkérdezném biztos megmondaná. De az illemszabályok azért vannak, hogy betartsuk őket. Tehát halvány gőzöm sincsen a nyugdíjáról, de azért nem lehet rossz. Hálaistennek. Hát ennyit akartam ennek kapcsán írni, a következtetéseket meg mindenki levonja majd magának. Én meg vele együtt örülök az új autójának. 

 

2 komment

Címkék: Debbie

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr965869164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2014.03.28. 19:32:30

Pedig itthon is fut belőle jó pár darab. Ha jól emlékszem korábban Daeewo (?) Matiz volt a típus neve. Azután lett Chevrolet Spark amikor felvásárolták a gyárat az amerikaiak.
A Renault márkajele pedig neves grafikus által lett megtervezve: Vásárhelyi Győző, vagyis Victor Vasarely követte

Morgó Medve 2014.03.31. 07:08:58

Most hogy írod, már nekem is rémlik valami, mikor autót akartam venni ez is szóba jött. A Magyar Nemzeti Bank új logóját látva meg levonhatjuk a következtetést, hogy sok pénzért is lehet szakember által nagyon egyszerű dolgokat megtervezni. Amit ugyan én is kitalálhatnék csak akkor nem érne annyit. :)
süti beállítások módosítása