HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Teázás

2014.10.13. 16:23 Morgó Medve

Újabban nem szeretek teázni. Ez az újabban azért évekre tehető. Különösebb ellenérzés nincs bennem a a tea iránt, de mégsem iszom. Sokszor van úgy hogy elindulok a szobából, hogy csinálok egy teát, aztán mire kiérek a konyhába, vagy kóla lesz belőle vagy a kedvenc zacskós kávém. Pedig ma már azért sok jó teát lehet kapni, nem úgy mint régen, mégsem kívánom.

Talán az is oka lehet, hogy amíg dolgoztam könnyen csináltam meg egy teát mikor valaki váratlanul meglátogatott. Vagy nem is kellett váratlanul. Híresek voltak azok a teázások amelyek a szobámban voltak. Volt egy tanulókör, 4 lány, az órák a szobámban voltak, gyakran megteáztunk óra közben is. Igaz, ez azért nagyon régen volt már. Szóval summa summarum nem megy nekem ez a tea. Lehet, hogy ennek az is az oka, hogy régen mindenféle finom lekvárokat, süteményeket, kekszeket és nápolyikat ettem hozzá, nem pedig édesítővel ittam. Az azért más volt. Vagy Halvával. Az volt az igazi csemege. Nemrégiben dobtam ki két érintetlen dobozzal, valamikor a Lidl-ben vettem a görög héten, éveken keresztül rakosgattam hűtő leeresztéskor, hát végre eldöntöttem, hogy nem fogom megenni, megváltam tőle. Nem is igazán kidobtam, hanem a kuka tetejére tettem. Aztán lehet, hogy a kukázók dobták ki. Úgy szokták. Ha valakinek nem kell valami nem félreteszik hanem beledobják a kukába. Mintha utálnák egymást. Nem is értem őket.

Most viszont megint eldöntöttem, hogy teázni fogok. Mégpedig a legegyszerűbbet, igazi tealevélből, semmi különösebb ízesítéssel, csak citrommal. Rumra is gondoltam, van is itthon, de az már plusz kalóriát jelent. Így maradt a citrom, ami nem jelent plusz kalóriát, viszont idén nagyon drága. Én nem is tudom mi történhetett a citromfák vidékén. Darabját 72 forintért kínálták, kilóját 795 forintért. Mintha aranyból volna. Végül is kilóra vettem hármat. Azóta is (egy hete) ott van a hűtőben, sajnálom megkezdeni. Ráadásul nem voltam eléggé észnél, nyilván az ára kábított el, a vastagabb héjúból vettem, az ilyenekben alig van lé. Ha darabra veszem ugyanott vagyok, de az sokkal vékonyabb héjú volt. Újabban mindig rosszul döntök. Na mindegy, ha már ennyi pénzt adtam érte tényleg csinálok egy finom citromos teát. Jól is fog esni, hideg van a szobában. Máskor a TÁVHŐ mindig megkezdi a fűtést október elején, mintha azzal növelné az eredményességét, néha még morogtam is érte, idén meg még egy percnyi fűtés sem volt. Egy villanymelegítővel szoktam rásegíteni.

Egyébként jól vagyok, pénteken megvolt a vidám felszólalás is a szakestélyen. Szerintem a bevezető szöveg kivételével jó volt, az valahogy kicsit elkapkodottra sikeredett. Vagy nem ittam még eleget, vagy már többet mint kellett volna. Nehéz ezt kiszámítani. Inni kell, hogy kicsit feldobódjon az ember, de csak annyit, hogy nehogy túllendülés következzen be. Na jó, nem volt az se rossz, de lehetett volna jobb is.

Másnap a tanszéken találkoztunk a társaság egy részével, akiket tanítottunk, megnéztek egy laborunkat és beszélgettünk az oktatásról, úgy általában. Utána még együtt ebédeltünk és jöttem haza. A Facebook-on azt olvasom, hogy elégedettek voltak, jól érezték magukat. Így vagyok vele én is. Jó volt 5 év után ismét találkozni. Ők ugyanis minden ötödik évben megrendezik a találkozójukat.

Ezen a héten csak lazább feladataim vannak, bízom benne, hogy gyakrabban tudok írni majd.

 

3 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr576787423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morgó Medve 2014.10.13. 21:02:45

Megittam egy teát, egész jól esett. :) Még nem citrommal, azt majd reggel.:)

vajgerpeti 2014.10.14. 18:22:53

50 éves érettségi találkozón voltam szeptember 20-n Esztergomban régi iskolánkban. A vacsora után a húgomnál aludtam a belvárosban, és sikerült rendesen megfáznom. Nekem ősszel már nem szabad kimozdulnom Miskolcról mert mindig egy kiadós megfázás a vége.
Itthon másfél hétig ittam a sokféle teát, mert nálunk ebből nincs hiány. Londonban dolgozó lányunk amikor évente kétszer hazajön tucatnyi teaféleséget hoz nekünk. A múlt év őszén mi is kint voltunk nála és ellátogattunk egy klasszikus több száz féle teát áruló üzletbe. Majdnem egy órát töltöttünk bent, mire a párom összeszedett minimum 20-21 féle teát.
Ez a teabolt a Tower metrómegállótól keletre néhány száz méterre van és állandóan tele van vásárlókkal.
Jó hírem öreg harcostársam: holnap elindul a távfűtés, akár szakaszosan is, azaz ha nappal meleg lesz csak temperálnak, vagy teljesen leállnak és este pedig fűtenek-
Ennél csak egy egy dolog ronthatja el a komfortunkat: a rengeteg harlekin katica. A lakásunk déli oldalán az erkélyen nem győzzük agyoncsapni ezeket a dögöket, amit évekkel ezelőtt szándékosan telepítettek be Kelet-Európába, azért hogy a levéltetveket meg a pajzstetveket egye meg. Sajnos olyan agresszíven szaporodnak, hogy a hagyományos 7 pettyes hazai katicákat is ritkítják, azzal hogy felfalják azok petéit. Ráadásul még ha a bőrre kerülnek még csípnek is. Az egyik internetes oldalon az volt a javaslat, hogy porszívózzuk össze ezeket és égessük el.
A rovarirtót nem javasolják, mert az a hasznos kis bogarakat is elpusztítja.
Na ennyit erről, megyek teázni, és szemrevételezem az angol készletet.

Morgó Medve 2014.10.15. 13:59:03

Kedves Cimborám, én meg közben kezdek rákapni a teázásra, feltúrtam a szekrényt egész érdekes dolgokat találtam. A fűtés lehet, hogy elindult de hozzám még nem ért el. De majd megjön estére - gondolom én. Ezek a szép nevű bogarak sem értek még ide, remélem nem is fognak. Jól elbántunk magunkkal mikor betelepítettük.
süti beállítások módosítása