HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

A megoldás

2015.07.04. 08:18 Morgó Medve

Úgy gondolom megoldódott a dolog, ugyanis a Duna TV adását nézve észrevettem a jobb felső sarokban valamit. Ez a valami nem más, mint egy utalás arra, hogy még 14 nap és jön az M4 SPORT. A Duna World helyén. Ami gondolom egy sportcsatorna lesz. Ezek szerint a Duna World-nek annyi. Legalábbis nálam. Lehet, hogy úgy leszek ezzel is mint az M3-al, az ismétlő csatornával. Azt ugyanis a szolgáltatóm egyel drágább csomagban szerepelteti, amit viszont már nem vagyok hajlandó megfizetni. Most alulról a második csoportban vagyok, az meg a harmadikban lehet. Hát tulajdonképpen nem nagy a baj, nem volt itt olyan nagyon jó műsor. Ami volt az sem biztos, hogy mindig teljesült, sokszor volt műsorváltozás.

Azért nézzük meg mit nézhet a felnőtt magyar, aki nem akar költségesebb kábel TV előfizetést és nem akar nagyon politikát sem nézni reggeltől estig: az M1-et nem, hiszen az hírcsatorna, az M2-t megint nem mert az napközben gyerekcsatorna, este meg valami meghatározhatatlan összetételű valami, Petőfi csatorna néven, az M3 és Duna World mostantól az átlagosnál drágábban érhető el. Maradt egyedül a Duna TV ahol filmeket lehet nézni. Hát ez nem sok. És most csak a közszolgálati csatornákat vettem számba, amelynek feladata volna a nevelés, a tanítás, a kultúra közvetítése. Valahol azt olvastam, hogy ha valaki elolvasta a Háború és békét az már nem fog senkit kirabolni. A példa nem biztos, hogy jó, de az igaz, hogy a művelt ember hasznosabb polgára a társadalomnak mint aki nem az. Igaz ennek hatásai évtizedek múltán jelentkeznek.

Én azért nem vagyok nagyon bajban, van 250 videó kazettám meg néhány videóm. Nekem ez már elég lesz. Mások meg megpróbálkozhatnak az Internettel. Elég jó műsorokat lehet találni. Én pedig a Duna World-öt fogom ott nézni. Két baj van vele, hogy nem tudom felvenni, meg TV-t fekve is tudok nézni, monitort nem. Kényelmetlenségek, de túlélem. Akinek meg nincs internetje az tényleg kevesebbet kap ezután mint eddig. Sajnos.

4 komment

Címkék: Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr967594668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2015.07.18. 18:56:22

Kicsit elkéstem ezzel az írással, de csak azért, hogy megvárjam a sportcsatorna beiktatását a műsorba. Nem vettek el egyetlen régi csatornát sem, de jelentősen átrendezték a sorrendet.
Nekem a lapos tv-t újra kellett programozni, minden eddigi helyen lévő csatorna elcsúszott, és rendelésre minden közszolgálati csatorna előre került, a többi pedig utána következik. Amennyiben régi képcsöves tv-t nézel és nincs hozzá külső modem akkor kézzel kell újra programozni. Nálunk van egy ilyen készülék, és hogy a digitális adásokat tudjuk nézni 300 forintért béreljük a modemet. Ez pedig az első bekapcsoláskor ma reggel automatikusan beprogramozta magát.
Persze attól függ minden hogy melyik kábelszolgáltatónál vagy fizető vendég.
Nálunk -és ez most a reklám helye- a romániai székhelyű a szolgáltató. A bérleti díj fejében pedig még egy kódolt csatorna is fogható a modemen keresztül. Az analóg csatornák is foghatók a lapos tv-n de azok száma jóval kevesebb, de van most már több olyan csatorna ami csak digitális formában jön.

Morgó Medve 2015.07.20. 16:32:37

@vajgerpeti: Én is vártam a válasszal egy kicsit, hogy a főlapon minél tovább megmaradjon a kommented. Nekem csak analóg csatornáim vannak, idáig megvolt a Duna Word is. Most helyette van Sport de az nem érdekel. Pillanatnyilag a helyzet a következő: M1, hírcsatorna, M2 gyerekcsatorna, M3 fizetős egy drágább csomagban, M4 sportcsatorna, maradt a Duna TV ahol filmeket nézhetek. Nem baj, majd használom a számítógépemet meg nézem a kazettáimat. Egyébként mindent elkövettem, hogy megtaláljam a hiányzó csatornát. Újrahangoltam a TV-t is, a videót is. Egyik sem találta. Én egyébként azért ragaszkodom az analóg csatornákhoz mert akkor a videómat is tudom használni. Havi 1000 Ft-ért adnának egy tárolásra alkalmas kütyüt de annyit nekem ez nem ér meg.

vajgerpeti 2015.07.23. 12:18:38

Ezek a kiosztások szolgáltató függők. Nem tudom mennyire publikusa megnevezésük: ha a 3 betűs a szolgáltatód és .PC a vége ott a DunaWord csak digitális formában vehető, analógban nem. Mi a ..TV szolgáltatását használjuk internetre, telefonra és TV-re. A hagyományos TV-hez 300 forint a modem és ezzel minden csatorna digitális formában vehető, a lapos TV pedig mind az analóg, mind a digitális formátumot veszi. Ez utóbbin 92 csatorna fogható, és van közöttük olyan is ami HD minőségben is megvan, így több adás kétféle formátumban látható.
A modemen viszont nem lehet rögzíteni az adásokat.
Ez nekünk a következőkbe kerül: Tv és internet együtt 6800 forint (3100+3700) modem 300 vezetékes internet alapú telefon 200 forint. Ezen a hálózaton belüli hívás ingyenes, Magyarországon belül bárhová,két külföldi ismerősünket szoktuk hívni: egyiküket Szlovákiában, a másikat Vancouverben. Mindkettőjük felé 15 forint/perc a díj. A számla általában együttesen kb. 8000 forint havonta.
Évek óta nem rögzítettünk a videón semmit,ha valamit fel akarnánk venni akkor a kábel tv végét a modemből ki kell húzni és az analóg tv-re kell csatlakozni, egyenként megnézni hogy pillanatnyilag a videó hogy van programozva, mert legalább 7-8 éve nem kapcsoltuk be felvételre.
Érdekes egyébként, hogy ha a lapos tv-n nézek egy digitális adást normál és HD formátumban, semmiféle eltérést nem látok a két kép között. A digitális adások között a 3 közszolgálati rádió is bejön.
A két szolgáltató honlapját ha végig böngészed, a csatorna kiosztás sok mindenre fényt derít.
Jó szerencsét! Tisztelet a Gépésznek!

Morgó Medve 2015.07.24. 07:27:49

@vajgerpeti: Köszönöm, hogy mindezt leírtad. Nálam is így működnek a dolgok, én a Diginél vagyok. Mint írtam csak analóg rendszerem van így nincsen semmi kütyüm hozzá. Viszont tudom használni a videómat. Igaz kicsit gyakrabban mint Ti. :)
Bár, meg kell mondanom, hogy újabban sokkal ritkábban van felvenni való mint korábban, úgy hogy már én is meg tudnám oldani átdugaszolással. Igazad van, a hétvégén átnézem a szolgáltatóm honlapján. Jó szerencsét! Tisztelet a gépésznek. :)
süti beállítások módosítása