HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Egy eset a váci fegyházból

2018.04.12. 06:48 Morgó Medve

A hétfői Kék fényben láttam egy esetet, a váci fegyházban történt. Az egyik elítélt a másikat vamzernek, besúgónak nevezte. Aztán eljött a séta ideje és a fegyház udvarán séta közben a besúgónak nevezett egyszer csak azzal a felkiáltással, hogy pitbull vagyok, nem vamzer belevágott egy tollat annak a nyakába aki vamzernek nevezte.

A tárgyaláson már a sértett úgy nyilatkozott, hogy az udvaron dulakodtak, ott vannak éles kövek is, biztosan az egyik sértette meg a nyakát. Mondta ezt akkor amikor egy csomó elítélt is látta az esetet. Nyilván amikor őket kihallgatták, mind éppen másfelé nézett és nem láttak semmit. Ez így szokott lenni. A tettes a cselekményéért újabb 12 év fegyházat is kaphat, úgy hogy nem babra megy a játék. 

Megtudtuk azt is a riportból, hogy ha valakit besúgónak neveznek az a börtönhierarchia aljára löki az illetőt, tehát ez valamelyest magyarázza az elkövetett cselekményt. Na de egy évtizeddel tovább maradni börtönben csupán azért mert vamzernek  neveztek számomra érthetetlen. Valószínűleg "túlreagálta" a dolgot az illető. Lehet, hogy egy rendesebb verés is megtette volna. Bár nem tudom, nem voltam ott. 

És hogy miért vallotta a sértett amit vallott? Mert a börtönben nem csak az a besúgó aki a társairól jelentget az őröknek, hanem az is, aki azt is jelenti, hogy vele mi történt a zárkában. Így aztán nem jelenti senki ha például bántalmazzák, mindaddig zárka belügy marad ami ott történik amíg nem történik komolyabb bűncselekmény, amely például már orvosi beavatkozást is igényel. Kemény világ az ott bent. Igaz, erre meg azt lehet mondani, hogy nem kell bűnözni. Ez is igaz, mégis szomorú ez a történet.

Tegnap reggel úgy ébredtem, hogy eldugult a fülem. Jövő hét hétfőre kaptam időpontot a fülészetre, hogy kimossák.  Korábban magam szoktam ezt megoldani de már nem merem. A hétvégén elmesélem, hogy miért nem. 

Szólj hozzá!

Címkék: Börtön és Kriminalisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr813827712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása