HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Meleg van...

2006.07.24. 10:26 Morgó Medve

Hallom a kereskedelmi televízió híradójában, hogy egyes üdítőitalok rákkeltőek. Főleg amelyek nátriumbenzoátot és aszkorbinsavat tartalmaznak. Hajaj, ezt a nátriumbenzoátot én is nagymértékben fogyasztom, biztos aszkorbinsavat is. Aztán jön a fiatal nyilatkozó amelyik megerősíti a riportban állítottakat. Ezt követően középkorú szakember is nyilatkozik. Rémhírnek nyilvánítja a dolgot, bár arra ő is rábólint, hogy ha nagy mennyiségben iszunk ilyen üdítőitalokat akkor tényleg káros lehet. Hát igen, holnaptól nem iszom napi 20 liter light colát, megelégszem 2-3 literrel is. Főleg, hogy másodfokú hőségriadó van érvényben. Ami szintén megérne egy misét.

Egyébként a dolog arra emlékeztet amikor jó 20 éve azt írták az újságok, hogy a szaharin rákot okoz. Aztán volt nekem egy jó ismerősöm aki az akkori KÖJÁL-nál (ma ANTSZ) dolgozott kutatóorvosként. Mondom neki a dolgot. Azt mondja, hogy hát persze valóban rákosak lettek a kísérleti patkányok mert a normál adag sokszorosát adták nekik. Végülis ma már nem nagyon lehet szaharint kapni de ennek oka valószínűleg nem a rákkeltő volta volt szerintem hanem fertelmesen rossz mellékíze. Mikor megjelent a sokkal jobb Polisett gondolom csak mazohisták vették továbbra is a szaharint. :)

Ahogy hallom ez a rákkeltő dolog tetszik a királyi TV-nek is, csak ők a hajfestékekkel foglalkoznak. Azok is rákkeltőek. Hiába, nyár van.

Aztán hallom azt is valamelyik kereskedelmi rádióban erről a környékünkről, hogy 2 nő őssejtjeiből ondót állítottak elő és a jövőben nem lesz szükség férfiakra az emberiség fennmaradásához. Hát ez tényleg egy hatalmas marhaság lehet. De folytatódik a tudósítás és megtudjuk, hogy társadalomtudósok aggódnak az emberiség jövője miatt. Én meg azok miatt aggódom akiket ilyen tudósok netán tanítanak.

De az újságok sem maradnak le. Olvasom, hogy a körülmetélés csökkenti az AIDS fertőzés veszélyét. Biztos így van, de most nagyhirtelen nem látom miért csökkentené. A körülmetélésnek sok előnye van, de erről nem tudtam. De a BBC honlapján olvasható és ez már nyilván garancia lehet a realitásra.

Hallom azt is, hogy szeptembertől a pályaudvarokat majd kapukon keresztül hagyhatjuk el. A dolog nem új, angol filmekben már régen láthatjuk, hogy a kijáratnál ellenőrzik a jegyeket. Szegény ellenállók dolgát mindig megnehezítette, hogy a kijáratokat ellenőrizték, háború esetén még fegyveres megerősítés is volt.
Nekem a híradásban leginkább az tetszett, hogy a vasutasok segítenek majd a nehéz csomagok cipelésében. Istenem! Bepárásodik a szemem. Elképzelem amint idős nénik vagy kikapós dámák mellett tüsténkednek az éppen ráérő sarusok, mozdonyvezetők, váltókezelők. Már aki megmarad a vasút a nagyarányú létszámcsökkenése után. Ja igen, meg valami. Akinek nincsen jegye ahhoz rendőrt hívnak majd. Nyilván nem azokra a rendőrökre gondolnak akiket éppen a BKV bliccelőinek megbüntetésére hívtak oda a BKV ellenőrök. És tessék mondani ki fogja üldözni azokat az embernek nem nevezhető lényeket akik pl. 18 éves lányokat leöntenek gyúlékony anyaggal és felgyújtanak? Esetleg előtte meg is erőszakolnak. Ki fogja ezeket bíróság elé állítani ha a rendőrök a bliccelők személyi igazolványait böngészgetik és adataikat másolgatják kis füzeteikbe? Hiába, meleg van, no.

Szólj hozzá!

Címkék: Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr245181210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása