HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Bankban (3)

2006.09.01. 18:44 Morgó Medve

Nézelődéséből apró diszkrét jelzés riasztotta fel amint a világító táblákon a sorszámok változására figyelmeztették a várakozókat. Ilyenkor mindenki felemelte a fejét és izgatottan tanulmányozta a megjelenő számokat. A többség azonban ismét beleroskadt korábbi elfoglaltságába, aki korábban olvasott, olvasott tovább, a nézelődők pedig - mint a férfi is - ujra szemügyre vették a várakozókat. Egyedül a mappás ötvenesek és hatvanasok nem zavartatták magukat, ők sétáltak tovább titokzatos mappáikkal a hónuk alatt időnként megigazítva a kilógó, biztos nagyon fontos iratokat. Őhozzájuk valahonnan az irodákból érkeztek a rendkivüli adottságokkal megáldott huszonévesek, akik éppencsak kikerültek az egyetemek padjaiból és olyan szerencsések voltak, hogy bankban dolgozhattak.

A táblán mindig egy szám jelent meg, ez volt a sorszám, valamint egy nyíl ami egy másik számra mutatott, az ügyintéző számára, arra a számra amelynél az adott sorszámú ügyfelet várta egy csinos ügyintéző. Tehát például a  456 -> 03 azt jelentette, hogy a 456-os ügyfelet szeretettel várja a 03-as ügyintéző. A férfit csak az zavarta meg, hogy időnként a nyíl nem az ügyintéző sorszáma felé mutatott ahnem éppen fordítva az ügyintézőtől a sorszám felé. Innen kezdve a férfi eljátszadozott a gondolattal vajon melyik ügyintézőnek örülne jobban ha helyébe jönne.

Nézzük csak!

A legszélén egy kissé túlszoláriumozott, kicsit melírozott hajú lány ült. A férfinak soha nem tetszettek az ilyen tipusu lányok, magában csak sültegereknek nevezte őket. A következő helyen egy férfi dolgozott, egyedüli a teremben, ez még igencsak új lehet itt - gondolta a férfi - de nem sokáig fog ez itt üldögélni, hamarosan bekerül a hátsó irodába és lehet, hogy ő adja ki a munkát a nagymellű lányoknak.

Ezután középkorú asszony ült, látszott rajta a család nyűgje, a neveletlen kisebbik gyerek, meg a nagyszájú csitri lány aki képtelen felfogni mennyi veszély leselkedik rá, az apja állandóan szidja mégse használ neki. A férj pedig, hát olyan mint minden középkorú férfi. Meleg vacsora, egy sör, TV, meccs, szombatonként meg lehúzza neki a hálóingét aztán kezdődik minden előlről. Robot reggeltől estig.

Az egyhangú ügyintézést egy fehér ruhás férfi érkezése töri meg. Reklámszatyorban még rugdalózó halat hoz amit az asszonyka zavartan tesz a lábához. Pista imádja a paprikás pontyot, ez aztán a ponty, ez nem tóban hizlalt zsiros hal, ez a Tiszából van, ennek meg kellett küzdenie minden falatért. Időnként az asszony férje horkolását hallgatva el-el gondolkozott azon vajon boldog-e ő egyáltalán? Mindig azzal zárta le, hogy az anyja is igy élt, ő sem volt maradéktalanul boldog mégis kibírták egymás mellett apjával. Bár maga is tudta, nem igazán boldog meg sem fordult a fejében hogy másképp is lehetne. A faluban ahonnét bejárt nagyon szigorú erkölcsök uralkodtak, nem volt ott szokásban, hogy az asszonyok megbolonduljanak. Egy-egy férfiról folyt a szóbeszéd de ezt mindenki helyénvalónak tartotta még a szigorú fekete ruhás öregasszonyok is akik mint a varjak ültek esténként a kapuk elé kihelyezett padokon mikor fáradtan hazafelé tartott a városból cipelve a kenyeret, tejet meg mindent ami kellett.
(Folytatása következik)

Szólj hozzá!

Címkék: Irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr385181246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása