HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Felbosszantottak

2011.01.21. 12:28 Morgó Medve

Húsos részleg az egyik boltban. Állok a pult innenső oldalán, előttem jobbra vannak a tőkehúsok, balra a felvágottak és társai. A pult túloldalán egyetlen eladó szolgál ki, középkorú, fáradt vagy unott tekintetű nő. Éppen egy vásárlót szolgál ki a csemege részlegen. Közben odaérkezik egy másik vásárló is, megáll az éppen vásárló asszony mögött. Miután végzett az eladó a mögötte álló nőhöz fordul. Elkezdi kiszolgálni, közben a tőkehúsos részlegél mi hárman leszünk és várunk. A hölgy több mindent vesz, eltart egy darabig. Közben ott is megjelenik 2 vevő. Már ők is hárman vannak, mi is. A nagyobb tételt vásárló nő végre végez, az eladó a mögötte állóhoz fordul mintha mi ott sem lennénk. Nagyjából 6-7 perce állhatok ott. Megszólalok, hogy én következem. Ő odajön de elég durcásan. Megjegyzi, hogy egyedül van. Hát ez kétségtelenül méltánylandó szempont, de ilyen alapon én estig álljak ott ha nála nem fogy el a sor a felvágottaknál? Nem minősítem sem a szellemi képességeit sem a munkához való hozzáállását. Tudnám, de nem teszem mert ez egy illemtudó blog. Meg én is illemtudó vagyok. De a megoldást elárulom: figyelemmel kell kísérni a vevők érkezését és ebben a sorrendben kiszolgálni őket. Tudom, hogy ez odafigyeléssel jár, de így igazságos.

4 komment

Címkék: Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr315182027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferko 2011.01.21. 22:47:10

Miért nem meséltél neki egy viccet, hiszen rosszkedvű volt? Annyi jó történeted van, igazán belefért volna egy kis udvarlás. Lett volna egy jó napja, jó kedvre derítetted volna és mindjárt szebb lett volna a világ. neked meg egy pirospont, a jó cselekedetért. ui.: én is meg tudom mondani, hogy más mit csinálhatna jobban. Ebben jók vagyunk. De most rossz kedved van, csináld máshogy :)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.01.22. 09:00:42

A helyzet korántsem volt vicces, inkább bosszantó. Nem szeretek birka lenni, itt viszont annak néztek. Hát ezért érzem, jogosnak a felháborodásomat. Neki csupán annyit kellett volna csinálni, hogy egyet innen egyet pedig amonnan szolgál ki. Ő viszont elég lazán intézte el, tojt ránk a tőkehús részlegnél. Nem kell ehhez túl nagy ész csak akarat.

gyöngy 2011.01.24. 07:47:08

Kedves Morgómedve! A két különböző pultnál (hentesáru és nyershús) valóban két eladónak kellett volna lenni. Ha viszont egy van, akkor az eltérő higiéniai megítélésű élelmiszerek kiszolgálása között a dolgozó köteles a kezét tisztára mosni, fertőtleníteni. Gondolom, egy-egy vevő után nem igazán kellemes dolog ruhangálni a csaphoz kezet mosni. Ezért várhatta meg az eladó, míg vagy kb. 5 embert kiszolgál, és utána vált, átmegy a húsos pulthoz és Tieteket is kiszolgál. Nyers hússal (salmonella veszély) szennyezett parizert Te sem szívesen fogyasztanál! Az persze más dolog, hogy mosolyogva türelmet kellett volna kérnie.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.01.24. 08:06:53

Kedves Gyöngy! Nem szívesen mondok ellent de ebben a dologban nagyon meg vagyok győződve az igazamról. A dolog elméletben valóban így kellene, hogy működjön de én évtizedek óta nem láttam kézmosást. Ezzel szemben számtalanszor láttam, hogy ha több eladó is van a pult mögött mindenféle kézmosás nélkül járkálnak ide-oda éppen aszerint hol van több vevő. Tehát az aki előbb még parizert szolgál ki néhány perc múlva tőkehúst mér a mérlegen. És fordítva is így van. Kézmosás pedig nincs. Többnyire megtörölték a kezüket egy kétes tisztaságú rongyban vagy nejlonból készült kesztyűvel szedik a parizert. Egyébként egyetlen hosszú pultról van szó, elválasztófal nem volt. Változatlanul meggyőződésem, hogy nem érdekelte ki mennyit vár. Nem tételezem fel, hogy nem jött rá, hogy ez így igazságtalan. Csak nem érdekelte.
süti beállítások módosítása