HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Ami éppen eszembe jut

2015.07.09. 09:06 Morgó Medve

Bízom benne, hogy a cím jó, sok ember lesz majd kíváncsi, hogy mi jut éppen most eszembe? Hát elmondom.

Egyrészt az, hogy jó meleg volt. De hát nincs itt nagy baj, nyár van, nyáron ez elő szokott fordulni. Persze ez szélsőség, tudjuk azt is, hogy néhány nap után elmúlik. Így van ez most is. Azért nem volt könnyű, de túl vagyunk rajta. Kicsit kevesebbet ültem a gép mellett ami az ablak előtt van, inkább hátrébb húzódtam a szobában ahová délután sem ér el a nap.

Beletörődtem a Duna World elvesztésébe, végül is az Interneten meg tudtam nézni illetve hallgatni nehéz sorsú embertársaimat, akik többnyire a semmiért töltöttek el hosszú éveket a Gulag táboraiban a volt Szovjetunióban. Kicsit kényelmetlenebb volt nézni mint korábban amikor még a TV-n nézhettem, de kibírtam. A Duna World nem az a csatorna ahol számomra túl sok néznivaló lenne. Kicsit megbízhatatlan is, sok a műsorváltozás.

Ismét műsorra tűzték a "Vád" című magyar filmet, immár másodszor, jó lenne ha már meg is lehetne nézni. Ha minden igaz hétfőn - 13-án - 22.30-kor láthatjuk a Duna World-ön. Addig még sok idő van, igyekszem majd írni pár sort a hétvégén. Azért a műsorújságban bejelölhetjük.

Abbamaradt a madarak etetése is a kettővel feljebb lévő erkélyen. Jó 3 hétig okozott bosszúságot az ott lakótárs, aztán néhány nap óta már nem hullanak az erkélyemre a napraforgó héjak. Szeretem én is a madarakat de úgy gondolom, nem egy panelház erkélyén kell jól tartani őket. Vagy legalábbis nem olyasmivel amivel másoknak bosszúságot okozunk. És főleg nem nyáron. Ma már van elég zöld a panelrengetegekben is, találnak ők maguknak ennivalót. Más a helyzet télen, de akkor sem ez a módja. Summa summarum, az etetés befejeződött, vagy a napraforgóra költhető pénz fogyott el, vagy valaki más szólhatott neki. Egyébként volt külön etető is, egy pálcika két végén helyezkedett el 2 félgömb. A pálcikán álldogálva szedegették ki a félgömbből a magokat a madarak. Igazi megnyugvást az hozott mikor a félgömbök is eltűntek csak a vékony pálcika maradt meg.

Változatlanul úgy érzem, hogy nem megoldott a boltokban a pénztárnál osztogatott vásárlásra ösztönző ajándékok, bélyegek és egyéb dolgok helyzete. A vevő többnyire nem tudja jár-e neki egy rendesebb bevásárlás után valami plusz ajándék vagy ilyesmi, a pénztárostól függ, hogy kap-e ilyent vagy nem. Általában ez sehol nincs kiírva, az ember többnyire akkor értesül róla, ha a pénztáros a visszajáró mellé odarak  néhány darabot ezekből a - többnyire reklám célú - mütyürkéből. Vagy ki van téve a pénztár mellé egy dobozban, aztán vagy elvesz belőle a vevő vagy nem. Többnyire nem, mert nem tudja, hogy jár neki. Ekkor vagy szól neki a pénztáros vagy nem, hogy vegyen belőle. Rendezni kéne ezeket a dolgokat is. Nem mintha olyan nagy értékekről lenne szó, de azért a rend életünk fontos meghatározó eleme, jó lenne ragaszkodni hozzá.

A kommentelés vonatkozásában a Strasbourgi Bíróság Nagy Tanácsa felzárkózott a mi Alkotmánybíróságunkhoz, vagyis a szolgáltató felel a kommentelőiért. Röviden arról van szó, hogy ha én a kommentemben gyalázkodok, nyomdafestéket nem tűrő módon sértek meg embereket azért az a szolgáltató felel akinek a gépén az írás és az ahhoz hozzászóló kommentek megjelennek. Ha szolgáltató ezt el akarja kerülni gyakorlatilag a nap 24 órájában alkalmaznia kell valakit aki a komment megjelenésének a pillanatában törli a nem odavalókat. Volt egy másik javaslat is, hogy k é r é s r e a szoláltató leveszi ezeket a kommenteket. Mint látjuk győzött az első verzió. Gyanítom ezzel elérhetjük azt, hogy az írást megjelentetők letiltják a kommentelést. Nem könnyű kérdés ez, mert a névtelen gyalázkodás lehetősége sem jó. Hát itt tartunk egyelőre. Most más nem jut eszembe, de talán ennyi elég is.

Szólj hozzá!

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr607611940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása